Naaktrecreanten willen naaktstrand bij A6 afdwingen

ALMERE
Een groep naaktrecreanten in Almere wil een nieuwe locatie voor een naaktstrand afdwingen door er geregeld te gaan recreëren. Ze nemen de boetes op de koop toe en hopen met hun acties de gemeente te bewegen om snel een besluit te nemen.

De gemeente heeft onlangs het naaktstrandgedeelte van het Zilverstrand afgesloten wegens verbreding van de A6 en een nieuwe locatie is nog niet in zicht.

Volgens de groep die jarenlang het Zilverstrand bezocht, ligt precies aan de andere kant van de A6 een geschikte plek voor een naaktstrand. Dat is bij het Almeerderstrand.

reacties (15)

 • Anne

   

  Jeetje, wat een gezeur om niets weer. Geef die mensen lekker een stukje strand. Ze doen toch niemand kwaad? Voor hangjongeren worden wel speciale plekken vrijgemaakt, maar persoonlijk heb ik daar meer last van dan naturisten. En als je er niets van wil zien, ga je lekker met je hond op een ander stukje lopen. Er zijn in Almere zát plekken om je hond uit te laten. Mij niet gezien om naakt te gaan lopen, maar als mensen zich daar lekker bij voelen, geef ze dan vooral de ruimte hiervoor.

  reageer
 • jo

   

  doen je goed an! bah

  reageer
 • beernd

   

  aan de oude waterlandse weg is nog wel een mooie ruimte voor de naaktwuppers.

 • kritiesj

   

  Dit geneuzel heeft werkelijk niets om het lijf.

  reageer
 • Marc

   

  We worden allemaal naakt geboren. Het is raar dat wij zo oncomfortabel zijn met ons eigen lijf. Tuurlijk moet er een gelegenheid komen.

  reageer
 • Su

   

  Ga lekker in je blote kont in je achtertuin liggen....... Die naaktloperij gaat toch echt helemaal nergens over........

  reageer
 • johan

   

  In je tuin mag je helaas niet bloot rondlopen.

 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Is Overgooi geen mooie locatie ?

  reageer
 • frits

   

  Nederland telt ruim 2 miljoen nudisten. Daar is nog bar weinig voor geregeld. Almere wil graag uniek zijn, en daar hoort dan toch ook zeker een naakstrand bij. Prima voorstel om daar een deel van het Almeerderstrand voor aan te wijzen. Er zijn in Almere nog genoeg andere strandjes en parken voor honden en gezinnetjes. Voor nudisten is er niets anders.

  reageer
 • Adje

   

  Waarom denken mensen dat er een hondenstrand moet zijn en dat de gemeenschap daar aan mee moet doen? En zie je één hondenuitlater met een plasticzakje lopen? Die hondenbezitters zie je overal op de Almeerse speelweiden en Weerwaterstranden. Verbodsborden zijn er vooral om te lachen. Zijn die mensen niet goed wijs?

  reageer
 • Antje

   

  Het Zilverstrand was vooral voor herenontmoetingen en exhibitionisten die hun spulletje graag aan de in de verte rijdende auto en buspassagiers willen tonen. Lekker spannend. Een bekende advocaat hebben ze nog bij een ontmoeting aangehouden.

  reageer
 • Het kan in Almere

   

  Dat de naaktlopers zich schaamteloos gedragen zegt alweer genoeg van hen. Als ik op de daarvoor bestemde stranden wil genieten van een zonnebad, hoef ik persoonlijk geen bos jonge of oude lullen te zien. Dat mannen het excuus gebruiken met elkaar te gaan fietsen en zelf een (onwetend) gezin thuis hebben, vind ik weerzinwekkend. En nee, ik ben niet preuts, wel ben ik in het bezit van een normale dosis aan normen en waarden.

 • Jolanda

   

  Helaas hebben dat soort gasten het Zilverstrand een slechte naam bezorgd. Gelukkig is dit de laatste jaren wat afgenomen toen grote bossages werden weggehaald. Strandjes zullen altijd dit soort mensen trekken helaas. Maar dit heeft dus niets met naturisme te maken.

 • Jolanda

   

  Uitwijken naar een strandje in Zeewolde is niet een optie voor Naturisten die altijd in hun eigen plaats Almere terecht konden. We hoeven niet langs een snelweg, maar willen wel graag ergens binnen Almere een eigen plek. Hier ligt een taak voor de gemeente.

  reageer
 • Tom

   

  waarom ligt hier een taak voor de gemeente? Ik heb geen enkel probleem met mensen die naakt willen recreëren, maar waarom de overheid dit met gemeenschapsgeld moet organiseren ontgaat me. Huur dan als groep gewoon een stuk strand, heb je alles in eigen hand en zadel je de andere burgers niet op met extra kosten. Altijd dat claimen van de overheid en niet je eigen verantwoordelijkheid nemen ergert me, vooral omdat er voortdurend kritiek is op die dure overheid en z'n luie ambtenaren.

 • Willen B

   

  Hulkesteinse bos is een prima strand voor naakt recreatie. Kom er vaak zat en ideale ligging omdat hondenstrand er naast ligt. Naast de A6 een naaktstrand is niet slim vanwege dat het bestuurders af kan leiden. Vroeger zaten we altijd achterste voren in de bus op de A6, tetten kijken. Mij zul je hier niet zien, maar Hulkesteinse bos is voldoende voor die groep.

  reageer
 • beernd

   

  trek a.u.b. wat aan zeg..

 • MMO

   

  Gewoon het Almeerderstrand opnieuw indelen. Een plek voor naaktrecreatie, een hondenstrand en een familiestrand. Het hondenstrand tussen beide in, zodat familiestrand bezoekers geen aanstoot hoeft te nemen aan de naaktrecreanten. Helaas moeten dan alle 3 de partijen een week het strand afstaan aan de Libelleweek.

  reageer
 • frits

   

  Libelleweek kan natuurlijk ook gewoon verkassen.

 • tina

   

  Ze hebben groot gelijk er had al lang een andere lokatie kunnen zijn als de gemeente aktie had ondernomen. De gemeente weet al jaren dat dit ging gebeuren maar heeft het steeds vooruit geschoven. Dus er zal nu toch echt snel aktie moeten worden ondernomen.

  reageer
 • Ilse

   

  We hebben er recht op??? Wat een onzin.

  reageer
 • peterh

   

  Aan de andere kant van de A6 ligt het honden strand, de plek waar veel Almerders met hun hond veel plezier beleven en niemand in de weg zijn. Als ik het goed begrijp dan vinden de naaktrecreanten dat die dan maar het veld moeten ruimen. Dus wat zij de gemeente verwijt vinden ze wel goed voor een andere doelgroep die ook gebruik wil maken van het strand.

  reageer
 • Serge

   

  ik vind dat mensen die hun hond uitlaten aan een strand financieel extra hard getroffen moeten worden door de belastingdienst. De hondenbelasting extra verhogen zou hiervoor een adequate manier kunnen zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert