Stichting wil niet opdraaien voor uitkering oud-directrice

LELYSTAD
Stichting Scholengroep Openbaar Onderwijs Lelystad (SchOOL) wil de werkloosheidsuitkering van een oud-directrice van basisschool De Triangel niet betalen. De zaak diende maandag voor de Raad van State.

De directrice kreeg in 2010 na 9 jaar ontslag omdat ze niet zou functioneren. Het Participatiefonds, dat de rekening van uitkeringsinstantie UWV bij het schoolbestuur heeft neergelegd, vindt dat SchOOL te weinig heeft gedaan om de leerkracht aan ander werk te helpen. De stichting ontkent dat.

Onbekend is hoe hoog de uitkeringskosten zijn. De Raad van State doet binnen zes weken uitspraak.

reacties (4)

 • t is een schande!

   

  Volstrekte willekeur was dit ontslag van deze directeur. Het was een spelletje verdeel en heers waarmee het bestuur ook is doorgegaan op andere scholen. Ook andere directeuren zijn kansloos afgeserveerd of zitten ziek thuis. Misschien moet de raad van Toezicht ook eens doorgelicht worden, ze zijn hiervan op de hoogte, maar deden er niets aan.

  reageer
 • M. Enselijk

   

  De manier waarop het gegaan is , is schandalig. Zo ga je niet met mensen om. Het schijnt heel moeilijk te zijn voor het bestuur om de mensen recht in de ogen te kijken en te zeggen waar het om gaat. Ze horen op te draaien voor hun eigen fouten. En dit was er 1.

  reageer
 • sult.

   

  ach de scholen in lelystad zijn gestoord aan het worden en niemand grijpt in.. de scholen denken dat ze alles maar kunnen maken en iedereen maar alles kunnen vertellen .. heel veel leerlingen en ouders hebben hier last van en niemand staat hun bij, ga je tegen de school in dan wordt je met de grond gelijk gemaakt. kinderen worden vernederd en gepest, ouders worden aan de schandpaal gehangen en oud leraren die hier niet aan mee doen worden weg gepest op een gruwelijke manier .. het is een gestoord zooitje op de scholen in lelystad !

  reageer
 • Maan

   

  Belachelijk zij heeft daar gewoon recht op! Is in mijn ogen en in de ogen van vele andere ouders een prima schoolhoofd geweest. Er is in die tijd een heel vies spelletje gespeeld om haar weg te krijgen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert