Buschauffeur weigert vrouw met boerka

LELYSTAD • Ma 30 juni 2014 | 14:46 • Maandag 30 juni 2014 | 14:46
Een buschauffeur van Arriva uit Lelystad heeft tot twee keer toe een vrouw met boerka geweigerd mee te nemen. Volgens Bureau Gelijke Behandeling Flevoland zei chauffeur daarbij dat hij "in zijn bus de baas is".

Het meldpunt heeft Arriva een brief gestuurd om verhaal te halen. Afhankelijk van de reactie besluit Bureau Gelijke Behandeling of het aangifte doet van discriminatie bij de politie.

Volgens de organisatie bevestigen meerdere getuigen dat de buschauffeur weigerde de vrouw mee te nemen. Wettelijk is Arriva verplicht om iedereen te vervoeren, zegt het bureau.

Busmaatschappij Arriva verontschuldigt zich voor een incident. De betreffende buschauffeur is door Arriva op zijn gedrag aangesproken en heeft excuses aangeboden. Dat laat de busmaatschappij in een schriftelijke reactie aan Omroep Flevoland weten.

Het meldpunt is blij met de excuses van Arriva maar heeft deze zelf nog niet schriftelijk ontvangen. Ook wil Bureau Gelijke Behandeling graag een persoonlijk gesprek voeren met de buschauffeur en het slachtoffer. Pas wanneer dat gebeurt doet de organisatie geen aangifte bij de politie.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel