Oprichter SchaliegasVrijNOP voert actie in Zuid-Afrika

NOORDOOSTPOLDER
Oprichter Hylke Hekkenberg van de actiegroep SchaliegasVrij Noordoostpolder voert actie in Zuid-Afrika om boringen daar tegen te gaan. Onder een groot deel van het Afrikaanse land zit schaliegas.

Shell heeft plannen om het gas daar uit de grond te halen. Samen met actiegroepen uit andere gemeenten in Nederland is Hekkenberg naar Zuid-Afrika vertrokken om de bevolking te waarschuwen voor schaliegasboringen.

De informatie die Hekkenberg in Zuid-Afrika opdoet wil hij gebruiken in zijn actie tegen boringen in Flevoland.

reacties (2)

 • Dirk T. Verbeek

   

  Een zielig groepje dat SchaliegasVrij. Ik heb er begrip voor als mensen voor het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen zijn maar dan moeten ze dat gewoon zeggen, ga je niet verschuilen achter allerlei valse bangmakerijen rond het boren naar en het produceren van Schaliegas. Er IS geen groter risico bij Schaliegas dan bij het normale gas zoals dat bij bv. Meppel en Hoogeveen uit de grond komt. De aardbevingen bij het Slochterenveld komen o.a. door de wereldwijd unieke dikte van de zandsteenlaag gecombineerd met de uitgestrektheid en zijn niet te vertalen naar de dunne Schalielagen. De belachelijke filmpjes uit Amerika met brandend kraanwater hebben ook niks met Schaliegas te doen, het is een natuurlijk fenomeen. De Nederlandse Schalielagen zitten onder de Slochteren laag en worden ook door dezelfde zoutlaag afgedicht, de kans op lekkage is nul. Nou ja, ga zelf maar eens op onderzoek uit in plaats van deze kletsmajoors te geloven.

  reageer
 • Gerard

   

  Laat ze lekker in Zuid Afrika boren, dan hebben ze daar tenminste ook iets.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert