Vijf jongens vast voor dodelijke steekpartij Akif

DRONTEN
De politie heeft vrijdagochtend vroeg vijf verdachten aangehouden voor de steekpartij in Dronten, waarbij de 17-jarige Akif Korkmaz om het leven kwam. Alle jongens komen uit Lelystad. Ze zijn tussen de 16 en 20 jaar oud.

Akif stierf zaterdagavond 9 augustus in het centrum van Dronten, nadat hij was neergestoken. In het onderzoek heeft de politie veel getuigen gehoord. Mede op basis daarvan konden de vijf Lelystedelingen om 6.30 uur uur worden aangehouden. De politie heeft vrijdagochtend ook meerdere locaties doorzocht.

De precieze rol en betrokkenheid van de verdachten wordt nog onderzocht. De vijf jongens zitten op dit moment in beperking. In het geval van de meerderjarige verdachten houdt dit in dat zij alleen hun advocaat mogen spreken. De minderjarige verdachten mogen daarnaast ook hun ouders zien. De beperking is opgelegd om te voorkomen dat de jongens onderling verklaringen op elkaar afstemmen.

reacties (16)

 • Joop

   

  En dan zeggen we: foei! Daarna mogen ze weer naar huis....

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Idereen gaat er hier vanuit dat deze jongens de misdaad hebben gepleegd. Ze zijn echter op dit moment nog steeds verdachten en onderzoek moet uitwijzen of en wie de misdaad begaan heeft. In Nederland is iemand nog steeds onschuldig , totdat de schuld bewezen is.

  reageer
 • Meike

   

  Dat zal best. Ze zullen echter niet zomaar van hun bed gelicht zijn 's ochtends vroeg. Ik ben in ieder geval blij dat die rotzakken gepakt zijn. En laat de rechtbank dan maar uitzoeken in hoeverre ze schuldig zijn en wie voor wat verantwoordelijk is. Het is in ieder geval een feit dat een onschuldige jongen er niet meer is en dat hier heel wat mensen heel veel verdriet om hebben. Dus dat ze formeel gezien alleen nog verdachten zijn kan me niet heel veel schelen.

 • mooi!!

   

  eindelijk!! hoop dat ze goed gestraft worden of ze nou minderjarig zijn of niet!!

  reageer
 • kees d.

   

  Ik vraag me nog steeds af waarom je gaat "stappen" met een dodelijk steekwapen op zak. Omdat dit wapen is meegedragen kan je doodslag uitsluiten en moet justitie gaan voor moord met voorbedachte rade.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik vind het een mooie gedachte dat als je een misdaad begaat dat je jezelf aan gaat geven...echter dit gebeurd bij 99,999% van de misdaden niet. En waarom zou je? Het zal mij niks verbazen dat deze jongens al een tijdje in beeld waren. De politie heeft afgelopen weken eigenlijk niks naar buiten gebracht waardoor het mij erg logisch lijkt dat ze al vrij snel door hadden wie het waren, daardoor in alle rust de jongens kunnen observeren/afluisteren en ze misschien al hun eigen graf hebben gegraven wat betreft de schuldvraag wie van de 5 verantwoordelijk was voor het steken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • burger

   

  De jongens zullen misschien ook wel opgelucht zijn. Reken maar dat je in een continue angst leeft dat je elk moment opgepakt kan worden. En dan door een team van je bed gelicht worden heeft ook wel impact, en niet alleen op hem maar ook op iedereen die in dat huis woont.

  reageer
 • rick

   

  En terecht! Laat ze maar een hele nare tijd krijgen.

 • Een boze burger !

   

  Wacht even................... Moeten we nu medelijden hebben met deze jongens ?!?!?!?!? Omdat ze continue in angst leven ?!?!?! En de impact die de lichting heeft ?!?!?!? Het spijt mij verschrikkelijk, maar ik heb voor iedere mening respect, maar dit gaat mij echt veel te ver !!! De impact van de ouders die hun zoon verloren hebben..... Heb je daar over na gedacht..... Hadden die "stoere" jongens deze jongen niet dood moeten steken !! Als je een mes op zak hebt als je naar een festival gaat, heb je al niet veel goeds in de zin !! Nee......Mijn medelijden zullen deze jongens nooit krijgen !! Hun ouders wel..... Die zullen er niet voor gekozen hebben een kind te krijgen die het leven van zijn medemens niets waard vind !!!!

 • maan

   

  Dan hadden ze zich gelijk in datzelfde weekend moeten melden. Maar nee zij hebben ervoor gekozen om twee weken te zwijgen, en dan word je van je bed gelicht met alle bijkomende ellende! Of moeten we nu medelijden met ze hebben? Omdat zij het zo zwaar gehad hebben de afgelopen twee weken! Hebben zij ook medelijden met de nabestaanden? Deze mensen krijgen hun kind,broer niet meer terug.

 • kees d.

   

  Deze 5 waren dezelfde avond al in beeld bij de politie. Er moesten getuigen verklaringen worden gemaakt waardoor men een sterke zaak zou hebben. Deze verdachten hoeven niet eens te bekennen zoveel bewijs is er tegen ze.

  reageer
 • Suus

   

  Top dat ze gepakt zijn. Stelletje lafaards!

  reageer
 • burger

   

  Recherche TOP WERK!

  reageer
 • burger

   

  @Timo helemaal mee eens. Maar dit konden ze toch nooit geheim houden. Er krijgt er altijd wel een spijt wroeging.

  reageer
 • dronten

   

  wat een mooi bericht. Deze jongeren hadden zichzelf aan moeten geven! wel lef hebben om iets te doen waarbij een jonge knul van zijn leven wordt beroofd maar geen lef hebben om jezelf aan te geven. Mocht er betrokkenheid zijn; deze groep hard aan pakken. Het leven van de drontenaar en zijn familie is ernstig beschadigd. Deze groep verdient een flinke straf.

  reageer
 • Sophie

   

  Hoop dat de Justitie dit meerekend en de straf zwaarder wordt. Maar wat de straf ook wordt hun zijn over een paar jaar vrij maar de familie krijgt Akif er niet mee terug. Diep triest.

 • Timo

   

  Beetje laf dat ze zichzelf niet gewoon gemeld hebben. Ik loop ook nooit weg voor mijn wandaden

  reageer
 • Gerrie

   

  Neen timo , waren we allemaal maar zoals jij . Zo goud eerlijk en betrouwbaar

 • hans

   

  das mooi

  reageer
 • Snorretje

   

  ik zeg: goed bezig Politie! Mag ook wep eens gezegd worden.

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  Goed zo!

  reageer
 • Moi

   

  Top! Nu hopen dat er 1 bezwijkt onder de druk en gaat praten!

  reageer
 • Eindelijk

   

  Mooi zo opsluiten de 5 jongens!!!!! En Jeroen Wat de reden ook is geweest ... Niemand heeft het recht om anders mens leven af te pakken!!! Je zegt het zelf al "afwachten wat de rechter gaat zeggen" Als er een probleem was tussen de jongens hadden de 5 jongens ook via de politie kunnen handelen inplaats van iemand dood steken of niet Jeroen.

 • Frans

   

  Mooi politiewerk. Nu nog rechtvaardige straffen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert