Wethouder: Windmolenplan niet volgens afspraken

FLEVOLAND
De Federatie Windverenigingen Flevoland heeft zich niet aan de afspraken gehouden bij het opstellen van een nieuw plan voor windmolens. Dat zegt wethouder Hans Engelvaart van de gemeente Dronten.

Het windmolenplan houdt in dat er in Lelystad, Dronten en Zeewolde 600 turbines worden gesloopt, en 300 nieuwe worden gebouwd. Volgens Engelvaart is een te groot deel ervan in Dronten gepland en dat zou niet volgens de afspraken zijn. Het plan moet daarom worden aangepast.

Maar de Federatie Windverenigingen Flevoland zegt dat Dronten water bij de wijn moet doen. 'Anders is de gemeente een spelbreker', aldus een woordvoerder.

reacties (7)

 • hans

   

  Daar zijn wel meer afspraken met gemeenten en het rijk gemaakt de energie zou goedkoper moeten worden, en het enige is dat het rijk er speciale belasting op heeft gezet, waaronder de eco taks onder het mom dat we dan minder zouden gebruiken???? En nu over de windmolens in zee waardoor we ongeveer 200 euro extra aan belasting moeten betalen omdat het rijk met hun gekke kop dat beloofd hebben in een overleg, terwijl ze niet eens weten waar ze het over hebben. Van mij mag den Haag nu nog VALLEN.

  reageer
 • Durk

   

  Draaien ze eindelijk zonder subsidie worden ze weer afgebroken, snap jij het nog???

  reageer
 • Bart

   

  Kan iemand mij vertellen waarom het zinvol is 600 molens te slopen? Is dat werkelijk rendabel?

  reageer
 • Bewoner

   

  Federatie houdt zich wel aan meer afspraken niet zou zo een club van Poetin kunnen zijn

  reageer
 • Jaap

   

  Wat een onzin van Rennen. De arrogantie spat er vanaf. De provincie en gemeentes hebben duidelijk het raamwerk afgebakend. De federatie wals er over heen om hun eigen belangen veilig te stellen. Conclusie : een bestuurlijk falen. Als molenaar ben ik teleurgesteld. De informatie avonden waren naar mijn inziens zeer geregisseerd. Beter een half GOED plan dan een groots slecht plan. We zijn met velen lid geworden maar we zijn ook met velen die hun vertrouwen weg zien vlooien en hun de twijfel slaat over naar een NEE. Denk daar maar is over na!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Simon

   

  Ook handig om dit soort zaken in het contract te vermelden ipv achteraf gaan miepen....

  reageer
 • Tom

   

  je bent een spelbreker als je vind dat afspraken nagekomen moeten worden??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert