Leefbaar Almere wil betere controle op uitgaven Floriade

ALMERE
De kosten die nu al voor de Floriade in 2022 worden gemaakt, moeten goed worden gecontroleerd. Dat vindt Leefbaar Almere. Volgens raadslid Nico van Duijn worden straks drie projecten tegelijkertijd gerealiseerd.

De verbreding van de A6, de Floriade 2022 en de ontwikkeling van een nieuwe stadswijk bij het Weerwater. Daar zijn zeker drie grote instanties bij betrokken. Rijkswaterstaat, de nog op te richten Floriade BV en de gemeente.

Om de budgetten inzichtelijk te maken, zou de accountant van de gemeente elk jaar aan de raad moeten rapporteren welke kosten zijn gemaakt om alles inzichtelijk te houden, zo stelt Van Duijn.

reacties (11)

 • .\/\/.

   

  Wel eens van openbaar vervoer gehoord?

  reageer
 • -Z-

   

  De Floriade is van de NTR, de A6 van Rijkswaterstaat. De woonwijk bestaat niet, en is ook nog geen officieel vastgesteld plan. Het enige dat nu vaststaat over de Floriade is dat Almere deze gaat organiseren.

  reageer
 • Herman / Els

   

  Haha als je de burgemeester maar niet benoemd !

  reageer
 • kevin

   

  ik zou er maar geen geld op inzetten als ik jou was.

  reageer
 • Els

   

  Goed voor de vriendjes van onze burgermeester ! Die doet niet wat het volk wil ! Als ze er zelf maar beter van wordt ! Ik denk dat ze daar ook met een warmtepomp gaan werken ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  Leefbaar Almere ooit groot geworden omdat ze tegen Omniworld waren. Terecht! Maar nu zit Frits Huis als wethouder voor de tweede keer op het pluche en maken ze een nog groter fiasco, de Floriade, mogelijk. Ik voorspel: bij de volgende verkiezingen wordt Leefbaar Almere weggevaagd. Tegen die tijd heeft Frits zijn pensioen op orde.

  reageer
 • avd

   

  stop toch met deze geldverslindende projecten. het verleden heeft al aangetoond, dat er altijd geld bij moet. maar tegen die tijd zijn de huidige verantwoordelijken allang weer vertrokken. besteed het geld lekker aan je bewoners ipv aan een promotie stunt.

  reageer
 • Geert

   

  Niet zo zeuren svp de plannenmakers betalen het allemaal uit eigen beurs.

  reageer
 • almere

   

  gemeente heeft geen moer te vertellen over de verbreding van de a6dat is een taak van de rijksoverheid ,en die nieuwe woonwijk gemeente totale onzin hier almere poort komt met moeite vol stop eens met deze onzin die flopiade heet het geld wordt weer rijkelijk over de balk gesmeten hier

  reageer
 • johan

   

  is dit nieuws dat ene pipo dat zegt ...ik vindt het niet meer als logisch dat zoiets groots (voor velen hun ego) goed gecontroleerd wordt. En het liefst nog door 2 verschillende partijen die geen enkele link met Floriade hebben. Die controle kosten haal je er namelijk makkelijk weer uit. Maar er zal wel weer vriendjes politiek bedreven worden. Een van de oudste beroepen..

  reageer
 • Roel

   

  Mijn vraag is: Hoeveel bezoekers gaat men verwachten tijdens deze Floriade. Ik zie nergens een grote parkeerplaats ingepland. Er zijn dus gedeelten niet berekend, deze kosten komen er vast later nog eens bij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert