Uit!Festival 2014 afgelast

ALMERE
Het Uit!Festival 2014 in Almere gaat dit jaar niet door, dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Het evenement voor de start van het culturele seizoen gaat verder in een ander jasje. Hoe precies, daar denkt de Stichting Directieoverleg Culturele instellingen in Almere (DOCA) nog over na.

Het festival ontwikkelde zich te weinig en de bezoekersaantallen bleven achter bij de verwachtingen van de organisatie. Het Uit!Festival startte in 2008 als de Cultuurnacht.

reacties (5)

 • Astrid

   

  Toen het nog Cultuurnacht was, was het ontzettend leuke en leek het zich te ontwikkelen tot een soort "Parade". Daarna ging het bergafwaarts en probeerde het teveel de Amsterdamse Uit!markt te kopiëren en zat het weer helaas ook niet mee.

  reageer
 • Jos

   

  @Klaas. Dure gebouwen neerzetten is tot daar aan toe, maar als het grootste deel van het (cultuur)budget vervolgens naar de exploitatie moet (afschrijvingen, onderhoud, verwarming etc.) en dan dat gebouwen niet flexibel zijn en voortdurend vragen om dure aanpassingen dan is er iets mis. En dan heb ik het nog niet over al die medewerkers in de sfeer van management en het instandhouden van de techniek. Cultuur moet flexibel, dynamisch en zichtbaar zijn en inspelen op wat er in de stad leeft. Het Uit!Festival was daar een mooi voorbeeld van. Het grootstedelijk,van het cultuurbudget zit nu vast in gebouwen waar je een boek kunt lenen en een schouwburg kunt pikken.

  reageer
 • Peter Aggenbach

   

  Van de onzichtbare nieuwe directeur van Schouwburg Almere, Jeroen van de Wiel (1965), had ik wel meer verwacht. Hij startte op 1 februari 2014. Hij was 10 jaar werkzaam als directeur van poppodium Paard van Troje in Den Haag. Hij volgde die - ook niet veel presterende - interim-directeur Hans Kraaijeveld op. Buiten dat Jeroen van de Wiel vast een culture-shock heeft ondergaan door zó van werk te wisselen, vind ik dat hij na tien jaar Paard van Troje te leiden, best de capaciteiten moet hebben een cultureel feest organiseren. Of verdoet hij ook zijn tijd met heen-en-weer reizen tussen Almere - Den Haag v.v. Ik wens hem en zijn kompanen in het 'directieoverleg', in die Hectare Cultuur veel wijsheid toe, Pffff.

  reageer
 • Klaas

   

  @Jos, ah dus als de gemeenten wat goedkope gebouwen had neergezet dan had het Almeers publiek andere interesses getoond en de "hapklare brokken" laten staan. Goed verhaal

  reageer
 • Jos

   

  Cultuur ligt in Almere op zijn gat. Paviljoens gesloten, CASLA opgeslokt, Kunstlinie heeft zichzelf opgeheven. Schouwburg en Bibliotheek hebben nu het alleenrecht en zijn er vooral voor de hapklare brokken. Met dank aan de gemeente die alleen maar in gebouwen investeert.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert