RvS wil duidelijkheid van RDW over rechtszaak

LELYSTAD
De Raad van State wil uiterlijk 1 juli weten of de Dienst Wegverkeer RDW de rechtszaak doorzet tegen het bestemmingsplan Larserknoop in Lelystad. In dat bestemmingsplan is de aanleg geregeld van een ontsluitingsweg voor luchthaven Lelystad na de baanverlenging.

De Dienst is bang dat zijn testcentrum naast het vliegveld te maken krijgt met geluidsoverlast. De gemeente Lelystad vindt dat de RDW niet op de huidige locatie kan blijven zitten, maar de dienst zelf denkt niet aan verhuizen. De RDW was de afgelopen tijd in gesprek met de gemeente en minister Schultz om te kijken of een rechtszaak kan worden voorkomen, maar die gesprekken verlopen moeizaam.

De Raad van State trommelde daarom maandag de RDW en het gemeentebestuur op om schot in de zaak te krijgen. De Raad van State liet weten dat als de dienst de zaak doorzet er in januari een zitting komt over het bestemmingsplan Larserknoop.

reacties (3)

 • Ruud

   

  Jammer dat er weer eens niet verder gekeken wordt dat hun neus lang is. Ga naar een goede en nieuwe locatie uitkijken en laat die luchthaven er gewoon komen met alle toeters en bellen er aan. Laat de RDW zich niet gedragen als die domme mensen in de regering. Daar hebben we er al genoeg van in Nederland.

  reageer
 • Frans

   

  Gewoon heterdaad ergens anders. Vliegveld heeft alle prioriteit, zorgt ervoor dat iedereen in Lelystad straks een baan heeft. En dat Jop weer iets anders bedenken.

  reageer
 • Joop

   

  Overheden die ons belastinggeld gaan opmaken aan onderling juridisch gesteggel. Nee daar zaten we op te wachten. Grof schandaal!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert