Veiling pand Praxis op bedrijventerrein Gildenhof

LELYSTAD
Het pand van bouwmarkt Praxis aan de Schroefstraat in Lelystad wordt volgende maand op last van de bank geveild. Ook de veertig parkeerplaatsen komen onder de hamer.

Het gebouw en de parkeerplaatsen zijn geen eigendom van Praxis, maar worden gehuurd van een belegger uit Arnhem. Veilinghuis BOG Auctions heeft foto's en een beschrijving het pand en parkeerterrein op internet geplaatst.

Praxis laat weten dat de winkel na verkoop in het pand kan blijven. Wel geldt volgens haar dat bedrijfspanden die verhuurd worden in het algemeen voor beleggers aantrekkelijker zijn dan leegstaande panden.

reacties (5)

 • Joep

   

  Zolang het huurcontract loopt en niet tijdig opgezegd wordt, blijft het gewoon doorlopen. Maakt geen bal uit of het verkocht wordt. Bovendien heeft de koper niets aan de aankoop als er geen huurder is. Zal dus wel los lopen, let maar op, praxis blijft er gewoon inzitten.

  reageer
 • Richard

   

  Prima, maar dan nog belachelijk. Hier zit meer achter, praxis zit er al meer dan 25 jaar! en ineens krijgen ze het bolle idee om maar te gaan veilen? tja ik heb wel zo'n vermoede...aasgieren

  reageer
 • anton

   

  Ach een leeg pand meer of minder valt toch niet meer op in deze spookstad

  reageer
 • Lely

   

  Misschien staat dat in de huurovereenkomst.

  reageer
 • Joop

   

  Overal zijn regeltjes voor maar de Praxis kan zomaar te horen krijgen dat ze moeten optiefen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert