"Advocatenkamers politiebureaus onveilig"

ALMERE
In de advocatenkamers op het politiebureau van Almere en Lelystad is geen alarmknop aanwezig als de advocaat in nood is. Volgens advocate Feride Tosun van Alpha Advocaten uit Almere is dat onveilig. Cliënten kunnen kort na aanhouding nog onder invloed van alcohol of drugs zijn.

Volgens Tosun hebben politiebureaus in steden als Amsterdam en Utrecht wel zo'n alarmknop. Als de situatie uit de hand dreigt te lopen en een cliënt de advocaat wil aanvallen kan de alarmknop gebruikt worden. In de Flevolandse advocatenkamers is alleen een telefoon aanwezig om door te geven dat het gesprek is beëindigd.

Tosun heeft wel eens meegemaakt dat een cliënt haar dreigde aan te vallen. Dat liep goed af, omdat agenten haar op tijd in de advocatenkamer konden bevrijden.

Volgens de politie Midden-Nederland wordt er gewerkt aan de plaatsing van alarmknoppen. Ook verklaart een woordvoerder dat er altijd agenten in de buurt zijn en is het nog nooit misgegaan.
reacties (4)

 • Gekke Henkie

   

  Huh? Mocht je nou zeggen veroordeelde kan ik je volgen. Uit feiten en omstandigheden krijg je een verdachte. Ben wel benieuwd, mocht het zo zijn dat agenten de advocaat in veiligheid zouden moeten brengen en zij geweld gebruiken of zij nog zo uitgesproken is op twitter.

  reageer
 • Frenky

   

  Onjuist. Dan ben je wel verdachte, maar (nog) niet schuldig. Alarmknop is goede aanvulling!

  reageer
 • Bob

   

  Hoe was het ook weer...zolang er geen wettelijk bewijs is dat iemand een strafbaar feit heeft gepleegd is hij geen verdachte...dus waarom op voorhand een alarmknop beschikbaar stellen...

  reageer
 • Frenky

   

  Die woordvoerder verteld binnenkort een verhaal over een koe en een put. Wat een slechte laatste opmerking...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert