Vijf jongens vast voor dodelijke steekpartij Akif

DRONTEN • Vr 22 augustus 2014 | 8:30 • Vrijdag 22 augustus 2014 | 8:30
De politie heeft vrijdagochtend vroeg vijf verdachten aangehouden voor de steekpartij in Dronten, waarbij de 17-jarige Akif Korkmaz om het leven kwam. Alle jongens komen uit Lelystad. Ze zijn tussen de 16 en 20 jaar oud.

Akif stierf zaterdagavond 9 augustus in het centrum van Dronten, nadat hij was neergestoken. In het onderzoek heeft de politie veel getuigen gehoord. Mede op basis daarvan konden de vijf Lelystedelingen om 6.30 uur uur worden aangehouden. De politie heeft vrijdagochtend ook meerdere locaties doorzocht.

De precieze rol en betrokkenheid van de verdachten wordt nog onderzocht. De vijf jongens zitten op dit moment in beperking. In het geval van de meerderjarige verdachten houdt dit in dat zij alleen hun advocaat mogen spreken. De minderjarige verdachten mogen daarnaast ook hun ouders zien. De beperking is opgelegd om te voorkomen dat de jongens onderling verklaringen op elkaar afstemmen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel