Provincie neemt maatregelen tegen storingen sluizen

FLEVOLAND
De provincie gaat maatregelen nemen die ervoor moeten zorgen dat er minder storingen zijn aan bruggen en sluizen. Dat zegt gedeputeerde Jaap Lodders. Het aantal storingen is het afgelopen half jaar met 50 procent toegenomen.

Volgens Lodders moet een nieuw communicatiesysteem de bediening op afstand verbeteren. De gedeputeerde laat ook weten dat binnen enkele jaren de Noordersluis wordt vernieuwd, zodat daar minder storingen zullen voorkomen.

Tot half juli werd er 281 keer een storing gemeld, honderd meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. In 67 gevallen werkte de bediening op afstand niet goed. Lodders merkt op dat de Flevolandse sluizen en bruggen jaarlijks 40.000 keer worden geopend. In dat licht zijn 281 storingen dan beperkt zegt de gedeputeerde.

reacties (5)

 • Joke

   

  Waar heb jij voor gestudeerd?

  reageer
 • floortje janssen

   

  Was te voorzien!! Politiek denkt alles op afstand te kunnen regelen, sinds afgelopen januari worden alle sluizen en bruggen bediend middels camera's vanuit het provinciehuis!! Gevolg: Meer werkelozen, ergernis bij gebruikers en veel kosten om een lopend computersysteem te krijgen, maar daar moet je ook voor gestudeerd hebben!!

  reageer
 • Marco

   

  even los van de problemen, kunnen de tijden van de sluizen in de maanden juli en augustus niet aangepast worden in de weekenden ook tot 22:00 uur net zoals het is als op maandag tot vrijdag.

  reageer
 • Provincie

   

  Misschien kunnen wij van dienst zijn.

  reageer
 • Wilma Krikken

   

  Ik hou mijn hart vast!! Verontrustend....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert