Gemeente wist al lang van geldproblemen Berechja

URK • Do 5 juni 2014 | 16:58 • Donderdag 5 juni 2014 | 16:58
De gemeente Urk was al heel lang op de hoogte van de financiële problemen bij het Berechja College. Dat blijkt uit een vertrouwelijk stuk waar Omroep Flevoland de hand op heeft weten te leggen (zie pdf onderaan bericht). Dinsdag zei de gemeente geschrokken te zijn van de geldproblemen waar de school mee kampt. Maar meer dan een jaar geleden waarschuwden raadsleden het college van B en W al voor een financieel drama.

In augustus 2013 was ook voor wethouder Ben Visser duidelijk dat er een tekort van 7 ton bestond voor het kenniscentrum dat bij de school zou komen. Bovendien was er toen al een tekort van 6 ton voor de inrichting van de school zelf.

Uit een, tot nu toe geheime, interne reconstructie van de gemeente Urk blijkt dat er tussen de gemeente en het Berechja College weinig heldere afspraken zijn gemaakt. De partijen hebben meerdere gesprekken over de nieuwbouw van de school gevoerd, maar dat niet zwart op wit gezet.

Naar aanleiding van de financiële problemen is er ruzie ontstaan tussen de gemeente en het Berechja College. Het college van B en W wil dat het schoolbestuur en de Raad van Toezicht opstappen omdat ze verantwoordelijk zouden zijn voor de problemen. Het schoolbestuur is daar boos over en noemt het onzin.

Deel artikel

reacties (4)

 • jo

    Wo 4 juni 2014 Woensdag 4 juni 2014

  daarom hebben ze ook een goed woordje gedaan zodat hij niet meer kon doen op urk

  reageer
 • Klaas

    Wo 4 juni 2014 Woensdag 4 juni 2014

  Eerst een hoop schulden maken en dan naar een andere gemeente vertrekken.zou maar oppassen als dit mijn burgemeester zou worden

  reageer
 • x

    Wo 4 juni 2014 Woensdag 4 juni 2014

  Het kan op...........

  reageer
 • boter bij de vis

    Wo 4 juni 2014 Woensdag 4 juni 2014

  gemeente heeft dus ook boter op het hoofd, het rapport is maar met 1 doel geschreven en dat is indekken tegen de verantwoording voor het eventuele tekort.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert