Haven van Almere Haven onder de maat

ALMERE
De voorzieningen in de haven van Almere Haven zijn onder de maat. Dat zegt gemeenteraadslid Nico van Duijn van Leefbaar Almere.

Het toiletgebouw voldoet niet meer aan de moderne eisen. Er is geen plek voor afval en de plek waar de chemische toiletten geleegd moeten worden, is een open gat.

Van Duijn wil dat gemeente Almere investeert in de haven zodat deze aantrekkelijker wordt voor passanten. Hij heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

reacties (5)

 • Sam

   

  Oplossing de maat verlagen.

  reageer
 • antje

   

  wij zelf varen graag, almere haven is het gezellig en leuk om aan te leggen. zouden graag almere stad, het weerwater en rondom heen, graag willen varen. maar het is allemaal te ondiep, sluizen te smal en bruggen te laag ook voor wat hogere schepen. almere loopt zo 'n hele boel toerisme (en inkomsten) mis.

  reageer
 • Karl

   

  Wat Almere mist is een beleid op watersportrecreatie. De Gemeente heeft geen idee wat er leeft onder de watersporters en wat voor een mogelijkheden Almere heeft. De Gemeente haven van Almere-Haven is oud, het Weerwater zit vol met waterplanten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Stel een wethouder aan voor de ontwikkeling van de waterrecreatie en ga samenwerkingsovereenkomsten aan met de bestaande watersportbedrijven. Ik stel mij beschikbaar als wethouder Watersport.

  reageer
 • Ik

   

  Wanneer ze eerst eens beginnen met het weghalen van de waterplanten komen de passanten vanzelf weer. Op die manier kunnen de inkomsten gebruikt worden voor het opkappen van de haven. De aantrekkingskracht van Almere moet volgens mij zijn; kom overdag genieten van de binnenwateren, daarna een hapje eten in de havenkom en vervolgens weer met het bootje naar Huizen, Amsterdam en verder. Goed voor alle ondernemers in de gemeente, de toekomstige Floriade etc. Het eerste geld kan worden binnengebracht door het Weerwater te verdiepen en het zand te verkopen voor bijvoorbeeld het ophogen van het Floriade terrein.

  reageer
 • TimvD

   

  Absoluut waar. maarja mensen kunnen ook gewoon liggen in de yachthaven daarnaast waar alles er wel goed uitziet

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert