Eerste dag voor Batavia Market

LELYSTAD
Naast Batavia Stad is zaterdag voor de eerste keer de Batavia Market gehouden. Op de markt bieden 22 handelaren biologische etenswaren, sieraden, kleding en andere snuisterijen aan.

De markt wordt tot eind oktober elke zaterdag en zondag gehouden en heeft elk weekeinde andere deelnemers. Bezoekers waren goed te spreken over het aanbod, al mag de markt van hen nog wel groter.

Dat is ook het plan van organisator Henk Cohen. Hij wil van de Batavia Market een vast evenement maken, dat groeit tot 150 kramen en landelijke aantrekkingskracht krijgt. Zondag is de tweede dag van de markt.

reacties (9)

 • Frans Loos

   

  Erg jammer dat wij niet hier een live-uitzending hebben gemaakt. Ik zal Peter hier op aanspreken!

  reageer
 • Barbara

   

  Ik pikte meteen uit een kledingrek een erg leuk gehaakt kindervestje voor mijn kleindochter.Helaas prijskaartje stond op 69.90 euro. Dat kan ik voor minder bij de Outlet kopen. Leuk was wel dat Lelystadse kunstenares Anat Groag er was om mensen te kunnen portretteren.

  reageer
 • Astrid

   

  Tja, mensen willen niet betalen voor handwerk maar kiezen ervoor om iets in de outlet te halen wat door leeftijdsgenootjes van de kleindochter is gemaakt. 't Is maar wat je liever hebt.

 • Ester

   

  Kan er daar gratis geparkeerd worden? Wil wel naar Lelystad toe rijden maar niet ook nog eens een bak parkeergeld gaan betalen.

  reageer
 • Andree

   

  3 Euro voor de hele dag of deel daarvan. Leuk voor het winkelen. Onhandig als je alleen sigaretten zou willen halen.

 • Suus

   

  Als je bv gaat lunchen bij de Rede van Bataviahaven, krijg je een uitrijkaart :-) en je hebt een heerlijke lunch gehad xD

 • Anneke Laan

   

  Geweldig, ben nog niet geweest maar als we in Lelystad zijn ga ik zeker deze markt op. Meneer Cohen dit is een super initiatief het vult de kale loop tussen de haven en Batavia stad op. Nogmaals SUPER!!! Nu nog hopen op de supermarktwagen van George Fromm, dan is het helemaal compleet!!!

  reageer
 • Shaz almere

   

  Ik had hoge verwachtingen van de markt en ben vandaag zeker niet teleurgesteld. Wat een leuke markt en een gezellige sfeer!! Heb heerlijk gebak geproefd, olijven en dadels gekocht en de kinderen hebben zich erg vermaakt bij de workshop zandkaarten maken.Wij gaan hier zeker in de toekomst vaker naar toe.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • brigit

   

  vond het superleuk om lekker rond te struinen, helaas vond ik een boel dingen te duur (biologisch is duur, weet het) maar leuk om er heen te gaan absoluut :)

  reageer
 • Bewoonster Saerdam

   

  Volgens mij gaat dit een groot succes worden. Vandaag al gezellig, langzamerhand groter laten worden.

  reageer
 • Bataviahavenbewoner

   

  Henk, chapeau! Dat heb je toch mooi voor elkaar gekregen. We hebben met plezier geld uitgegeven op de markt. Heerlijke verse aardbeien, brood en olijvengarnituur. Morgen komen we terug voor de groente. Dit is wat ik me voorstel van een markt. Het zou geweldig zijn als de markt groter wordt.

  reageer
 • GL

   

  Goed bezig Lelystad. Nu ook nog het centrum en we staan weer op de kaart.

  reageer
 • frits

   

  Dat is nou juist het probleem, er is niet voldoende koopkracht in de markt voor en de kust, en het stadshart, en Palazzo, en het Lelycentre, en de wijkcentra. Misschien moet Lelystad maar eens echt kiezen voor de kust met ondersteuning van een beperkt aantal kleinere centra in de wijken. Het stadshart kan ook gewoon een klein winkelcentrum worden voor de omringende wijken. Gewoon een paar supermarkten, een kleine Hema, drogist, bakker, groenteboer, slager, bloemenzaak, tabakswinkel, boekhandel, slijterij en een paar horecazaken. Concentreer dat in en rond de Promesse, en het wordt misschien nog wat.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert