Stoomschip loopt geregeld vast in havenkom

ALMERE
Stoomschip Succes loopt geregeld vast bij het in- en uitvaren van de havenkom in Almere Haven. Ook bij de vaste ligplaats ervaart de eigenaar problemen met de diepte van het water. De haven wordt geacht 2.60 tot 2.80 meter diep te zijn, maar dat is volgens hem op veel plekken niet het geval.

Hij zegt twee jaar lang bij de gemeente aan de bel te hebben getrokken. Die heeft hem onlangs laten weten geen geld te hebben om de havenkom uit te baggeren. Een woordvoerder laat weten het probleem te kennen. Maar omdat het college van b en w eerst een besluit moet nemen of het de havenkom door een marktpartij wil laten exploiteren, gebeurt er vooralsnog niets.

Leefbaar Almere-raadslid Nico van Duijn stelde onlangs schriftelijke vragen over de karige voorzieningen in de havenkom. De gemeente moet volgens hem investeren in de haven zodat deze aantrekkelijker wordt.

reacties (7)

 • ouwe man van vroeger

   

  Ja, vroeger hadden we de Zuiderzee met eb en vloed. Dan moest je met je vissersboot het getijde uitrekenen om te kijken of je wel de haven in kon.... Nu kan het gebeuren dat er in de haven minder water staat bij een harde zuider wind. En dat kan best een flink verschil in diepte zijn.

  reageer
 • De havenbaron

   

  Het schip steekt eigenlijk te diep voor deze wateren. Men kan maar beter zorgen voor wat minder lading.

  reageer
 • Andree

   

  Leefbaar Almere weet het altijd beter. Het is toch consequentieloos. Als de gemeente geen geld uitgeeft moet het juist wel en als de gemeente wat onderneemt of uitvoert dan kost het te veel geld en had het niet gemogen. Kan het stoomschip wel overal varen? Het steekt gewoon te diep voor de randmeren en zelfs het Markermeer.

  reageer
 • Joost

   

  Humor, joh. Mooier kan mijn dag niet beginnen. Dank en kusje.

  reageer
 • ron

   

  als je eerst wacht tot die plannen klaar zijn wordt het baggerwerk alleen maar lastiger en dus nog duurder.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  wat hebben deze plannen nou te maken met de bodemdiepte ? gewoon baggeren dus.

  reageer
 • Frenky

   

  Komt door alle zwarte pieten aan boord. Volgende keer een paar vooruit sturen met kleine bootjes, dan is die stoomboot minder zwaar en loopt ook niet meer vast.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert