Connexxionbus rijdt tegen ambulance aan

URK
Een bus van Connexxion heeft dinsdagmiddag op Urk een ambulance aangereden. Het incident gebeurde om kwart over vijf op de Noord ter hoogte van de brandweerkazerne. Volgens een woordvoerder van Connexxion was het personeel van de ambulance op dat moment bezig met een patiënt. De ziekenauto stond stil.

Een ruit en een paneel van de bus sneuvelde. Van de ambulance was de spiegel kapot. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. In de bus die nog maar één halte hoefde te rijden zaten twee passagiers.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Volgens Connexxion wordt de aanrijding een verzekeringskwestie.

Foto: @jacklynn86 via Twitter

reacties (9)

 • Frenky

   

  Niet iedereen woont in Urk heh Johan... en gelukkig maar!

  reageer
 • Johan

   

  Uit je reactie blijkt dat je totaal geen idee hebt waar je het over hebt. en waarschijnlijk niets eens weet hoe de situatie daar ter plekke is. ( zelfs zonder ambu op de hoek is het een rot bocht voor een gelede bus) Het is slordig en mogelijk een foute inschatting van de ruimte en uitzwaai van de bus. ( mits er geen overig verkeer was ) Als je wel de situatie ter plekke kent dan is het waarschijnlijk gewoon een gebrekkig verkeersinzicht van jou kant.

  reageer
 • Stef

   

  Een ambulance staat nooit verkeerd gepakeerd......

  reageer
 • Harm

   

  En zo is het

  reageer
 • Bart

   

  ik heb een foto met de schade aan de bus gezien en van de ambulance. waarschijnlijk heeft de bus de ambulance hem graakt bij het uitzwenken. aangezien de ambulance op t eind van de kruizing stond geparkeerd was er te weinig ruimte om de bocht te maken. ambulance stond dus verkeerd geparkeerd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joke

   

  Daaristieweer......

  reageer
 • Chris

   

  Je maakt zeker ook 100.000km per jaar schadevrij met een gelede bus? Daarnaast rijd je ook altijd perfect midden op de rijbaan van de weg en snijd je zeker nooit bochtjes af? Misschien reed er een fietser of auto waar de buschauffeur voor uitweek, of heeft de achterkant van de bus bij het om de bocht gaan de spiegel geraakt? Kan Sterkte in het leven als je bij een klein incident als dit, waar je nota bene niet eens bij bent geweest, al zo'n groot probleem maakt.

  reageer
 • Andreee

   

  Hoezo verzekeringszaak? De chauffeur heeft mensen in gevaar gebracht en aanzienlijke schade gemaakt. Strafvervolging lijkt mij wel het minste. Hoe kan een vakchauffeur tegen een stilstaand voertuig aan rijden? Telefoontje gebruikt, alcohol, administratie? Dat zal toch op zijn minst onderzocht moeten worden. "Het spijt me ik lette even niet op" kan echt niet als excuus aangevoerd worden.

  reageer
 • pieter

   

  Lekker dan

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert