Cafés Deventerpad zien toekomst somber in

ALMERE
Kroegeigenaren van cafés aan het Deventerpad in Almere zien de toekomst somber in. Ze vrezen dat ze hun zaken binnenkort moeten sluiten. De gemeente wil dat de kroegen beter geïsoleerd worden om geluidsoverlast bij bovengelegen woningen tegen te gaan.

De kroegbazen zeggen daar zelf geen geld voor te hebben. Ze huren de panden en vinden dat de vastgoedeigenaar moet investeren. Veel hoop hebben ze niet, omdat ze aangeven dat de relatie met de eigenaar slecht is.

Ger van der Graft van Café de Krullebol vreest dat hij zijn zaak binnenkort moet sluiten. De eigenaar van het naastgelegen Le Cameleon wil dat de gemeente hem uitkoopt. Vrijwillig is hij niet van plan het bijltje erbij neer te leggen.

reacties (16)

 • Marit

   

  Was woensdag met mijn kinderen bij pit. Wat een smerig plein. Vijver verrot. Blowende jeugd. Over elan gesproken.

  reageer
 • -Z-

   

  Wat een zeurburen eigenlijk ... Zijn zij echt die investeringen waard ? Of moet de gemeente nu toch eens waar voor eigen woord geven, en deze ondernemers vrijheid van ondernemen geven ? Want hoeveel echte overlast wordt er gegeven, en hoeveel nemen de buren eigenlijk ? Ik ben in ieder geval voor meer uitgaan in Almere en dus voor behoud en uitbreiding van het Deventerpleintje.

  reageer
 • Resi

   

  Grote markt loopt ook leeg mede door de nieuwe club cell, nu zijn de eigenaren van cafés en disco's van de grote markt diversen zaken aan het aanhalen bij de gemeente waarom zij aan strengere eisen moeten voldoen dan een nieuwe club, doordat er nu diversen juridische zaken gaande zijn tussen de gemeente en ondernemers van de grote markt, gaat de gemeente nu ook maar gelijk even deventerpad aanpakken voordat ze daar ook weer gezeik mee kunnen krijgen, de ondernemers op deventerpad zijn allemaal hardwerkende mensen, die hun stinkende best moeten doen om klanten in hun toko te krijgen, dus even 20.000 investeren omdat er geluidsoverlast zou zijn! belachelijk.

  reageer
 • aron, in reactie op een anoniem persoon

   

  ooit waren de bovenwoningen en de horecapanden van dezelfde eigenaar. later heeft deze de bovenwoningen te koop gezet. Toen zaten er al kroegen. kopers hadden dus beter even na kunnen denken in plaats van kopen en later klagen. isolatie valt onder renovatie en lijkt me voor de eigenaren. helaas zal dit kunnen lijden tot hogere huren in het gedeelte van de stad waar ondernemen toch al lastig is.

  reageer
 • reacteur

   

  Hoezo huismeester? Het pand aan het Deventerpad is een VvE welke gevormd wordt door alle eigenaren gezamenlijk, dus ook de appartements-eigenaren. De groot-eigenaar bezit 10 winkelpanden die hij "Casco" verhuurt. De vereiste isolatie (box-in-box) kan dus nooit op kosten van de eigenaar verhaald worden, dit zijn duidelijk kosten voor de huurder. De eigenaar is wel verantwoordelijk voor het gedrag van de huurders, dat staat in alle VvE wetgeving.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Geluidsisolatie is geen zaak van de verhuurder. Het is aan de huurder om zijn pand geschikt te maken voor het gebruik wat hij graag wil. Wel heeft hij uiteraard toestemming nodig van de verhuurder om deze aanpassingen te mogen maken. Vergelijk het met een huurwoning. Je mag van de verhuurder veranderingen aanbrengen aan het gehuurde, mits het een meerwaarde is. Stel, je wil een keuken van €20.000 in je huurwoning plaatsen. Moet de verhuurder die dan voor je kopen en plaatsen? Nee, jij wil dat, dus die kosten betaal je zelf en je vraagt toestemming aan de verhuurder.

  reageer
 • Andre

   

  Waarom moet de huisbaas investeren? De kroegen willen toch iets wat daar eigenlijk niet kan. Het kan wel, maar dan moeten ze investeren. Dat moet elke horeca-ondernemer waar woningen boven zitten. En ook die ondernemers moeten zelf investeren. En waarom moet de gemeente kijken wat ze kunnen doen? Het is privaat eigendom, dus de gemeente heeft helemaal niets te zeggen, hooguit wanneer de veiligheid in het geding is.

  reageer
 • Lex

   

  dr komt niemand daar dus geen sprake van geluidsoverlast. Het Kan In Almere

  reageer
 • Ab van Dammingen

   

  Isoleren is zaak vd huismeester. Kan me de reactie vd huutders wel voorstellen. Overigens is het daar een troosteloze bende...

  reageer
 • Andree

   

  Zet de muziek maar zachter dan hoef je niet te isoleren. Boven het terras kan wel een luifel over de hele lengte. Alleen krijg je dan hangjeugd.

  reageer
 • Jay

   

  De relatie met je huisbaas zal er bepaald niet beter van worden als je hem op TV nog een keer extra gaat lopen afkraken. En als die man 'in een hangmatje ligt op de Bahama's' heeft hij het kennelijk handiger aangepakt dan de kroegbaas die zich nu zo vreselijk gepakt voelt. Ik vind het overigens ook wel raar dat gemeente nu opeens moord en brand roept over de geluidsoverlast. Ik heb jaren om de hoek bij een kroeg gewoond en bij grote voetbalwedstrijden kon ik geluid van mijn tv uit laten. Had wel iets grappigs. En als je niet tegen stadse geluiden kan moet je er misschien niet gaan wonen....

  reageer
 • Mijn reactie op Aron

   

  Wat een idiote opmerking, "dan had je er niet boven moeten gaan wonen". Daar tegenover staat dan dat je als cafe uitbater niet in een ongeisoleerd pand moet gaan zitten en dan nog wel onder appartementen. Die appartementen staan er al langer (1980) dan de Cameleon, of de Krullebol, beste Aron!!!!!!!dan is de Cameleon al 15 jaar in overtreding. Je maakt er een kip / ei verhaal van. De eigenaren van de apppartementen zijn daar gaan wonen omdat het "Lichte" horeca betreft. Er zijn echter drie cafe's daar op het Deventerpad die zich als "zware" horeca gedragen en daar dus niet horen te zijn als zodanig. En ja, de Cameleon, de Krullebol en de Pomp zijn dus al inclusief het vorige bestemmingsplan in overtreding. De Krullebol is verder al in overtreding omdat hij een "eetcafe"(lichte horeca) heeft gewijzigd in "cafe"(zware horeca). Dat had volgens zeggen van handhaving van gemeente Almere nooit mogen gebeuren. Maar wat is nou het probleem eigenlijk. Als de cafe's zich inderdaad als lichte horeca gedragen en niet als Disco met wijd open puien, dan valt alles vast wel mee, gewoon geen harde muziek- en straatoverlast meer, das alles.

  reageer
 • Faerie

   

  Wat een onzin van de gemeente, als je daar gaat wonen weet je waar je komt te wonen. Dit is al zo sinds begin Almere! De kroegbazen hebben gelijk, de verhuurder moet verplicht worden te investeren! Daar moet de gemeente kijken wat ze kunnen doen. Dit is een toegangsweg naar het centrum en zou toch mooi erbij betrokken kunnen worden, de luilakmarkt zou weer langs de gracht moeten zoals vanouds, zo zonde..

  reageer
 • beernd

   

  geluidsoverlast? er komt daar niemand

  reageer
 • Guus

   

  Ooit het epicentrum van het Almeerse uitgaansleven, nu een troosteloze bende. Waarom is die tapastent vertrokken?

  reageer
 • Aron

   

  Als je boven een kroeg gaat wonen, weet je dat dat geluidsoverlast met zich mee brengt. Dan moet je later niet gaan zeuren over herrie. Het is niet zo dat die kroegen vorige week geopend zijn, de cameleon bestaat al 15 jaar of zo.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert