Dode man aangetroffen en verdachte aangehouden

LELYSTAD
De politie heeft in de Stavorenstraat in Lelystad een dode man aangetroffen. Korte tijd later is een andere man aangehouden, omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid.

Het slachtoffer werd gevonden in een woonblok waar patiënten wonen met schizofrenie. De hulpdiensten hebben nog eerste hulp verleend, maar dit mocht niet meer baten.

Over de identiteit van de dode man en die van de verdachte, is nog niets bekend.

reacties (23)

 • Bron

   

  Ik vind dat hier echt een te groot issue van word gemaakt, ik ben zoon van een van de medewerkers en alles is volgens mij gewoon opgelost....

  reageer
 • ronald

   

  Ik vind het heel erg wat er is gebeurd,het betreft toch een familie lid van mij,het is ook een groot verlies van mij als oom zijnde sterkte aan aan alle andere nabestaanden.

  reageer
 • Alexandra

   

  Beste mensen, Ik snap de emotie en de reacties op de onnodige vermelding van 'woonblok waar patiënten wonen met schizofrenie'. Het feit blijft dat er een vreselijk incident is voorgevallen in een straat waar ook mijn broer woont, nog sterker hij woont t.o. het slachtoffer. Voor zowel de bewoners als de leiding/het team komt dit als donderslag bij heldere hemel en heeft dit een enorme impact op allen. Geloof me, zij hebben het al zwaar genoeg zonder alle vooroordelen van buiten hun 'veilige' omgeving. Vanuit Triade wordt ook alles gedaan om er voor de bewoners te zijn en ze op te vangen. Rest mij om alle betrokkenen en vooral de familie heel veel sterkte te wensen met dit nog jonge verlies....

  reageer
 • monica

   

  Vreselijk hoe is het mogelijk en waar was de staf het is toch begeleid wonen Groot verlies veel sterkte voor de familie en vrienden

  reageer
 • Kor

   

  En wij wonen in Lelystad en kunnen daar op worden aangekeken? We wonen ook nog in Nederland, enzovoort.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Mensen met schizofrenie lijden aan een ernstige ziekte, die je bij voorkeur in een plaatselijk persbericht niet onnodig uit zou moeten willen buiten als je het fijne naadje van de kous nog niet weet.. De bijzondere bedoeling van dit straatje was juist dat de bewoners zich onder de rest van de bevolking thuis zouden mogen voelen zonder op voorhand al onnodig bestempeld te hoeven worden als een stelletje dwazen of gekken. Nu heeft het bericht er weer de schijn van dat sensatie toch wel erg interessant blijft voor de plaatselijke Omroep. Dat er een dode is gevonden is erg genoeg, of niet soms?

  reageer
 • Miertje

   

  Hebben we niks anders te doen dan te zeuren, triest genoeg dat er iemand is overleden!!

  reageer
 • Grada

   

  Bewoners Stavorenstraat en team Stavorenstraat; mijn oprechte deelneming met het verlies van een van jullie. Ik wens jullie veel sterkte met het verwerken van het verdriet.

  reageer
 • Ouwe

   

  Kan het gezeur nog erger dan hier? Gaat allang niet meer over het gebeuren zelf.

  reageer
 • MKM

   

  Maar ligt dit alles nu aan het feit dat het vermeld staat in het nieuwsbericht of aan het feit dat lezers heel makkelijk zelf conclusies trekken uit zo'n vermelding?

  reageer
 • Johan

   

  Dan had er hoogstwaarschijnlijk gestaan dat het in een bejaardenhuis/verzorgingstehuis o.i.d was gebeurd. iets met slakken en zout

  reageer
 • Debora

   

  Potentieel gevaarlijk? Wat een onzin. De meesten hebben een hart van goud, als je de moeite neemt ze te leren kennen.

  reageer
 • Debora

   

  Ik heb niet eens gezegd dat het bericht niet klopt, dat maken jullie er van. Wat ik in mijn eerste bericht heb geuit zijn mijn zorgen naar de andere bewoners in die straat, die m.i. over een kam worden geschoren.

  reageer
 • Faerie

   

  Ik begrijp Debora wel, in principe hadden ze dat feit wel even weg kunnen laten, om de andere bewoners te beschermen tegen het stigma dat toch al (vaak onterecht) op ze ligt. Mensen zullen nu toch, en wellicht onterecht, denken 'zie je wel'. Als zoiets gebeurt in een buurt met voornamelijk xxx (vul zelf maar iets in), dan wordt het ook niet vermeld inderdaad. Het wel vermelden geeft meteen een soort oordeel dat de oorzaak en dader gezocht moet worden in die setting. Uiteraard voor de sensatie, als het een woonblok met alleen maar ouderen was geweest dan had het er echt niet bij gestaan bijvoorbeeld.

  reageer
 • Niels

   

  Er staat woonblok met mensen met schizofrenie. Dat klopt toch gewoon, die mensen wonen toch? Dan worden er andere mensen niet op aangekeken toch?

  reageer
 • Tom

   

  Debora heeft wel een punt: zolang de relatie tussen incident en 'woonblok waar patiënten wonen met schizofrenie' niet is aangetoond heeft het vermelden van dit laatste een voorbarige, stigmatiserende, strekking. Het suggereert namenlijk een relatie tussen slachtoffer, dader en patienten met schizofrenie. Dat moet dan eerst aangetoond worden.

  reageer
 • beernd

   

  wat vermelden ze dan verkeerd deborah?

  reageer
 • Moi

   

  Jammer, altijd weer die negatieve reacties.

  reageer
 • Debora

   

  De mensen die in die straat wonen kunnen hierop worden aangekeken. Dat is waar ik me druk over maak. Ik vind het onzinnig dat bij dit nieuwsbericht wordt benoemd dat het is voorgevallen in een straat waar mensen met psychische problemen wonen. Dit had in elke wijk kunnen gebeuren; dan trekken ze toch ook geen voorbarige conclusies?

  reageer
 • moi

   

  T lijkt mij een vrij neutraal bericht, maar t lijkt alsof t nooit goed is. Hebben de 'klagers' niks beter te doen of lezen en denken ze niet goed, of kunnen ze dat niet?

  reageer
 • tdw

   

  dus het is de schuld van de media dat er iemand dood is?? ok dan is de zaak opgelost lijkt mij heb je al een cv ingediend bij de recherche Deborah ze kunnen echt iemand gebruiken met jouw inzicht. maar ff serieus wat Niels al aangeeft. zijn dit gewoon de feiten zoals ze zijn. moeten we dan zeggen een normale straat met normale kerngezonde mensen? de mensen die daar wonen hebben problemen en ook al wonen ze in een vrij zelfstandige woonvorm. er is altijd een terugval mogelijk en dat maakt sommige van deze mensen potentieel gevaarlijk. maar laten we maar gewoon de politie hun werk laten doen. kan van alles gebeurd zijn.

  reageer
 • Niels

   

  @Debora wat zeggen ze verkeerd dan? Het zijn toch gewoon de feiten die in het bericht staan.

  reageer
 • Debora

   

  Dit is nu een heel goed voorbeeld hoe de media van psychiatrisch patienten "gevaarlijke gekken" maakt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert