Opnieuw onrust binnen 50Plus Flevoland

FLEVOLAND
Het provinciale bestuur van Ouderenpartij 50Plus wil volgend jaar met een nieuwe lijsttrekker de statenverkiezingen in. Dat blijkt uit een persbericht van waarnemend voorzitter Johan de Leeuw. Almeerder Erik Boshuijzen, op dit moment de fractievoorzitter en het enige statenlid van 50Plus, wordt als lijstduwer onderaan de kandidatenlijst gezet. Volgens het bestuur betekent dit dat Boshuijzen na de verkiezingen sowieso niet terugkeert als fractievoorzitter.

Erik Boshuijzen laat in een eerste reactie weten dat hij niet van plan is een stap terug te doen. Het bericht van het bestuur doet hij af als 'klinkklare nonsens'. Hij stelt dat het bestuur de keuze voor een nieuwe lijsttrekker probeert te beïnvloeden en daarbij voorbijgaat aan de leden en de statuten van de partij. Volgens Boshuijzen is het persbericht zonder overleg met hem verspreid. Hij benadrukt dat de kandidatenlijst door een speciale commissie behoort te worden opgesteld. Die commissie wordt pas na de algemene ledenvergadering in september benoemd.

De fractievoorzitter heeft het landelijke bestuur van 50PLUS gevraagd orde op zaken stellen in de Flevolandse afdeling. Hij vreest dat de huidige situatie nadelig kan uitpakken voor de verkiezingskansen van 50PLUS Flevoland.

Erik Boshuijzen lag de afgelopen jaren geregeld overhoop met het provinciale en het landelijke bestuur van 50Plus. Dat ging onder meer over de aanhoudende crisis binnen de partij en de manier waarop 50Plus met de gemeenteraadsverkiezingen omging. Eind 2013 dreigde Boshuijzen zich nog van 50Plus af te scheiden.

reacties (7)

 • Inwoner

   

  Alleen maar egotrippers en ikke figuren. Laatste stuiptrekkingen van deze partij. En Janssen zeker als de grote redder... Alsof er geen anderen zijn.

  reageer
 • kiezer

   

  Met Erik Boshuijzen en Wout Jansen op hetzelfde pluche dat vraagt om problemen.

  reageer
 • KC

   

  Ik denk het ook niet. Dit geeft waarschijnlijk nog meer problemen. Allemaal voor eigen gewin.

  reageer
 • opa uit almere

   

  wat is het probleem?? 50 plus eruit en OPA erin !!!!

  reageer
 • Jos

   

  @Erik. Een goed moment om weer over te stappen naar je oude partij D66. Deze partij kan nog wel een opportunist gebruiken. Jeroen Kok de fractievoorzitter van Groen Links ging je voor. Hoe groot kan eenkleine partij worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Is er dan wel rust met Wout Jansen? Ik betwijfel het.

  reageer
 • Rinus

   

  Daarom is Wout Jansen aangehaakt?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert