700 extra asielzoekers naar Flevoland

FLEVOLAND • Do 24 juli 2014 | 9:50 • Donderdag 24 juli 2014 | 9:50
De asielzoekerscentra in Dronten en Luttelgeest worden tijdelijk uitgebreid. In Luttelgeest verblijven de komende drie maanden 400 asielzoekers extra. Dronten biedt de komende maanden aan 300 asielzoekers een tijdelijke plek. Daarna kunnen in Dronten 300 asielzoekers nog maximaal twee jaar blijven in semi-permanente huisvesting. Beide opvangcentra hebben nu duizend opvangplaatsen.

Nederland heeft op dit moment te maken met een uitzonderlijk hoge stroom asielzoekers. Velen komen uit Syrië en Eritrea. Bij de AZC's worden tijdelijke paviljoens gebouwd met kamers met stapelbedden. Op het terrein in Dronten worden daarna portocabins neergezet. Voor het AZC in Dronten wordt extra personeel aangetrokken. De werving van vijftien medewerkers is al begonnen. Burgemeester Aat de Jonge van Dronten benadrukt dat de wijkagenten in zijn dorp niet extra mogen worden belast. Dronten zal ook contact hebben met de gemeente Kampen om de gevolgen voor die stad te bespreken. Veel asielzoekers maken gebruik van voorzieningen in Kampen.

Dorpsbelang Luttelgeest ziet de uitbreiding van het AZC met vertrouwen tegemoet. De vereniging denkt dat het dorp de opvang van extra asielzoekers prima aankan. De gemeente Almere heeft ook een verzoek gekregen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers om meer mensen op te nemen. Burgemeester en wethouders bespreken dat verzoek na het reces.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel