Veel geweld tegen personeel bij Rentray Lelystad

LELYSTAD
Medewerkers van de justitiële jeugdinrichting in Lelystad krijgen vaak te maken met geweld. Dat blijkt uit het jaarverslag van de jeugdgevangenis.

Vorig jaar was er 64 keer sprake van mishandeling door jeugdigen. Dat is een ruime overschrijding van de norm van 18 incidenten per jaar die de jeugdinrichting voor zichzelf heeft gesteld.

Medewerkers van de gevangenis waren ook vaker dan verwacht ziek. Rentray wijt dit vooral aan de onzekerheid die medewerkers voelden over het voortbestaan van hun baan.reacties (14)

 • Chantal

   

  Ik heb daar 13 maanden gezeten. Personeel kon er ook wat van. Polsen en knieën breken, we konden alles op kamer smokkelen. En ik kwam er erger uit dan dat ik erin ging.. leerde vuurtjes maken met oplaad batterijen en piercen..

  reageer
 • Jan

   

  Aha, een betrouwbaar persoon dus. Jaren vastgezeten, dus totaal niet bevooroordeeld. Helaas zijn er genoeg reportages geweest over dit soort praktijken en is gebleken dat de jeugd die daar vastzit denkt dat zij daarbinnen de boel kunnen uitmaken. Over en uit met de zogenaamde overlegcultuur, aanpakken en zorgen dat een straf ook al zodanig wordt ervaren. Anders heeft het allemaal weinig zin.

  reageer
 • mike

   

  Ik hoop niet dat jij in rekken werkt en Tessa M heet want als er 1 is die affaires heeft en daarnaast ook bang is voor jongeren dan ben jij dat dus.

  reageer
 • mike

   

  Hoi alles, Ik ken de organisatie erg goed en het is een organisatie die slechts op 1 ding uit is en dat is geld. Mensen die hun mening geven worden niet gewaardeerd en op een onbeschofte manier aan de kant gezet. Het personeel is bang voor ontslag net zoals dat in Rekken is gebeurt. Vraag om je heen lees reviews over Rentray en vul zelf in. Ik heb er gewerkt en wil er voor geen goud terug. Onder het personeel zijn veel affaires vooral in Eefde. Wat willen ze de cliënten leren als ze zelf geen normen en waarden hanteren. En natuurlijk zijn er veel goede groepsleiders die graag willen maar het management maakt alles kapot. Ik hoop dat justitie eindelijk eens een onderzoek instelt en daar de deuren gaat sluiten.

  reageer
 • Ik

   

  Perfect verwoord

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ko

   

  Het klopt wat Willem zegt. Ze hadden alles op hun cel.. Ik ken het daar van binnen en van buiten... Vele kamers zaten vol gepropt, met allemaal dingen die ze volgens de regels niet eens op hun kamer mochten hebben... En er zat inderdaad bang personeel tussen, maar ook personeel, die het allemaal geen moer meer kon schelen, als ze maar geen last van de jongens hadden.. En er lopen daar onder het personeel niet altijd geiten wollen sokken rond, maar het klopt dat het systeem daar wel op gebaseerd is... Tonnen worden uitgegeven aan deze jongens en dat is exclusief de schade die daar nog gemaakt. Maar wel bezuinigen op het personeel. En niets investeren in een veiligere werkomgeving. En nu roepen dat personeel nu pas gaan klagen omdat er bezuinigingen aankomen... De mensen klaagde al veel langer, maar daar werd niet naar geluisterd of laten we zeggen die werden op een slinkse manier aan de kant gezet.... Jongens die volwassen hebben gezeten komen weer terug omdat ze hun behandeling nog moeten afmaken... En dat zijn ze ondertussen allang volwassen. Dus echt te spreken van een jeugdinrichting is niet meer helemaal terecht.. Het zijn jongvolwassenen die behandelt worden als O.T.S,ers(onder toezicht gestelden) Met de grootste arrogantie beweren zij jongeren de juiste behandelingen te geven.. Bijna alle jongeren stagneren en vallen terug.. Er zijn altijd uitzonderingen, maar voor al dat geld wat er ingestoken wordt is het resultaat zeer triest te noemen. En waarom?? Omdat er daar iemand zit op een troon die in haar eigen wereld leeft en geen enkel oog heeft voor haar personeel.. Dus als zij beweren dat er nu pas geklaagd wordt dan zijn dat pure leugens....

  reageer
 • beernd

   

  het personeel wat er werkt moet zo vreselijk oppassen met wat ze doen, want de jeugd word extra beschermt door de overheid. ze zijn zo zielig want komen uit beroerde thuissituaties en dat soort excuses. pak je ze iets te hard aan dan gelijk advocaad in je nek. streng militair regime en verplicht laten werken. discipline bijbrengen

  reageer
 • dave

   

  respect voor deze reactie!

  reageer
 • klk

   

  dus jij hebt er zelf tijd doorgebracht willem??. ik heb er zelf bijna 5 jaar gezeten van 2008 tot 2013 en nee niet als personeel maar als gevangene. dus ik weet precies hoe het er aan toegaat. en zo zwart wit als jij het beschrijft is het ook niet. tv hebben ze alleen in het weekend wanneer ze ook al vroeger achter de deur zitten dan doordeweeks. en tijdens bezoekuur wanneer ze geen bezoek hebben. verder hebben ze geen legale telefoons in hun cel alle communicatiemiddelen zijn verboden. diegene die een telefoon hebben en een tv buiten de momenten dat ze er 1 mogen hebben. hebben ze niet met toestemming. die situatie die jij beschrijft komt zeker voor maar niet op iedere afdeling en heeft te maken met personeel dat bang is en over zich heen laat lopen. in de tijd dat ik er zat als je je tv molt kon je ervoor betalen en voordat je een ander had was je weken verder en als er dingen zoals telefoons werden gevonden of een tv op het moment dat je er niet 1 hoort te hebben werden daarvoor sancties uitgedeeld en de boel afgenomen. dus het komt allemaal neer op personeel die moeten de boel handhaven en als ze bang zijn dan zijn ze niet geschikt voor het werk.

  reageer
 • tessa

   

  dat krijg je als je jongeren de baas laat worden

  reageer
 • Ouwe

   

  Jeminee, nu zijn het weer de wollen sokken van geitenharen, die het hebben gedaan. Wel eens bedacht dat we samen verantwoordelijk zijn voor hoe de samenleving zich ontwikkeld?

  reageer
 • beernd

   

  dit komt door het geitewollensokkenbeleid!! slappe gedoe alsof die jongeren met zachte handjes aangepakt moeten worden. aanpakken en keihard regime.

  reageer
 • willem haven

   

  mensen ga eens binnen kijken dan schrik u ze hebben echt alles op hun cel en als ze het niet krijgen gaan ze dreigen dat ze er een koud maken geloof me tv kapot om dat hij niet rol binnen een uur een nieuwe ze hebben ook gewoon telefoons in de cel

  reageer
 • mattie

   

  Wat erg dat dit gebeurd. Hopelijk komt er een oplossing voor het personeel. En zwaarder straffen als het fout gaat niet over je heen laten lopen. Ze zitten daar niets voor niets lijkt mij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert