Strippenkaart Maxx wordt afgeschaft

ALMERE
Almere gaat helemaal over op de OV-chipkaart. De Maxx Meerreizenkaart voor de stadsbus wordt afgeschaft. Burgemeester en wethouders hebben dat besloten.

Zij zien dat de OV-chip steeds populairder wordt en handiger in het gebruik. De papieren strippenkaart kan vanaf 1 oktober niet meer worden gekocht. Ze zijn nog wel geldig tot eind september 2015.

In de meeste plaatsen werd de strippenkaart al een paar jaar geleden afgeschaft. Een los, maar duurder kaartje is nog wel bij de chauffeur verkrijgbaar.

reacties (12)

 • Jan Epskamp

   

  wij zijn 78 jaar en reizen met de bus op een max strippenkaart 1 stempel voor 2 personen dan heb je 7 kwartier de tijd en het kost € 1,55 voor heen en terug. Nu moet je met je chipkaart afrekenen en dat kost heen 2 x € 1,45 = € 2,90 en terug ook dus samen € 5,80 is per keer € 4,25 duurder en dat als je alleen AOW hebt

  reageer
 • Marcel

   

  De maatregel om de strippenkaart af te schaffen is echt geen goed idee, ik als alleenstaande vader die zijn kind op speciaal onderwijs heeft zitten, afgewezen voor schoolvervoer... is afhankelijk van openbaar vervoer... Met de ov ben ik bijna wekelijks 25 euro kwijt, voor mijn stiefzoon als voor mijzelf dus 50 euro per week... Het is inderdaad geldklopperij... zometeen kom je op een punt, dat je je kind niet meer naar school kunt brengen, ouderen verplicht thuis blijven omdat het gewoon weg te duur is. Nog niet eens gesproken over minima inkomens... Ik denk dat zowel connexion, als NS als Rnet en de gemeente raad haar doelen voorbij streven, ja het moet makkelijker worden, het moet een vooruitgang zijn... Maar op deze manier verplichten ze een groot aantal doelgroepen andere maatregelen te treffen... verplicht thuis blijven... laten ze dan ook eens naar de prijzen kijken en die aanpassen zodat het toegankelijk blijft voor ieder doelgroep. Groet, Marcel

  reageer
 • Harriet

   

  Ik vind het echt belachelijk. Ze willen de mensen meer met openbaar vervoer laten reizen. Maar maken het steeds onaantrekkelijke en steeds duurder en steeds ingewikkelder om überhaupt met de bus te reizen. Met de strippenkaart was ik goedkoper uit. Ik had meer tijd om over te stappen, of om op dezelfde stempel weer mee terug te kunnen. Met de 1 ben ik langer onderweg dus kost het me ook meer. In het weekeind en in de avonden rijdt er geen lijn 3 dus moet je met de 1 en kost het je veel meer geld. De burger wordt weer flink in het ootje genomen. waar kunnen wij onze klachten kwijt. Wanneer wordt er weer naar de burger geluisterd en niet alleen maar uitgekleed. Mensen zoals ik met het minimum houden niks over. En ik niet alleen ook het middeninkomen houdt niks meer over. Belachelijk!

  reageer
 • henny

   

  Voor 65+ word de kaart nog duurder. Nu kun je met 2 personen van 65+ op een strip reizen, maar dat voordeel zal dan wel weg zijn. Bedankt gemeenteraad, voor al die geld kostende maatregelen.

  reageer
 • Renate

   

  Dat is toch niet te geloven, in almere hsven rijdt 's avonds de 1. Moet je het hele rondje draaien als je uit stad komt. Dat is op ov wel per km het tarief betalen hoor. Wat een uit je zak klopperij. Kan de 3 dan een normale dienstregeling rijden dus ook zaterdag en in se avonduren gemeente almere en connexxion?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boze gebruiker digitale MaxxMeerreizen

   

  ...Zij zien dat de OV-chip steeds populairder wordt en handiger in het gebruik... Tja, als ze met zij Connexxion bedoelen...ja... In drie weken tijd is er drie keer voor één rit twee ritten berekend. De eerste keer eind juli kreeg ik vergoeding van € 1,45. 12 aug. weer 2 strippen berekend, een hele kaart plots spoorloos en ook nog eens geld berekend om dat er geen "strippenkaart" meer op de OV chip stond. Klacht ingediend. Vandaag antwoord. Krijg geld (87 cent) terug, geen melding over teruggave tweede berekende rit en de fijne melding dat producten ofwel digitale Maxx Meerreizen niet worden vergoed. Nog geen reactie ontvangen op de derde keer dat er voor één rit twee werden berekend. Als ze dit willen gaan doen, dan moeten ze het mogelijk maken dat je de maxx meerreizen ook kan betalen via je kaart. Nu moet dat via de site van Connexxion en moet je vooraf betalen voordat je het kan opladen via een oplaadpunt. Waarvan er regelmatig een aantal weigeren. Er valt nog heel wat te verbeteren aan de kaart en de service van Connexxion.

  reageer
 • almeerse vrouw

   

  als je van almere-buiten naar almere-haven reist kost het met de ov ongeveer €2,30 en terug ook dan ben je bijna €5.= euro kwijt dus met een strippenkaart ben je echt goedkoper uit zo ook als je binnen de ander half uur terug reist (inclusief de reistijd) zijn de kosten maar €1.55 dus reken uit je winst voor connexxion

  reageer
 • Mariz

   

  Als je de MAXX-kaart op je OV-chip laadt betaal je maar € 1,45 per rit van anderhalf uur. Daarin kan je onbeperkt overstappen of terugreizen in de stadslijnen. Je moet er wel aan denken dat je in- en uitcheckt. Wel is het zo dat als je na 92 minuten met de papieren kaart geen enkel probleem zal krijgen als je nog steeds op die ene strip reist. Met de OV-chip zal daarvoor een 2e strip worden gebruikt.

 • Faerie

   

  Een OV Chipkaart is in aanschaf al 7,50 en sommige hele korte ritten zijn goedkoper met de chip op saldo. Ik ben ook wel benieuwd hoe overstap en de 1,5 uur geldigheid zijn geregeld op de chipversie.

  reageer
 • Marlou

   

  Maarten en Frenky de Ov Chip is inderdaad goedkoper maar er wordt dan geen saldo afgeschreven maar een strip van de strippenkaart dus duurder.

  reageer
 • Lely

   

  Lees je eigen reactie eens goed door en dan zal je merken dat niemand hier chocola van kan maken !!!

 • Astrid

   

  Via de webshop van Connexxion kan je een electronische maxxkaart aanschaffen die je op je OV-chipkaart kan zetten. Ik kan d elink ervan niet plaatsen, want berichten die een link bevatten mogen hier niet geplaatst worden.

  reageer
 • Anita

   

  Je kunt nog voor 2 euro een persoonlijke OV kaart aanschaffen bij de ns!!

  reageer
 • Marlou

   

  Lekker dan, dan ben ik duurder uit. Als ik met de maxxkaart vanaf Almere buiten rij kost me dat nu 1,55 en als ik via Ov. Chip reis kost dat 1,42.

  reageer
 • Maarten

   

  Dan is het toch juist goedkoper met chipkaart?

 • Frenky

   

  Dan ben je dus helemaal niet duurder uit, maar 13 cent goedkoper. Rekenwondertje...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert