"'t Bun moet therapeutisch bad krijgen"

URK
Zwembad 't Bun op Urk moet bij de komende verbouwing ook een extra verwarmd therapeutisch bad krijgen.

Dat vinden vertegenwoordigers van verschillende patiëntengroepen en speciale doelgroepen op Urk. Ze zijn op internet een petitie gestart om de gemeente ertoe te bewegen 1 procent extra in het zwembad te investeren. Volgens hen kost het namelijk 160.000 euro extra per jaar om een therapiebad te realiseren.

Van zo'n toegankelijk bad van 32 graden zouden onder meer mensen met lichamelijke beperkingen of chronische klachten profijt kunnen hebben. De Urker gemeenteraad stemde twee jaar geleden in met de grondige verbouwing van het zwembad 't Bun. Hiervoor wordt bijna 5 miljoen euro uitgetrokken.

reacties (5)

 • Jan.

   

  Hebben jullie al eens gekeken rond het Zwembad, de tuin is verwaarloosd omdat de gemeente en het Zwembad dit niet meer onderhoud! Terwijl een mooie tuin bij een zwembad toch een uitstraling geeft en een visite kaartje is voor je zwembad. Ook is het zwembad zeer klein vergeleken met andere zwembaden. Uitbreiding? Laat mij niet lachen, dit word al jaren geroepen maar er word niets ondernomen, omdat het geld allemaal in een visserijschool gepompt is. Wat Urker ook al zegt, het is een troosteloze en armzalige aandoening om dit zwembad te zien!

  reageer
 • Altijdwat

   

  Kerkgebouwen worden niet door de gemeente betaald. Dat brengt de kerkelijke gemeenschap zelf bijeen. Anders zouden het staats kerken zijn net als vroeger.

  reageer
 • Urker

   

  Het bun: Verschrikkelijk klein zwembad waar veel te veel kinderen alleen mogen vrij zwemmen, het water is steenkoud en het is een armzalige bedoening, peuterbad waait het kind daardoor altijd ziek na de tijd. Nee rij liever naar een andere plaats toe., dat je hier entree voor durft te vragen is gewoonweg ONBESCHOFT!

  reageer
 • jo

   

  visserij school moet helaas nog worden betaald

  reageer
 • beernd

   

  jammer voor et bun en het dorp maar de gemeente heeft al het geld naar de nieuwe visserijschool en nieuwe kerkgebouwen gestort.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert