700 extra asielzoekers naar Flevoland

FLEVOLAND
De asielzoekerscentra in Dronten en Luttelgeest worden tijdelijk uitgebreid. In Luttelgeest verblijven de komende drie maanden 400 asielzoekers extra. Dronten biedt de komende maanden aan 300 asielzoekers een tijdelijke plek. Daarna kunnen in Dronten 300 asielzoekers nog maximaal twee jaar blijven in semi-permanente huisvesting. Beide opvangcentra hebben nu duizend opvangplaatsen.

Nederland heeft op dit moment te maken met een uitzonderlijk hoge stroom asielzoekers. Velen komen uit Syrië en Eritrea. Bij de AZC's worden tijdelijke paviljoens gebouwd met kamers met stapelbedden. Op het terrein in Dronten worden daarna portocabins neergezet. Voor het AZC in Dronten wordt extra personeel aangetrokken. De werving van vijftien medewerkers is al begonnen. Burgemeester Aat de Jonge van Dronten benadrukt dat de wijkagenten in zijn dorp niet extra mogen worden belast. Dronten zal ook contact hebben met de gemeente Kampen om de gevolgen voor die stad te bespreken. Veel asielzoekers maken gebruik van voorzieningen in Kampen.

Dorpsbelang Luttelgeest ziet de uitbreiding van het AZC met vertrouwen tegemoet. De vereniging denkt dat het dorp de opvang van extra asielzoekers prima aankan. De gemeente Almere heeft ook een verzoek gekregen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers om meer mensen op te nemen. Burgemeester en wethouders bespreken dat verzoek na het reces.

reacties (15)

 • Pzaal

   

  Kwart van de huurders zitten in de problemen, en wel dit soort mensen een plaats aanbieden? En dan nog eens genoeg geld geven voor Adidas kleding / trainings pakken en dure mobieltjes spliksplinter nieuwe fietsen / scooters en zelfs gratis taxi ritjes. Hoezo belachelijk? En wij maar steeds meer betalen en betalen voor? juist nog minder service en onderhoud wel lekker dit soort mensen geld blijven geven. Je bent nog beter af als vluchteling dan als hurende Nederlander.

  reageer
 • beernd

   

  ja je hoeft ze niet vet te mesten en van overbodige luxe voorzien. gewoon hetzelfde wat een bajesklant krijgt is ruim voldoende. maar wel top dat er ruimte voor deze mensen is in de polder

  reageer
 • Ik

   

  Ben het geheel met jojo en taxi chauffeur eens !

  reageer
 • jojo

   

  Daar ben ik het helemaal mee eens, Je kan deze mensen ook opvangen met een minimum aan goederen. Ze hadden eerst niets en dan alles wat ze hier krijgen is al rijkdom. Nederlanders die kattevoer eten omdat ze geen geld hebben, waarom worden deze mensen niet eerst geholpen. Ouderen die 1x p/week gewassen worden, terwijl de asielzoeker gewoon een luxe heeft. Ik ben er ook voor om de medemens te helpen, maar pas als de eigen mensen eerst zijn geholpen.

  reageer
 • taxi chauffeur

   

  in mn werk rijdt ik veel op de azc's, het is verbazingwekkend met wat voor mobieltjes, merkkleding en schoenen deze lui mee rondlopen, gezondheidszorg wordt voor ze geregeld, met de taxi naar de huisartsen post, wordt betaald, onze zorg wordt onbetaalbaar duur voor velen, ik zeg, zorg er eerst voor dat het in eigen land goed is voordat je anderen gaat helpen dan krijg je een stuk minder ontevreden reacties en minder racisme.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Verdiep

   

  Verdiep je eerst eens in de materie. De grootste stroom vluchtelingen komen geen eens naar Europa, maar worden opgevangen in omringende landen. Als je het hebt over grote vluchtelingenkampen, die zijn daar. De mensen die hier komen betalen grof geld, of zijn slachtoffer van hun reisagent (lees mensenhandelaars). Natuurlijk wordt er misbruik gemaakt van de procedure, net zoals er misbruik wordt gemaakt van bijstand en andere sociale voorzieningen. Enige nuance is wel op zijn plaats. Het feit dat we goed voor onze ouderen moeten zorgen, sluit niet uit dat we dat ook moeten doen voor mensen die onze hulp vragen en die hulp ook dringend nodig hebben

  reageer
 • tinki

   

  stoppen met dat pappen en nat houden en binnen halen. zsm terug en niet jaren hier laten zitten en het dan zover laten komen dat ze niet meer terug kunnen. zolang er nog mensen bij de voedsel bank komen zeg ik die eerst...de rest ooit!

  reageer
 • jojo

   

  tegelijk worden honderden bejaarden verhuist en gescheiden door het asociale beleid in Nederland.wel onderzoeken wat een bejaarde per jaar kost, maar niet willen kijken wat een asielzoekers kost. Waar halen deze mensen het geld voor een ticket vandaan.

  reageer
 • Ikke

   

  Ja hoor toe maar weer pffff

  reageer
 • alex

   

  wel ja joh er kan nog wel meer bij

  reageer
 • beernd

   

  ruimte genoeg in de polder om deze medemens op te vangen. dat er werkgelegenheid van komt is mooi maar mag niet het doel zijn lijkt me

  reageer
 • harry

   

  goede zet voor middenstand en werkzoekende ,op deze centras wordt goed werk gedaan

  reageer
 • dorpsgenoot

   

  met zoveel ellende in de wereld, ben ik blij dat deze mensen hier veilig kunnen verblijven.

  reageer
 • klaas

   

  jammer dat ze niet in eigenland kunnen worden opgevangen op onze kosten

  reageer
 • beernd

   

  wees welkom arme mensen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert