Lokale omroepen gaan samenwerken

FLEVOLAND
De lokale omroepen in Flevoland gaan samenwerken. Dat maakte Frans Loos van Radio Lelystad bekend. Hij nam het initiatief om de krachten te bundelen met RTV Almere, Omroep 527, Urk FM en Lokale Omroep Zeewolde. Vooralsnog ontbreekt Dronten in het rijtje, omdat die al samenwerkt met omroepen in Overijssel.

Loos besloot de samenwerking met collega-omroepen op te zoeken, omdat de overheid moet snijden in het aantal lokale omroepen vanwege bezuinigingen. De omroepen in Flevoland zijn nu afzonderlijk aan het bedenken op welk vlak ze willen samenwerken. Bijvoorbeeld door het uitwisselen van personeel en uitzendingen.

Half juni komen ze bij elkaar om een concreet plan vast te stellen.

reacties (3)

 • jan

   

  Beste Jan, ben blij dat de ware aard van klaas naar boven komt! Bijzonder dat er inhoudelijk niet wordt gereageerd, maar puur met modder wordt gegooid, en dat is natuurlijk niet sjiek. ik kan me dan ook niet vinden in die reactie als zodanig en weet je wat jan (of klaas.. he. Errug verwarrend allemaal) ik ben blij dat wij goed inhoudelijk weten hoe het eea echt zit.. ik wens je succes met alles wat er op je pad komt!

  reageer
 • Henk

   

  Vreemd dat een reactie van Klaas met terechte opmerkingen is verwijdert, als er iemand is die met modder heeft gegooid de afgelopen jaren zijn het de mensen van LOZ hier is dus sprake van de pot verwijt de ketel.

 • Jan

   

  Beste Klaas, Dank voor je reactie! Ben blij om te vernemen dat er voldoende sympathisanten zijn. Maar ik stel mezelf dan wel de vraag, waarom RTV Zeewolde dan nog niet voldoet aan de wettelijk eis zoals gesteld in de mediawet. Immers, als je “meer sympathisanten hebt dan jullie internetpiraten lief is” dan moet je deze mensen toch dat geen bieden wat men van een, zoals je dat zo netjes verwoord de “officiële Lokale Omroep in Zeewolde” mag verwachten? Het is een gotspe dat RTV Zeewolde als “officieel” aangewezen (november 2012) media instelling al bijna 18 maanden niet bij machten is om te voorzien in dat geen wat van RTV Zeewolde verwacht mag worden. Tot heden blijft de gemeente Zeewolde verstoken van publiek (lokaal) media aanbod en dit raakt de democratische gemeenschap! Wat betreft de samenwerking, staat het de zogenoemde “internetpiraten” vrij om met partijen gesprekken te voeren omtrent samenwerking. Daar hoef je geen officiële status voor te hebben. Wellicht zit daar dan ook wel het punt waar het helaas in Zeewolde mis gaat, daar de LOZ wel wil samenwerken.

  reageer
 • Klaas

   

  Dit bericht bevat onjuistheden de officiële Lokale Publieke Media Instelling voor Zeewolde is RTV Zeewolde en die doet niet mee met de samenwerking, maar werkt samen met de Veluwse Omroep Combinatie. Lokale Omroep Zeewolde is geen officiële Lokale Omroep in de zin van de Mediawet, maar een internetstation.

  reageer
 • Jan

   

  Beste Klaas (of moet ik Jan zeggen?). Het bericht bevat geen onjuistheden, maar feiten! Er wordt gesproken over lokale omroepen en niet of dit omroepen zijn met een lokaal publieke status of niet. Beste Klaas, wellicht is het verstandig om eerst je aandacht te vestigen op de verplichting welke de mediawet met zich mee brengt. Het is nl. omroep RTV Zeewolde, die met een besluit van het Commissariaat van 6 november 2012 is aangewezen als lokale publieke media-instelling tot op de dag van vandaag niet uitzend. Niet via internet en ook niet via de ether. Dat betekend dus dat RTV Zeewolde nu bijna 18 maanden na aanwijzing in gebreken is gebleven en niet voldoet aan de mediawet! Was het niet deze omroep (Omroep Flevoland) die eerder berichte over een gelast onderzoek naar RTV Zeewolde? ?? Sinds de ingangsdatum van de aanwijzing wordt er dus geen media-aanbod verspreid, dat voldoet aan de eisen van de mediawet. In de Mediawet is namelijk bepaald waar het media aanbod van een lokale publieke media-instelling aan dient te voldoen. Nu er bijna 18 maanden in het geheel geen lokaal media-aanbod door RTV Zeewolde wordt verspreid, is het evident dat het Commissariaat voor de Media ingrijpt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert