Kinderombudsman publiceert dossiers kinderpardon

FLEVOLAND
Kinderombudsman Marc Dullaert heeft maandag 54 voorbeelddossiers gepubliceerd van zaken die volgens hem onterecht zijn afgewezen voor een kinderpardon. Daarbij zitten twee zaken uit Lelystad en Zeewolde.

De voorbeelddossiers in Lelystad en Zeewolde zijn bekend bij de gemeenten. Naar aanleiding van deze twee zaken ondertekenden de burgemeesters Horselenberg en Gorter onlangs een petitie die staatssecretaris Teeven oproept de huidige kinderpardonregeling uit te breiden.

Dullaert wil dat de huidige kinderpardonregeling wordt aangepast.

Bekijk hier de Flevolandse voorbeelddossiers (zaak 8 en 9).

reacties (14)

 • maan

   

  Dat wisten ze dus NIET! Verdiep je eerst eens in de verhalen alvorens je hier gaat lopen roepen"pech gehad en weg wezen"!

  reageer
 • willem dronten

   

  ik kom uit lely en verhuis naar dronten de gront onder mijn voeten werd te heet dus is het dronten geworden

  reageer
 • willem dronten

   

  ja dat klop de kinderen zijn hier geboren maar de ouders wisten al 15jaar geleden dat ze weg moesten dus jammer en tot ziens

  reageer
 • maan

   

  Dat heet jaren aan het lijntje houden!!! Veel te lang wachten met laten weten of ze mogen blijvenbof niet. Dus zeg maar 10 jaar wachten met beslissen, dat is onze regering.

  reageer
 • maan

   

  Juist zo is het en niet anders. Je moet echt een vreselijke hekel aan kinderen hebben als je reageert zoals sommige hier. De mensen die zo reageren hadden zaterdagavond even moeten komen kijken bij SVLelystad'67. Een meisje van 10 jaar die daar haar kampioenschap viert met haar teamgenootjes. Je hart breekt als je haar zo blij ziet springen en dansen met haar voetbalteam en je weet wat haar te wachten staat. Terug moeten naar Nigeria waar laatst 200 christelijke meisjes zijn ontvoerd, en daar zou zij dan ook naartoe moeten als christelijk meisje!!! Van mij hoeven ze niet terug. Mensen geloof mij dat als het in jullie omgeving gebeurd reageer je ook niet zo!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gert

   

  Willem waar hoor jij dan? Ben je geboren in Dronten? En je ouders? En hun ouders? We zijn allemaal buitenlanders beste kerel. En als straks het water echt hoog is door de smeltende ijskappen zijn jouw kleinkinderen de asielzoekers. En wat dan?

  reageer
 • Theo

   

  Als die kinderen al 10 a 13 jaar zijn, kan je nagaan, hoe vaak die ouders steeds maar weer opnieuw de asielregels getorpedeerd hebben, dankzij die mooie advocaten en kerken.

  reageer
 • maan

   

  Het gaat hier om kinderen die hier geboren zijn en hier dus al hun hele leven wonen. 10 a13 jaar die hier op school zitten, hier hun sportvriendjes hebben. En nog nooit in land van hun ouders geweest zijn en de taal niet spreken. Je moet wel een grote hekel aan kinderen hebben wil je dat een kind aandoen!!!

  reageer
 • Barbara

   

  @ willem dronten.."Ergens je eigen plek kunnen hebben" klinkt voor mij stukken beter dan: "als je hier niet hoort moet je weggaan". Erbij horen...Ken jij dat woord, nog even los van de betekenis?

  reageer
 • willem dronte

   

  asielzoekers die op vakantie gaan naar eigenland ?? mensen ga eens kijken in een asiezoekers centrum en verbaas je wat daar gebeurd

  reageer
 • willem dronten

   

  als je hier niet hoort moet je weg gaan morgen staan er weer 50 voor de deur de dag er op weer 50 hou op en stuur ze naar huis

  reageer
 • maan

   

  Kinderen die hier geboren zijn horen gewoon te blijven. Je kan niet 1 kind een verblijfsvergunning geven en haar zusjes afwijzen! Afrah en haar familie moeten blijven!!! Heb haar zaterdag zien genieten van het feestje tijdens de kampioenen parade bij SVLelystad'67 ondanks de ellende die haar boven haar hoofd hangt.

  reageer
 • Theo

   

  De tweede en de eerste kamer keuren die wetten goed. Dus het is onzin, onderbuik gevoelens, dat alleen die 2 ministers hiervoor verantwoordelijk zijn.

  reageer
 • kees d.

   

  Dit gescheiden kinderpardon is een typische VVD actie! Of kinderen nu onder het rijk of een gemeente vallen kinderen zijn gelijk over de hele wereld. Die twee van het ministerie van justitie en veiligheid maken er een puinzooi van.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert