Kroegbazen Deventerpad verrast door verandering

ALMERE
Uitbaters van cafés aan het Deventerpad in Almere Stad zijn verrast door een nieuw bestemmingsplan dat de gemeente in hun buurt wil invoeren. De exploitanten van Le Cameleon en De Krullebol zeggen niet op de hoogte te zijn, dat de gemeente hun vergunningen wil veranderen van lichte in middelzware horeca.

Deze wijziging zal vooral betekenen dat de kroegen extra maatregelen moeten nemen tegen geluidsoverlast. Dit zijn investeringen die grofweg 50.000 euro kosten. Volgens de uitbaters kunnen zij dit niet betalen.

Ze vermoeden dat de gemeente op deze manier probeert de kroegen weg te krijgen van het Deventerpad. De wijziging van het bestemmingsplan wordt 5 juni besproken in de gemeenteraad.

reacties (5)

 • rené

   

  Best Antje. Als de gemeente dat dan persé wilt moeten zij met een oplossing of geld over de brug moeten komen. Als de gemeente een bestemmingsplan wil wijzigen mag dit nooit ten kosten gaan van een particulier of ondernemer.

  reageer
 • Antje

   

  Het Deventerpad is het oudste winkelstraatje van Stad. Doordat de loop naar de passage en het hart is verschoven zijn de pandjes maar verhuurd aan cafégebruikers. Nu is het allemaal lawaai-en-nacht-horeca. Dat was nooit de bedoeling dus dat de gemeente daar wat aan doet is alleen maar te prijzen.

  reageer
 • Sander Visser

   

  Dit is preciessss wat de gemeente wilt hup weg met de kroegjes, Ze staan niet in het aangewezen en door de politie gecontroleerd gebied waar savonds uitgegaan word (grote markt). Het is de enige en dan ook echt de enige straat in heel almere met uberhaubt een beetje sfeer en normale mensen.... Ben bang dat ik over aantal jaar toch echt me huis verkoop en Almere ga verlaten... het gaat echt alleen maar de verkeere kant op met almere

  reageer
 • Herman

   

  Als je niet tegen geluid vanuit een kroeg kan, moet je er niet boven gaan wonen.

  reageer
 • rené

   

  Schandalig om gevestigde kroegbazen op kosten te jagen. De gemeente komt met dit plan om de kroegen op het Deventerpad te weren. De gemeente weigerd vergunningen af te geven als iemand daar een café wilt overnemen. De laatste tijd staan er aardig wat restaurantjes op het Deventerpad leeg. Hoe zou dat komen? Nieuw beleid van de gemeente, die niets meer over heeft voor dit gebied! Ik zeg, bezwaar maken tegen dit bestemmingsplan! Of 5 juni naar het stadhuis. Succes met de strijd, Cafe de krullebol en Le Cameleon.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert