Locatie in beeld voor nieuw naaktstrand

ALMERE
Het Schateiland in de Noorderplassen is de beoogde locatie voor het nieuwe naaktstrand van Almere. De gemeente en naturistenverenigingen De Waterlelie en Chamavi zijn hierover in gesprek.

De plek aan de Trekvogelweg is nu nog een officieel natuurgebied en zou een recreatiebestemming moeten krijgen. Daarnaast zijn voorzieningen nodig zoals toiletten en moeten struiken en bomen worden gekapt. Het gebied moet opener worden om tegen te gaan dat mensen er naar toe komen om seks te hebben.

Er is een nieuw strand nodig omdat door de verbreding van de A6 het Zilverstrand niet meer gebruikt kan worden voor naaktrecreatie. De gemeente laat weten dat een officieel besluit pas na de vakantie zal worden genomen.

reacties (29)

 • .\/\/.

   

  Jij mag het vreemd vinden, mijn idee is het persoonlijk ook niet, maar ik geloof niet dat er daarom maar geen voorzieningen voor naaktrecreatie moeten komen.

  reageer
 • serena

   

  idd. er bestaan campings en wat dacht je van de sauna??? ik blijf het vreemde mensen vinden die dit graag willen in hun blote kont lopen in de open lucht...

  reageer
 • Almere4ever

   

  Buiten de kleertjes aanhouden. Recht of geen recht.

  reageer
 • frits

   

  Een vrouwenstrand of christenstrand mogen niet, omdat je dan mensen weigert. Op een nudistenstrand wordt juist niemand geweigerd. Dat zijn dus juist de meest gelijkheidsgezinde plaatsen die er zijn.

  reageer
 • frits

   

  Ze hebben dus wel een wettelijk recht om naakt te recreeren. Ze proberen er netjes met de gemeente uit te komen, maar anders kunnen de nudisten gewoon massaal een ander stuk strand innemen. Geen rechter zal ze daarop kunnen veroordelen, want als ergen veel mensen bloot rondlopen, dan is die plaats daar per wettelijke definitie voor geschikt. Het is juist onwettig dat je verwacht dat op een strand geen ongeklede mensen of topless zonnende mensen zouden mogen komen. Nou ja, in de jaren 60 en 70 waren er ook nog mensen die dachten dat bikini's en korte zwembroeken verboden waren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Je hebt het mis. Naaktrecreatie is bij wet toegestaan. In de jaren '70 al. In 1986 is de wet aangepast. Artikel 430a in het wetboek van strafrecht bepaalt sindsdien dat gemeenteraden locaties kunnen aanwijzen die geschikt zijn voor openbare ongeklede recreatie. Maar ook op andere voor openbaar verkeer bestemde plaatsen die geschikt zijn voor naaktrecreatie mag je naakt recreeren. Als veel aanwezigen op een plek geen bezwaar hebben, dan telt een locatie als geschikt. Als veel nudisten met elkaar op dezelfde plaats gaan recreren, dan dwingen ze de geschiktheid dus feitelijk af, ook zonder uitspraak van de gemeenteraad. Tot slot mag je in niet voor openbaar verkeer bestemde locaties altijd naakt recreeren.

  reageer
 • goede

   

  niet doen

  reageer
 • superboer

   

  wat een intolerantie allemaal. als je je er aan er ergert kijk je toch de andere kant op. en wat natuur betreft, het is allemaal gemaakt. deze mensen betalen overig gewoon belasting. overigens wordt softdrugs ook gedoogd terwijl dat veel meer overlast veroorzaakt. de hoofdschuldige is overigens Eva als die gewoon geluisterd had liepen we allemaal in ons bloodje.

  reageer
 • Klaas

   

  En waarom hoort dit niet in de gemeenteraad? Gaat de raad niet over ruimtelijke ordening? Moet de raad niet zorgen voor alle inwoners van Almere? Skaters krijgen toch ook een skatepark, verenigingen een sportvoorziening, honden een eigen strand, dus waarom nudisten geen eigen strand. Er zijn zoveel alternatieven voor de overige recreanten dat zij zich niet hoeven te storen aan de nudisten.

  reageer
 • karel

   

  ook als de gemeenteraad voor is. ben ik nog steeds tegen. dit hoort niet in de gemeenteraad deze vooortrekkerij.

  reageer
 • Klaas

   

  En jij bepaald of ze er wel of geen recht op hebben? Volgens mij is dat voorbehouden aan de gemeenteraad. Als zij het nodig achten dat er een nudistenstrand moet komen, dan is dat in principe de keuze van de almeerse burger, aangezien de gemeenteraad democratisch gekozen is.

  reageer
 • Gehengel

   

  Naaktloperij is toch gewoon bij wet verboden? Lijkt mij logisch dat de overheid dan geen gedoogplekjes gaat regelen. Vreemd land. Ik wil ook wel eens iets dat verboden is, maar moet mezelf maar redden.

  reageer
 • karel

   

  vrijheid blijheid. maar ik vind het geen taak van de overheid om voor iedere doelgroep grond in te richten. anders kan iedereen op zijn zijn iets claimen. waarom dan ook geen vrouwenstrand of christenstrand. Als je als groepje iets wil. koop het en doe je ding. maar niet op kosten van de gemeenschap. vrijheid blijheid maar ook eigen verantwoordelijkheid.

  reageer
 • oost

   

  Ze willen een stuk uniek natuur ruimen, voor die mensen. Er zijn ook nudistencampings. Laten ze daar naar toe gaan. gelijk alle gekken bij elkaar. Heeft er niemand last van. En de natuur blijft behouden.

  reageer
 • Hek

   

  Als nudisten vinden dat ze het recht hebben om iets te eisen waar ze in principe niet nadrukkelijk recht op hebben en wat desnoods ook in andere plaatsen te vinden is, dan hebben anderen ook het recht om daar een mening over te hebben. Dat 'eisende toontje' van de naturisten in kwestie irriteert mij onderhand enorm. Zij mogen van alles eisen en vinden en dat vinden ze prima, maar iemand anders mag er geen mening over hebben? Dat is nogal hypocriet. Niet iedereen zit er nou eenmaal op te wachten, dat moet ook kunnen. Overigens was het zilverstrand berucht om de sexuele dingen die daar gebeurde, dus het is ook niet alsof er alleen mensen onschuldig zonnen en zwemmen.

  reageer
 • Dave

   

  Wat een reacties soms.Ik ben geen naturist maar ik stoor me er ook niet aan.Als je het niet wil zien dan kijk je toch gewoon niet?Ik word een beetje moe van mensen die altijd gelijk hun oordeel al weer klaar hebben.

  reageer
 • Meneer Protesteer

   

  Die ene "Joep" heeft wel wat gelijk. Heb een keer de strand 6 daagse gelopen. Vele nudisten stranden gepasseerd. Slecht's enkele recreanten deden normaal, voor de rest alleen maar potlood venters. Eentje die in zijn strand stoel langs het water wijdbeens alle wandelhangers even aanmoedigde. BAH! Nee, dat is niet normaal. Overigens,dat zilverstrand stond ook bekend in heel Nederland om zijn seksuele escapades.

  reageer
 • Maart

   

  Bekrompen reacties van sommige schrijvers. Het gewone strand is ook aangelegd met geld van de belasting betalers. Waarom dat van een naaktstrand dan niet? De gedachten dat er op een normaal strand geen gluurders zouden zijn zou ik maar uit me hoofd laten. Daar zitten de brave huisvaders naar de topless liggende bruinverbrande huisvrouwen te gluren en dat mag allemaal wel????? Op het naaktstrand isa iedereen gelijk arm, rijk, dik dun mooi of lelijke figuren ze worden met respect behandeld en er wordt niet om elkaar gelachen zoals dunnen mensen de dikke mede mens uit zit te gniffelen als die zich ook in badpak op een strand vertoond. Wat dacht je van onze buitenlandse medelander die met een fiets in de hand en kleding aan over het naaktstrand liepen en ondertussen liepen te gluren. Neee bekrompenheid viert weer eens hoogtij over.

  reageer
 • KC

   

  Iedere recreant met een plekje hebben, dus ook naturisten.

  reageer
 • Johanna.

   

  Ik ben het helemaal met Bas eens. Inwendig lach ( ik bezoeker van een nudisten strand ) mij altijd rot als je ziet hoe vooral mannen bruinverbrand daar lopen te pronken, altijd op het drukste gedeelte. Die willen niet weggestopt worden op een achteraf strandje.

  reageer
 • .\/\/.

   

  'normaal' - bestaat dat? denk het niet.

  reageer
 • jan bakker

   

  En een zekere Joep gaat voor ons wel even uitmaken wat "normaal" is ?????

  reageer
 • Ton

   

  Trekvogelweg lijkt me inderdaad de enige juiste locatie.

  reageer
 • Rob.Erto

   

  Wat een bekrompen reacties weer zeg. De azijnzeikers hebben liever dat men naakt gaat recreëren op 'reguliere' stranden? Nee dus, daarom liever op een afgesloten stuk terrein. En ik neem aan de zo'n vereniging daar niet aan bij hoeft te dragen, omdat ze weg moesten van het Rijk ivm verbreding A6 mag die de kosten ook op zich nemen.

  reageer
 • John

   

  En het ergste is dat ze vaak hun kleine kinderen ook nog meenemen naar dat strand, en verplicht zonder kleding laten lopen. Is en blijft gewoon viespeukerij

  reageer
 • Bas

   

  Een waardeloze plek. Niemand kan je daar zien, als je daar loopt te pronken met je blote lijf.

  reageer
 • karel

   

  ik neem aan dat de vereniging de kosten op zich neemt

  reageer
 • Joep

   

  Een nieuw strand nodig? Lijkt mij niet, trek gewoon je kleren aan en doe normaal!

  reageer
 • Nee

   

  Welja, ga lekker nog meer natuur weghalen omdat mensen graag in hun blote gat lopen. Belachelijk. Ze willen dat eiland bij het oor toch al kaalplukken voor die camping? Zet daar lekker een hekkie door het midden, kunnen ze samen delen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert