CNV dreigt met hardere acties bij zorggroep

NOORDOOSTPOLDER
Vakbond CNV dreigt met hardere acties bij de Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De vakbond vindt dat de 363 thuiszorgmedewerkers die ontslagen worden, meer tijd moeten krijgen om ander werk te vinden.

Eerst zouden ze op 1 januari 2015 op straat staan, maar de zorggroep en de gemeenten Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland geven de medewerkers nu twee maanden extra. De vakbond vindt dat veel te weinig.

Donderdagavond komen de huishoudelijke hulpen weer bij elkaar. Dan wordt besproken wat de hardere acties worden. Het werk neerleggen wordt niet uitgesloten.

reacties (4)

 • Sjaak

   

  Hoewel ik alle begrip heb voor de medewerkers kan het neerleggen van het werk toch geen serieuze actie zijn? Dan doe je nl. juist wat het gevolg is van de voorgenomen maatregelen: mensen de nodige zorg onthouden!

  reageer
 • Joke

   

  Hoe dom kan men zijn door geen lid te zijn van vakbond?

  reageer
 • albert

   

  in de politiek is dit ook van toepassing. bij 70% uitgebrachte stemmen is 50%, 35% van de bevolking (de opkomst is bedroevend door na het betrekken van het pluch de verkiezings belofte al vergeten te zijn) verdeeld over de regeringspartijen de beslissende overheid. voor 100% van de bevolking met verschillende belangen. hier srtijd 21% voor 100% met allemaal hetzelfde belang. naar mijn mening veel democratieser.

  reageer
 • Rita

   

  Slechts 21% van de werknemers is nog aangesloten bij een vakbond! welke legitimiteit heeft dit dan nog? Zorgorganisaties hebben het momenteel verschrikkelijk zwaar terwijl zij zich buitengewoon inspannen voor hun werknemers. CNV zegt op haar website werkgevers niet als vijanden / tegenstanders te zien. Als wat wel dan? Want dit is puur tegenwerken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert