Batavia Market gaat officieel door

LELYSTAD
De Batavia Market aan de Lelybaan in Lelystad kan zaterdag officieel van start. De gemeente heeft dinsdag een vergunning voor de weekendmarkt afgegeven.

Door het ontbreken van een vergunning, was het tot dinsdag onzeker of de weekendmarkt bij Batavia Stad door kon gaan.

Henk Cohen, initiatiefnemer van de markt, is opgelucht dat het nu officieel rond is. Hij kijkt dan ook uit naar de eerste editie van de markt, aanstaande zaterdag. Dan staan er zo'n 20 kramen met zowel kunstzinnige, creatieve als biologische producten.

reacties (9)

 • Anoniem

   

  Beste Joop, het is inderdaad een feit dat we meer buiten de centra om kopen zoals op internet, maar de essentie ligt hier op het ontbreken aan middelen om een normaal bedrijf te kunnen runnen in onze centra omdat verhuurders en gemeente te veel bezig zijn met initiatieven daar buiten om in plaats van eerst op poten zetten wat er al reeds is. Je ziet momenteel een positieve tendens in het Lelycentre door samenvoeging van markt en centrum, met als gevolg positieve deelnemers en klanten. Wanneer dit ook geschied in de Gordiaan zal elke partij tevreden zijn en elk nieuw initiatief toejouchen. Vrije handel is niet helemaal waar, daar elke ondernemer zich aan voorwaarden dient te houden zoals inschrijving KvK en indien verkoop van etenswaren de betreffende sociale hygiëne en certificaat HACCP. Kan mij nog herinneren dat er enkele weken geleden een ambulant ondernemer werd weg gestuurd door Batavia Stad, is dat dan vrije handel?? De gemeente gaf wel vergunning en datzelfde Bataviastad lag dwars!!Het efficiënter maken van centrumbeleid lijkt mij een goed streven maar daarin zal toch de gemeente moeten faciliteren en na de blamage van de waag weten we dat het niet zo snel zal gaan lopen en wij de komende tien jaar nog door een half leeg centrum zullen slenteren!

  reageer
 • Barbara

   

  Maak als initiatiefnemer van de gespaarde inkomsten de markt zo snel mogelijk overdekt! Mensen hebben de pest om bij wind en regen te slenteren over een gezellig aandoende markt. We wonen nu eenmaal niet aan het meer van Geneve..

  reageer
 • Ronald

   

  Prachtig initiatief en goed voor Lelystad.

  reageer
 • Bataviahavenbewoner

   

  Fantastisch dat de vergunning rond is. Ik kijk uit naar een leuke weekendmarkt. Een geweldige aanvulling en naar ik hoop wordt deze markt een groot succes.

  reageer
 • Jorg

   

  Wat een onzin. Bij Bataviastad is er ook parkeergeld, dus daar is het echt niet goedkoper winkelen. De Batavia Market zal echt geen Lelystedelingen aantrekken voor boodschappen. En het BataviaStad-publiek heeft het waarschijnlijk te druk met shoppen in BataviaStad zelf, dus het is maar de vraag of ze dan ook nog langs de marktkramen gaan slenteren. Want het BataviaStadpubliek is gekomen om te winkelen en niet om boodschappen te doen op een markt. De enigen die dus langs de kramen zullen lopen zijn mensen die zich vervelen in het weekend.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • peter

   

  Doe is normaal man!!! heeft toch geen moer met elkaar te maken. Zorg is dat de lelystedeling zijn geld gaat uitgeven, Dat een markt in het centrum niet loopt heeft te maken met prijzen, en de bevolking van Lelystad. Deel wat samenkomt hierin is dat mensen parkeergeld moeten betalen en de winst voor de bewoners dus af te strepen is tegenover boodschappen doen bij de supermarkt. niets mooier als een markt.

  reageer
 • Rinus

   

  De ondernemers bepalen of zij iets willen, niet het gemeentebestuur. Vrije markt weetjewel.

  reageer
 • Joop

   

  Dit is een particulier initiatief. Dat heeft niets te maken met de weekmarkten. Ik ben blij met het initiatief. En over dat centrum: waar komt toch dat vastgeroeste idee vandaan dat alles maar in het centrum van de stad moet gebeuren? We kopen nu eenmaal makkelijk buiten het centrum omdat we mobieler zijn dan 100 jaar geleden, we bestellen massaal via internet en zo zijn er nog wel wat zaken te noemen. Je kunt we vasthouden houden aan iets wat er gewoon niet meer meer is, maar dat is zinloos. De winkelruimte drastisch verkleinen en een andere invulling voor een stadscentrum is de enige oplossing. Nu mokt men ook niet naar het centrum, dat wordt niet ineens beter als de gemeente hier geen vergunning voor geeft. In het buitenland zie je dat al veel, maar calvinistisch nederland loopt weer eens hopeloss achter.

  reageer
 • anoniem

   

  lelystad kan eerst beter eens gaan zorgen dat de gewone zaterdag markt op de rit komt in plaats van een initiatief bij Bataviastad die al zo veel kapot gemaakt heeft in het Lelystadse centrumbeleid/detailhandel. Lelystad heeft een half leeg staand centrum er is gewoon weg geen ruimte voor nieuwe vormen van detailhandel als het geld nu al niet uit de zak te praten valt bij de inwoners. Zorg eerst een voor een goed aanbod in het bestaande alvorens verder uit te breiden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert