Brug bij Noordersluis weer open voor schepen

LELYSTAD
De brug bij de Noordersluis in Lelystad Haven kan weer open voor passerende schepen. De brug wordt ter plaatse bediend, zodat hij open kan wanneer er schepen door moeten.

Door een storing bleef de brug donderdagochtend openstaan, waardoor het wegverkeer er niet overheen kon. Een monteur wist hem toen handmatig dicht te krijgen, zodat de auto's er weer gebruik van konden maken.

Hij bleef toen dicht, waardoor de scheepvaart was gestremd. Inmiddels kan zowel het wegverkeer als de scheepvaart er weer langs.

reacties (7)

 • Andre

   

  Grappig dat landbewoners zich opwinden over de brug die dicht is en gewoon bereden worden terwijl de scheepvaart stil moet liggen. Is het allemaal bootjesvolk?

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Hoezo klantvriendelijk(er) dan het oude bemensde systeem? Ik woon er vlakbij en hoor vrijwel dagelijks getetter uit de luidsprekers of de jachtjes alsjeblieft willen opschuiven, doorvaren, beter aansluiten, etc. En dat herhaaldelijk, omdat die 'plezier'vaarders een MENS verwachten bij de kolk. Voorheen spong de sluiswachter dan bij of sprak de mensen persoonlijk aan. Nu hoort men alleen commentaar uit de speakers en kijkt men verbaasd in de rondte waar dat vandaan komt... Alles draait om de pecunia! Mensen ter plekke zijn duurder dan afstandelijkere goedkopere krachten op afstand... Nu zijn er alleen nog maar problemen met een hangend brugdek. Maar ik vrees met grote vreze voor de echte drukte. Dan gaat het een keertje (goed) fout...

  reageer
 • Kees

   

  Het systeem met afstandsbediening is bedoeld om de klantvriendelijkheid te vergroten door ruimere bedieningstijden en zo de scheepvaart in flevoland te stimuleren. Als vervent vaarder ben ik hier heel blij mee. Helaas lijkt het systeem zich tegen zichzelf te keren op deze manier. Hopelijk wordt het euvel snel gevonden.

  reageer
 • Ikke

   

  En hoe heet die persoon dan! Zal ik eens even een briefje schrijven, met handtekeningen van de bewoners die het ook helemaal zat zijn!

  reageer
 • Ikke

   

  Ja idd! Irritant!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • JanBos

   

  Het antwoord kun je bestellen bij de afd. Infra van de Provincie Flevoland het hoofd van deze afdeling hoopt op een verbetering van zijn CV ten koste van de burgers deze kunnen wachten .

  reageer
 • bb

   

  voor hoelang nu weer al 4 maal in 14 dagen tijd

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert