"Marker Wadden geen tweede Oostvaarderswold"

LELYSTAD • Zo 8 juni 2014 | 16:23 • Zondag 8 juni 2014 | 16:23
De Marker Wadden worden geen tweede Oostvaarderswold. Dat belooft gedeputeerde Bert Gijsberts. Provinciale staten van Flevoland hebben 1 miljoen euro toegezegd voor het natuurgebied dat Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat langs de Houtribdijk bij Lelystad gaan aanleggen. Ook is er de optie dat er nog eens 2,5 miljoen euro aan het project wordt bijgedragen.

In eerste instantie wordt er een eiland van 250 hectare aangelegd, maar op termijn moet het natuurgebied 10.000 hectare groot worden. “Wij gaan niet honderden miljoenen daar in stoppen”, zegt Gijsberts stellig.

Plannen voor het grootschalige natuurgebied Oostvaarderswold liepen voor de provincie op een fiasco uit toen de regering haar financiële steun introk en investeringen van enkele tientallen miljoenen euro's voor rekening van de provincie kwamen. Sindsdien wil de provincie zich richten op kleinere natuurprojecten dichter bij mensen.

Deze week besteedt Omroep Flevoland uitgebreid aandacht aan de Marker Wadden.




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel