College tekent petitie voor uitgebreider kinderpardon

DRONTEN
Het college van burgemeester en wethouders in Dronten heeft de petitie ondertekend voor een uitgebreider kinderpardon. Dat laat burgemeester Aat de Jonge weten.

Veel regiobestuurders in Nederland roepen via de petitie staatssecretaris Fred Teeven op om de kinderpardonregeling te verruimen. In Flevoland hebben naast Aat de Jonge nog drie andere burgemeesters de petitie ondertekend; Gerrit Jan Gorter van Zeewolde, Aucke van der Werff van Noordoostpolder en Margreet Horselenberg van Lelystad.

De burgemeesters van Almere en Urk pleiten wel voor een humaan asielbeleid maar vinden het ondertekenen van petities ongepast voor een burgemeester.
reacties (5)

 • Win Win

   

  Als al die bewogen mensen nu eens dapper worden en een "one way ticket" naar zo'n fijn, bijzonder en fantastisch land nemen, kunnen ze daar hun sociale behoeften botvieren en zijn wij verlost van die almaar toenemende stroom van mensen die vinden dat de hele wereld naar NL moet komen om niets anders dan 'sociale' mensen van een salaris te voorzien!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Asielbeleid is een rijksbeleid!! Als gemeenten mensen die na langdurige juridische procedures geen recht kregen op een verblijfsstatus toch willen faciliteren omdat zij niet willen of kunnen terugkeren is dat nog geen reden om het centrale overheidsbeleid op deze manier te frustreren.

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Is er al een petitie getekend tegen pesten door B&W? Volgens mij heeft Mevrouw Jorritsma gelijk en is deze MENING in vorm van een petitie ondertekenen ongepast voor de heren. Nu is het natuurlijk wel zo dat de burgemeester van Dronten graag in het nieuws staat,het zou hem sieren Dronten eens GOED naar buiten brengt in plaats van dit soort twijfelachtige praktijken.

  reageer
 • zucht

   

  burgemeester daar ga je helemaal niet over. Dus gewoon mond houden en je dorp 'besturen'.

  reageer
 • Erik

   

  Goede Actie!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert