Verzet kinderpardon heeft niets opgeleverd

FLEVOLAND
Het verzet van van aantal Flevolandse burgemeesters tegen de kinderpardonregeling heeft niets opgeleverd. Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie zegt dat er niets wordt veranderd aan de regeling. De criteria blijven zoals ze zijn, liet hij woensdag aan de Tweede Kamer weten.

Asielkinderen die langer dan 5 jaar in Nederland zijn worden toch uitgezet omdat zij onder toezicht van een gemeente staan en niet onder toezicht van het Rijk. In Flevoland wordt actie gevoerd voor twee gezinnen. In Lelystad woont een familie met vier dochters. In Zeewolde gaat het om gezin dat bestaat uit een moeder en twee zonen van 4 en 7. De burgemeesters van Noordoostpolder, Dronten, Lelystad en Zeewolde willen dat meer asielkinderen voor het kinderpardon in aanmerking komen en ondertekenden daarom een petitie.

Teeven zegt dat hij over 71 gevallen nog een besluit moet nemen. Dat zijn kinderen die buiten de boot vallen vanwege het criterium dat zij buiten beeld van de rijksoverheid zijn. Of de Flevolandse gezinnen daar ook bij horen is onduidelijk.

reacties (6)

 • fred

   

  deze mensen zijn toch al, na veel procedures, uitgeprocedeerd. Waarom keren ze dan niet terug naar hun vaderland? Vooral Servie is toch een veilig land!!!!!!!

  reageer
 • Rekken

   

  Dit gezeur wordt uitsluitend bepaalt door de asielindustrie. Deze tuigt steeds weer meer barricaden op om de procedure te rekken waardoor dit ontstaat. Heeft dus niets met zielig te maken. Wat de burgemeesters doen is net zo laf als dat de regels helder zijn!!

  reageer
 • maan

   

  Dan hadden ze het oudste meisje destijds ook geen verblijfsvergunning moeten geven. Nu gaan ze een gezin uit elkaar trekken. 1 mag blijven en ouders en 3 zusjes moeten Nederland verlaten. En dat kan niet vindt ik!

  reageer
 • Andrea

   

  Inderdaad,heel zielig maar ergens moet je een lijn trekken

  reageer
 • polderjongen

   

  Ja regels zijn regels het klinkt hard maar ook wij horen ons aan de wet te houden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Swiebertje

   

  ook niet vreemd want de lokale politiek gaat daar niet over.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert