Honderden gasleidingen moeten vervangen worden

LELYSTAD • Vr 22 augustus 2014 | 10:03 • Vrijdag 22 augustus 2014 | 10:03
In de wijk Botter in Lelystad moeten 551 woningeigenaren moeten hun gasleiding vervangen. Dat heeft de gemeente hun opgedragen. Ze krijgen een maand de tijd om dat te gaan regelen.

Uit onderzoek is gebleken dat de staat van de leidingen slecht is. Het gaat om stalen stelsels die onbeschermd, zonder buis er omheen, in de betonvloer liggen.

Huiseigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van hun gasleiding. In het belang van de eigen veiligheid en die van de omgeving moeten zij daarom de leiding laten vervangen door een erkend installatiebedrijf.

Huurwoningen

Volgens wooncorporatie Centrada is de kans groot dat ook de gasleidingen in circa 300 huurhuizen in de wijk slecht zijn. Dit moet nog wel per woningtype bekeken worden. Zo is bijvoorbeeld nog onduidelijk of het probleem ook bij appartementen in de wijk speelt.

Centrada en de gemeente Lelystad overleggen dinsdag over de manier en termijn waarop de vervanging van de leidingen in de huurhuizen wordt geregeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel