Rentray: tijdelijke geweldtoename door bezuinigingen

LELYSTAD
De toename van geweld richting medewerkers van de justitiële jeugdinrichting in Lelystad was vorig jaar een rechtstreeks gevolg van bezuinigingen. Dat zegt LSG - Rentray, waar de jeugdgevangenis onder valt, in een toelichting op cijfers uit het jaarverslag.

Rentray moest begin vorig jaar in Lelystad met één groep minder verder dan voorheen. De aanwezige jongeren werden over andere groepen verdeeld. Volgens Rentray heeft dat tot spanningen geleid. Vooral het personeel werd hiervan de dupe. Vorig jaar was er 64 keer sprake van mishandeling door jeugdigen.

De instelling hield rekening met 18 incidenten. Het aantal aanvaringen tussen jongeren onderling was ook hoger dan verwacht, maar volgens Rentray nog wel een stuk lager dan in 2012.

reacties (5)

 • sult.

   

  al heel snel worden de jongeren als schuldige bevonden, maar ze brengen niet naar buiten dat de begeleiders hun poten ook niet thuis kunnen houden en onrechtvaardig kunnen handelen . chantage en manipulatie en een macht spel is vaak tot de oorden van de dag , het is logisch dat de jongeren voor zichzelf en medebewoners op zouden komen en een conflict zou ontstaan .. heeft niks met bezuinigingen te maken en het gaat meer om het beleid tussen de jongeren en beleidsmedewerkers !

  reageer
 • Koos

   

  En wat, lieve Barbara, vond je van de bij geplaatste foto? Mooi stoeltje, vind je ook niet? Groetjes maar weer.

  reageer
 • Denk

   

  Logisch nadenken is geen optie zeker Barbara? Je hebt eerst een groep van 7 gedetineerden, er sluit een groep....moeten verdeeld worden, gevolg de groep van 7 word een groep van 9 a10? Gevolg, werkdruk word hoger voor de medewerkers en spanningen bij gedetineerden lopen op? En dat alles door de bezuinigingen, top actie!

  reageer
 • Hek

   

  Als je even goed het artikel leest kun je weten wat ze bedoelen. Ze hebben dus een x aantal groepen en moeten het nu met 1 groep minder doen. De jongeren die in die vervallen groep zaten zijn vervolgens verdeeld over de overgebleven groepen. Waardoor je dus in totaal meer jongeren hebt op evenveel toezicht/begeleiding.

  reageer
 • Barbara

   

  Weer zo'n bericht wat over getallen en geld gaat. De achterliggende reden van de spanningen hoor je niet. Want, wat zegt het de lezer nou als er met 1 groep minder verder gewerkt moet worden. Leg dan eens uit wat dat inhoudt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert