Hiswa gematigd positief over Marker Wadden

FLEVOLAND
Watersportvereniging Hiswa is enthousiast over de aanleg van een eerste eiland van 250 hectare in het toekomstige natuurgebied Marker Wadden. Regiomanager Gerdina Krijger zegt dat een nieuw vaardoel een mooie aanwinst voor het Markermeer kan zijn. Maar het totale project met een omvang van 10.000 hectare natuur gaat de Hiswa veel te ver. Volgens Krijger gaat er dan te veel vaarwater verloren. Natuurmonumenten zegt dat er ook op de 10.000 hectare natuur gevaren kan worden, maar de watersportvereniging is daar niet gerust op.

Volgens Natuurmonumenten bijten natuur en recreatie elkaar niet, maar versterken ze elkaar juist. Bij het hoofdeiland kan straks gerecreëerd worden en wordt er informatie gegeven over het gebied. Dieper de natuur in kunnen op termijn stiltegebieden voor broedende vogels komen.

Een andere partij die kritisch is over de aanleg van het natuurgebied, zijn de IJsselmeervissers. Anja Keuter uit Urk laat weten dat ze de aanleg van de Marker Wadden "waardeloos" vindt. Langs de Houtribdijk wordt nu op onder meer snoekbaars gevist, zij verwacht niet dat die netten er mogen blijven staan als het natuurgebied is aangelegd.

Deze week besteedt Omroep Flevoland uitgebreid aandacht aan de Marker Wadden.

reacties (6)

 • alex

   

  weer een stuk vaar water verloren. en toch weer inpoldering.

  reageer
 • Sander

   

  Terug naar school, en na het leren over de geschiedenis van het gebied gelieve te beginnen met het -al veel te lang uitgestelde- Markerwaard.

  reageer
 • Ouwe

   

  ...dan maar afstellen...!

 • Ruben

   

  Als dit door mag gaan is het echt van meerwaarde voor de natuur.zo iets kost wat maar in de loop der jaren krijg je er steeds meer voor terug.levert een diversiteit aan verschillende soorten vogels op .mis een mooie broed plek voor de aalscholvers ?prachtig gewoon .

  reageer
 • Danny

   

  Die grote schepen heb ik anders nog nooit in de buurt van de toekomstige wadden gezien, daar is momenteel namelijk geen enkel nuttig doel om naartoe of langs te varen. Ze varen altijd langs de noordhollandse kust van het Markermeer, daar waar de havenplaatsen zijn. Die Marker wadden gaan ze dus echt geen last van krijgen. De Marker wadden worden aangelegd met slib uit het Markermeer, meer diepgang voor die grote schepen, ze hebben er dus eerder profijt dan nadeel van.

  reageer
 • Barbara

   

  Vogels doe je vast en zeker geen plezier wanneer je als wadtoerist met je snufferd bovenop hun eiland gaat zitten. Bovendien is de vogel al snel gevlogen als ie jou ziet..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Andree

   

  Hoeveel dragen de grote schepen bij aan de gemeenschap. Die tien scheepjes zijn de enige gebruikers van deze nutteloze bak water.

  reageer
 • Bart

   

  andre mag Ik je er op wijzen dat er 512 van deze schepen zijn. Dus geen 10.

 • Ouwe

   

  Wat nu nutteloos? Onzin!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert