NS zet bussen in voor gestrande reizigers

FLEVOLAND
Door een wisselstoring rijden er geen treinen tussen Almere en Weesp. Ook treinen op de lijn van Almere naar Hilversum rijden niet. Daardoor kunnen reizigers niet per trein Flevoland in of uit.

De NS zet bussen in op station Almere Centrum. Daar staan nu honderden mensen te wachten op een bus. Volgens gedupeerde reizigers is er te weinig alternatief vervoer waardoor er lange rijen ontstaan. Ook is er verwarring over welke bus nu waar naartoe gaat.

Naar verwachting duurt de storing nog tot 11.00 uur.
reacties (19)

 • Yhang

   

  Marcel is aanwezig gwseeet bij verschillende gesprekken van de mensen van ik bouw bij het bos' en de gemeente en tot nu toe is ook bij hem niet bekend welke andere kavels een optie waren.

  reageer
 • PeterF

   

  Stemde heel Almere maar op de VVD! Nu gaat de VVD in Almere niet over treinen, maar zeggen ze wel dit in hun verkiezingsprogramma 2014-2018: Almere moet het openbaar busvervoer zelf blijven aanbesteden; de VVD vindt maatwerk en een beter aansluiting op behoeftes van inwoners en bedrijven van groot belang. • De VVD wil in Almere Buiten een Intercity status gelet op het aantal inwoners. Speciaal nog even voor je nagezocht, ik houd van onderbouwde opmerkingen.

  reageer
 • momo

   

  Inderdaad gewoon de bus naar het Oor en daarvandaan verder naar Amsterdam ZO. Met wachten en overstappen was ik toch maar een half uur later op plaats van bestemming. Vond het eigenlijk wel eens leuk met bus. Het zat beter dan de trein en je ziet weer eens een andere omgeving. Wat ik dan wel jammer vind is dat de bus voor mij duurder uitpakt en dat kan je nergens terug vragen.

  reageer
 • ruvxi

   

  Ik kon er wel om lachen hoor. Het was wel niet prettig, maar waarom zou ik me ergeren, terwijl ik niets aan de situatie kan doen dan maar te wachten. Ik had geen zin in een verhoogde bloedruk of kortademigheid, dus na enkele keren de bus vol te zien vertrekken, was het mijn beurt en kwam 2 uur te laat op mijn werk. Gelukkig is er begrip voor zo'n situatie. Gelijk of niet? Verandert er iets als je boos wordt of heel hard gaat schreeuwen? Een chauffeur heeft zich wel misdragen tegenover een passagier en dat vond ik niet kunnen. Fijne dag verder mensen. het leven is heerlijk!!!!

  reageer
 • Marcel

   

  Volgens de NS zou de vertraging 15-30 minuten bedragen, wat ik vooraf al onrealistisch vond. Uiteindelijk had ik bijna 2 uur vertraging tussen 8:00 en 11:00 uur vanochtend. Oorspronkelijk was de verwachting dat de storing tot 8:00 uur zou duren; de tweede schatting van 11:00 uur kwam uiteindelijk wel redelijk uit. Gelukkig geen regenbuien tijdens het wachten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bewoner

   

  Natuurlijk. Geef NS de schuld. Wie maakt die kabel kapot? En een wissel is van Prorail. Als de weg is opengebroken mopper je toch ook niet op het busbedrijf? En probeer maar eens in de spits bussen te pakken te krijgen. Die zijn allemaal door busbedrijven in gebruik op dat moment! Trouwen, de verstoring is al lang voorbij!

  reageer
 • Herman

   

  Na zoveel jaar weet je nog steeds niet, dat ProRail verantwoordelijk is voor de rails en wissels, NIET de NS.

  reageer
 • bvg

   

  ja en anders loop je richting passage en pak je daar de 322 naar amsterdam amstel

  reageer
 • Herman

   

  Er stond dat er kabel kapot was. En dat kan weer allerlei oorzaken hebben. En voor zover ik weet zit er naast het station geen busgarage waar tig-bussen paraat staan voor "als er wat gebeurt", dus. Dan maar wat geduld oefenen.

  reageer
 • Rob.Erto

   

  Vanochtend samen met mijn vrouw maar met de auto gegaan (eindstation Leiden Centraal). Want met die bussen schiet het niet, zo heb ik al meerdere malen mogen ondervinden. Bus richting Zuidoost en Amstel is een optie, maar deze stopt NIET in Weesp.

  reageer
 • Reiziger

   

  Storingen kunnen nou eenmaal gebeuren, het is vervelend, maar niet de eind van de wereld. En om heel snel ff 10 tallen bussen op te trommelen, dat is niet makkelijk. Je kan niet op elk station ff een tiental bussen paraat hebben staan omdat er eventueel een storing kan voordoen. Er rijd toch ook niet een service auto achter elke auto omdat die eventueel kapot kan gaan.

  reageer
 • 13xx

   

  Beste Johan. De infrastructuur valt onder de verantwoordelijkheid van het rijk. Dit rijk wordt bestuurd nav de samenstelling van de tweede kamer. En die tweede kamer wordt weer gekozen door ons. En als heel Almere op autopartij VVD stemt, dan moet je niet gek opkijken dat er niet wordt geinvesteerd in het OV.

  reageer
 • johan54

   

  Na een redelijk probleemloos verlopen zomerse vakantieperiode zijn de scholen weer begonnen. Prompt beginnen de problemen bij NS dus ook weer. Ja het is weer wat drukker op het spoor en dan kun je dit dus verwachten. Wel een vermogen vragen voor een ritje, maar een infrastructuur wat geen stuiver mag kosten. Dit zijn onnodige storingen als je je zaakjes goed voor elkaar hebt.

  reageer
 • jvdw

   

  Mensen kunnen ook even een klein beetje iets uitzoeken, vanaf het busstation het oor gaat er gewoon elk halfuur een bus naar amsterdam (2 stuks Amstel en Holendrecht). En die komt ook in weesp. Dus alternatief genoeg, maar men durft gewoonweg niet.

  reageer
 • De Conducteur

   

  Uit Lelystad kun je maar beter naar Zwolle gaan en daar een trein naar Utrecht en verder nemen. Bij storing is omrijden toegestaan en bovendien registreert de OV-chip alleen start en eind station.

  reageer
 • Andree

   

  Wat een gescheld. Alsof NS zomaar een tiental bussen uit een handvoorraad kan laten opdraven. Het wissel valt overigens onder ProRail en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  reageer
 • Jasper

   

  Ook treinen op de lijn van Almere naar Hilversum rijden niet. Daardoor kunnen reizigers niet per trein Flevoland in of uit.." Er is tegenwoordig ook iets als een Hanzenlijn.. ik ben vannochtend 'gewoon' naar Zwolle kunnen reizen

  reageer
 • Sylvana

   

  Pfffff fijn het openbaar vervoer. Niet dus

  reageer
 • Stefan

   

  Vanmorgen zat ik in de trein die vlak voor Weesp weer terug reed naar Almere toe. We werden teruggereden naar Muziekwijk. Fijn als je ben ingestapt in Poort. Doordat de treinen naar Zwolle ook niet reden en de bussen voorlopig op zich lieten wachten ben ik maar teruggelopen naar station Poort toe. Na 2 uur reizen vond ik het wel weer welletjes, dus voor mij een onverwachts dagje verlof...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert