Honderden extra asielzoekers

ALMERE
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft het college van Almere gevraagd honderden extra asielzoekers op te nemen. Het COA zoekt onder meer een oplossing voor de toestroom van asielzoekers uit oorlogsgebieden als Syrië en Eritrea.

Aan Almere is gevraagd om het aantal asielzoekers op het Fanny Blankers Koenpark de komende twee jaar met 600 uit te breiden. Ook verzoekt het COA aan Almere een groter centrum van ca. 2000 opvangplekken in Oosterwold te realiseren. Het college laat weten positief te staan tegenover tijdelijke uitbreiding van het aantal asielzoekers. Onder voorwaarde dat deze uitbreiding plaatsvindt op de huidige locatie. De bouw van een nieuw groot asielzoekerscentrum wijst het college af.

Momenteel is er plaats voor 800 asielzoekers.

reacties (30)

 • karel

   

  heel goed. jij maakt een karikatuur. dat diet beide zaken geen goed.

  reageer
 • gjr

   

  1. Er worden in de regio al honderdduizenden vluchtelingen opgevangen. En dan zou Nederland niet eens een paar honderd mensen op kunnen vangen? 2. Veel vluchtelingen zijn christenen en geen moslims.

  reageer
 • yes!!

   

  peter je hebt een goed hart!! ik ben het helemaal met je eens!! al deze mensen die zo negatief reageren willen waarschijnlijk niet geholpen worden als er gevaar dreigt ze willen niet snappen!

  reageer
 • Jan

   

  Net het journaal gezien, waar jij het dan over hebt. Ook gezien hoe onze ouderen gewoon in de steek worden gelaten? Schandalig wat er gebeurd!

  reageer
 • karel

   

  wat een hoop onderbuikgelul weer hier. Het beeld dat bejaarden op staat worden gezet en buitenlanders met de rode loper worden binnengehaald is je reinste flauwekul.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Altijd maar weer de persoon van de burgemeester erbij slepen, terwijl het om landelijke politiek gaat. Onzin.

  reageer
 • Nikky

   

  Helemaal mee eens Mo!!! Eerst eens in Nederland kijken wie er zorg, e.d. nodig heeft en niet meteen weer iedereen binnen halen en voorzien van zakgeld e.d. Er was laatst een reportage ergens in Brabant en die ging erover, dat asielzoekers als ze net binnenkomen een bedrag van een paar honderd euro krijgen voor eerste levensbehoeften en wat gingen ze hier allemaal voor kopen? De nieuwste smartphones. Die telefoonwinkel in dat dorp, had het nog nooit zo druk gehad. Als je dat eerste levensbehoeften noemt!! Onbegrijpelijk

  reageer
 • peter

   

  natuurlijk moeten we helpen,ik zou ook blij zijn als ik ergens anders een vreedzaam leven kan leiden als ik in zo.n situatie zou verkeren.maar nederland gaat altijd zo ver.die mensen krijgen op den duur als zij hier lang verblijven ook rechten en uitkering en zijn niet meer terug te sturen terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling is en zo raakt nederland overvol en komt in financiele problemen.terwijl ons eigen volk amper kan rond komen.

  reageer
 • Lin

   

  Pff in Almere kan het nog steeds. Maybe heeft onze burgermoeder nog een kamertje over in haar stulpje in Almere Overgooi. Het zal vast niet zorgen voor meer overlast en overvallen en berovingen. Gelukkig ben bijna weg uit deze stad.

  reageer
 • Bert

   

  het land is volledig verziekt....invaliden, zieken en bejaarden kunnen hun rug op en maar mooi weer spelen naar het buitenland....wat een saamhorigheid !!

  reageer
 • gerh.

   

  wie anders, ?

  reageer
 • Mo

   

  Beste Henk Weet je wat een schande is dat onze ouderen vanaf 2015 in de kou komen te staan omdat alles waar hun hard voor gewerkt hebben weg bezuinigd word en dat er wel nieuwe plekker gerealiseeerd moeten worden voor asielzoekers en waarom dat er te weinig plekker zijn? Wij Nederlanders moeten ons diep schamen dat we het laten gebeuren dat je oma opa vader moeder enz straks ales moeten inleveren. En zonder zorg thuis moete. Blijven wonen en dat er voor de asielzoekers steeds meer geld en voorZieningen vrij komen

  reageer
 • Rifle

   

  Nopje, wanneer heb jij voor het laatst nieuws over Eritrea bij de NOS voorbij zien komen ?

  reageer
 • Henk

   

  Wat een onzinnige reactie van een ontevreden mens als jij in een oorlogsgebied zou wonen wil je ook geholpen worden en daar komt bij dat iedereen in Nederland in ieder geval de basisbehoeften heeft zoals een dak en eten.

  reageer
 • nopje

   

  Wat een nare reacties hier. Mensen die hier zo respectloos reageren hebben blijkbaar geen idee wat er zich in de rest van de wereld afspeelt. Ik adviseer om het NOS journaal eens een aantal dagen te volgen. Wellicht kunt u dan een beetje respect hebben voor mensen die wegvluchten uit een onveilig land waar al vele doden gevallen zijn. Verder moet er wel een goed beleid zijn en mensen niet lang in onzekerheid laten wachten. Hoop dat dat goed geregeld wordt maar heb er een hard hoofd in.

  reageer
 • .\/\/.

   

  PVV steeds groter? Bij de laatste verkiezingen niets van gemerkt.

  reageer
 • Jan

   

  Je vergelijking gaat volledig mank, in Syrie is geen buitelandse agressor binnengevallen, nee, dit is een burgeroorlog, en ze willen daar niets weten van onze cultuur, integendeel, de westerse wereld wordt in dat soort landen verguisd en wij worden als heidenen met de dood bedreigd. Maar zodra de nood aan de man komt zijn wij goed genoeg om als luilekkerland te dienen.

  reageer
 • Jan

   

  Ik vind jouw reactie eerder onbegrijpelijk. Blijkbaar heb jij het allemaal erg goed en maak je je meer druk over asielzoekers dan over de feiten die hier genoemd worden. Nog een feit, asielzoekers krijgen medische behandelingen waar wij vanuit onze basisverzekering geen recht op hebben. Leg dat maar eens uit. En waarom moeten mensen die uit Syrie komen hier naartoe? Waarom niet in de eigen regio tot de problemen voorbij zijn? En kom niet met het verhaal dat Nederland rijk genoeg is en niemand het hier slecht heeft. Lees dan de verhalen van de mensen die hier reageren wat er met hen gebeurt als ze in de problemen komen. Rechtshulp, niet te betalen, woning, wachttijden. Dit geldt echter niet voor asielzoekers, daar wordt gewoon budget en woningruimte voor geregeld. En wie betaalt dat dan? O ja, nog meer bezuinigen omdat er teveel geld wordt opgemaakt, en dan moet het toch ergens anders vandaan komen, bijna altijd weer bij de minima vandaan. Maar daar zal jij wel niet toe behoren. Salonsocialisme wordt dit genoemd.

  reageer
 • Peter

   

  Wat een onbegrijpelijke reacties toch. Ons land bestaat bijna alleen nog maar uit 'ikke ikke ikke en de rest mag stikken'. Wat als de wereld dat ook na de 2 de wereldoorlog had gezegd en wij niets van het Marshall plan hadden gehad? Oh ja. De PVV wordt zeker niet groter. Gelukkig wordt het wijze deel van Nederland op tijd wakker

  reageer
 • Mona

   

  Een jaar geleden stonden wij als gezin met 2 kleine kinderen ook bijna op straat. Bij navraag moesten we maar naar het opvangcentrum in Lelystad, want Almere zat vol! Schande dat er voor een hardwerkend Nederlands gezin geen hulp geboden wordt. Gelukkig hebben wij het net op tijd kunnen redden en ons huis kunnen behouden. Wat te denken van mensen die noodgedwongen bij elkaar moeten blijven wonen in scheiding. Daar ken ik er ook genoeg van. Ken een moeder met 3 kids en zij woont nu midden in de stad in een 2-kmr appartement en stond 9 jaar ingeschreven. Schande

  reageer
 • Jan

   

  Enkel opvangen in regio zou dit oplossen, probleem is en blijft dat mensen die eenmaal binnen zijn niet meer weg willen. Je kan ze dit niet kwalijk nemen, het is hier nu eenmaal vele malen beter dan waar ze vandaan komen. Wie je dit wel kunt kwalijk nemen is de verantwoordelijke bestuurders die dit allemaal laten gebeuren zonder verder te kijken naar de problemen die hiervoor al genoemd zijn in de reacties. Je zal toch maar jaren op een wachtlijst staan en dan asielzoekers voor zien gaan.

  reageer
 • Diora

   

  Een beter leven zieken??? Of gewoon in leven willen blijven... Dit is toch wel een essentieel verschil.

  reageer
 • remon

   

  laat ze eerst een goedkope huisvesting regelen voor starters. het is haast onmogelijk een (sociale) huurwoning te vinden. 6 jaar ingeschreven staan is niks..

  reageer
 • ras

   

  Inderdaad mee eens wij kunnen nog geen baan of huis vinden maar ja de regering speelt graag sinterklaas en de kerstman en wij betalen de rekening

  reageer
 • Jay

   

  Tuurlijk kan dit dan schroeven we gewoon de belastingen weer even omhoog om dit te kunnen betalen.

  reageer
 • mooi!

   

  fijn dat NL mensen wil helpen, zo hoort het!

  reageer
 • mindseye

   

  deze mensen werken niet en zijn dat ook niet van plan . met een verblijfsvergunning zijn gemeenten verplicht ze binnen een jaar een ingerichte woning te geven. leuk voor de mensen die op de wachtlijst staan om voor een woning in aanmerking te komen. en waarom zijn het allemaal jonge mannen ,waar zij n de vrouwen ,ouderen en kinderen. het word te gek hier en zo blijven we in een neerwaartse spiraal gaan.

  reageer
 • Hek

   

  Ik snap dat mensen een beter leven zoeken en dan neem ik ze ook niet kwalijk, maar wanneer leren we nu eens dat Nederland al overvol is? We hebben al amper ruimte voor mensen die hier horen. Laat staan voor nieuwe mensen.

  reageer
 • Serge

   

  ach ja, toe maar weer.

  reageer
 • Malle Pietje

   

  En wie zal dat betalen. Zoete lieve Gerritje

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert