"RTV Almere over en uit"

ALMERE
Volgens oud-wethouder Henk Smeeman die 4 maanden onderzoek deed naar de toekomst van RTV Almere, is het nu over en uit. Het wordt volgens hem helemaal niks meer, omdat ruzies voortduren en adviezen in de wind worden geslagen. Dat heeft hij gerapporteerd aan de gemeente.

Binnen een paar maanden moest er een oplossing komen voor de problemen bij RTV Almere. Op verzoek van het bestuur van de omroep werkten Smeeman en vier andere prominente Almeerders een nieuw businessplan. Volgens dit plan zou de lokale omroep zich met televisie moeten richten op de doelgroep 35-plus. Ook was er een verdienmodel met advertorials bedacht, zodat de omroep zichzelf op den duur financieel zou kunnen bedruipen. Dat is nodig omdat de lokale omroep op de rand van een faillissement staat.

Verder rommelt het nog steeds binnen het bestuur van RTV Almere. Maandag is bestuurslid Anton Hartsuiker opgestapt, waardoor voorzitter Liesbeth van der Heiden als enige over blijft.reacties (16)

 • FredvA

   

  Geachte vrijwilligers, beste mensen, Het bericht van Dirk Bakker aan alle bij hem bekende vrijwilligers (en oud-vrijwilligers) bevat een flink aantal storende fouten zodat dit alleen al daarom nooit had mogen worden verspreid. Want als je bedrijfsgevoelige informatie naar buiten brengt (wat verboden is) zou je allereerst de correctheid moeten controleren. Doe je dat niet dan laad je de verdenking op je dat je dit niet per ongeluk doet. Even punt voor punt: Hij verbaast zich over het optimisme waarmee het nieuwe radioteam aan de slag gaat. Optimisme en succesgerichtheid zijn eigenschappen die je niet bij Dirk Bakker zult aantreffen. Er komt een nieuwe tafel ... Wie dat betaalt en of dat met iedereen besproken is, dat zijn bestuurszaken. Hij denkt te weten dat het PBO met gemak aan de kant wordt gezet. We weten dat het PBO langere tijd niet heeft gefunctioneerd ondanks herhaalde verzoeken daartoe. Daarmee heeft ze niet voldaan aan de eisen. Deze eisen kun je vinden in de toelichting van het Commissariaat voor de Media op de Mediawet. De voorzitter van het PBO weigert medewerking zolang zijn programma niet terug komt op de radio. Hij gaat echter niet over de details van de programmering; dat zijn taken van programmaleiders. Zijn eis betekent een ongewenste vermenging van belangen met zijn taken en dat kan zo niet. Hij denkt te weten dat de crediteuren geen uitstel van betaling geven zoals wel in de nieuwsbrief stond. Als vrijwilligers houden wij ons bezig met onze vaste taken en daarbij behoort niet 'het in twijfel trekken van alles wat het bestuur zegt...' Overigens, als iemand Mediachoice of een andere leverancier belt, dan behoort men te verwijzen naar het eigen bestuur, dit om de klantrelatie niet verder te belasten. Foutje van Mediachoice. Tenslotte: Het plaatsen van de berichten heeft inderdaad gevolgen gehad voor Dirk 's functioneren bij de omroep. Dirk Bakker werkt niet meer voor RTV Almere. Hij zit daarom ook niet meer in de Vrijwilligersraad. Vriendelijke groet, Fred van Amesfoort Vz RTV Almere Vrijwilligersraad

  reageer
 • Facebook column Marcel Beijer (almere deze week, vergadering)

   

  Mario Blanken Daar gaan we weer. Weer RTV-Almere in het nieuws met nog steeds een rommelig bestuur. Bestuur? Die nu uit 1 persoon bestaat! Een gesubsidieerde stichting die nog maar 1 bestuurslid heeft met alleen de bevoegdheid? Erg vreemd allemaal. En natuurlijk hebben de buitenstaanders het weer gedaan........rommel...rommel....rommel....opruimen....meer kan ik niet zeggen.... 7 juli om 21:07 · 2 Mario Blanken wel een leuk stuk.Marcel Beijer.....iets voor onze Theatergroep Ongeremd .....mooi blijspel..... 7 juli om 21:08 · Bewerkt · 2 Lilian Wiekenkamp En wat is er nu uit de vergadering komen? Is er al een besluit genomen? 7 juli om 21:19 · 1 Mario Blanken ze zijn/is in beraad..... 7 juli om 21:20 · 1 Lilian Wiekenkamp Dankjewel Mario. 7 juli om 21:29 · 1 Harald Paterek Yep, in één column maakt de schrijver duidelijk wat er mis is gegaan en dat hij zelf ook deel van het probleem was. 7 juli om 23:16 · 1 Lilian Wiekenkamp Is de "uitslag" al bekend? 7 juli om 23:29 · 1 Marcel Kolder De schrijver was een deel van de oplossing Harald Paterek. 7 juli om 23:49 · 1 Er vinden op de achtergrond vreemde zaken plaats en dat al een jaar lang. Voer voor onderzoek!

  reageer
 • Richard

   

  De voorzitter maakt er een puinhoop van. Er zijn mensen opgestapt en er zullen er meer volgen. Zegt dat anderen geen verstand van zaken hebben en was verantwoordelijk voor de TV bij de omroep. Op een uitzondering na is dat nooit wat geweest.

  reageer
 • -Z-

   

  Waarom trekt RTV-A geen kijkers ? Omdat ze niks uitzenden. Omdat er geen eigenheid in zit. Omdat de programmering onvoorspelbaar en onhandig is. Omdat niet iedereen geschikt is voor alles. Omdat RTV-A nooit live verslagen brengt.

  reageer
 • Euromast

   

  Almere-TV, zonde van de stroom!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • mario withoud (een van de adviseurs)

   

  Er zit een fout in het geluidsfragment. Het plan is niet het plan van de adviseurs. het is het plan van het bestuur dat door de adviseurs juist 'afgeschoten' is...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Lokale omroepen zijn in mijn ogen volledig overbodig in het internettijdperk. En bovendien, we hebben Omroep Flevoland toch?

  reageer
 • ron

   

  welke onbenul gaat er nu voor een advertorial betalen waar niemand naar kijkt

  reageer
 • dennis

   

  Juist de lokale omroep moet zich niet op een doelgroep richten.... juist een lokale omroep kan het zich nog permitteren op niches te richten zonder meteen afgerekend te worden op het aantal luisteraars. Ze willen juist te graag de grote omroepen nadoen, inclusief de investeringen die er dan voor nodig zijn en dat geld is er niet! Verder kan je het vergelijken met kunst, niet iedereen vindt elke kunst mooi en ook dat werd / wordt gesubsidieerd.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Jammer maar denk ik niet erg, even eerlijk hoeveel mensen keken of luisterde er naar regelmatig naar rtv Almere? in het verleden heb ik wel eens gekeken maar de laatste 5 jaar weet ik alleen van het bestaan door zulke berichten dat het slecht gaat met de omroep. verder geen seconde van gezien of gehoord. Ik denk dat Almere te klein is voor een echt lokale omroep, een lokale is iets van vroeger tegenwoordig denken we groter, iets wat kwalitatief minder goed is laten we links liggen, en terecht. In mijn ogen is Omroep Flevoland een volwaardige omroep die regionaal nieuws verslaat en daarin is Almere goed vertegenwoordigd, ik zou zeggen stop met subsidie in RTV Almere en maak dat geld over naar Omroep Flevoland, ik denk dat die er wel wat aan hebben, die hebben veel en actueel nieuws en zijn niet achterhaald zoals bij RTV Almere.

  reageer
 • Johan

   

  Dat is een erfenis van die Toorenburg.

  reageer
 • hans

   

  eerst verhuizen naar een duur pand en dan nu de stekker eruit hoe bedoel je we gaan bezuinigen in Almere

  reageer
 • Caro

   

  Diep triest dat het steeds niet lukt om een waardevolle Stadsomroep vorm te geven. Een gemis voor Almere. Wie o wie kan het wel de stad proffesioneel, zonder eigen belang, een omroep te bezorgen. Helemaal opnieuw beginnen, van de bodem af aan met nieuwe mensen met goede ideeën. Buiten de juiste mensen blijft ook nog de vraag : wie wil er geld in stoppen. Ook dat is een probleem!

  reageer
 • Reactie

   

  Dat advies had de heer Smeeman ook na 4 minuten kunnen geven.

  reageer
 • Joachim

   

  Richten op een doelgroep van 35+, dat ben ik dus. Hebben deze amateurs enig besef hoe verwend deze doelgroep is op gebied van televisie. Van stuif-es-in en Ren je rot, gingen we naar Nederland3 de opkomst van de commerciëlen daar waren wij allemaal bij. De publieke en helemaal de commerciëlen zijn als een kind zo blij wanneer het lukt om de 35+ langer dan 25 minuten op een avond vast te kunnen houden op hun net vanwege de verkoop van reclame zendtijd. De marketingafdelingen zien de 35+ als de doelgroep die wat heeft te besteden,die geld wil en kan uitgeven. Als RTV-Almere het gouden ei hebben uitgevonden om deze moeilijke doelgroep te verwennen met uitmuntende zeer boeiende televisie, koopt John de Mol meteen RTV-Almere. Ik denk niet Mohammed uit Muziekwijk en Tinus uit Almere-Haven het ooit zal gaan lukken om juist deze moeilijke doelgroep te verwennen. Henk Smeeman heeft volkomen gelijk, meteen stoppen met deze ongein en vooral geen geld in stoppen in de plannen van deze dagdromers die in een fantasiewereld leven.

  reageer
 • Lexie

   

  Hahaa het kan dus niet in Almere

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert