"Wat is dit voor plek waar jullie wonen?"

ALMERE • Zo 24 augustus 2014 | 19:14 • Zondag 24 augustus 2014 | 19:14
Bewoners van woongroep De Discus in Almere proberen gezond en ecologisch te leven. Ze zoeken verbondenheid met elkaar en de natuur. Woongroepen zijn een fenomeen uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Je denkt aan hippies die samen alles delen. In de samenleving van nu wordt nog steeds gezocht naar saamhorigheid. Hoe gaat dat er tegenwoordig aan toe? Dat onderzoeken we in een serie over woongroepen in Flevoland.

In Tussen de Vaarten kun je een sociale woning huren. Ze zien er bijna uit als vakantiehuisjes maar de bewoners van de woongroep verblijven er zomer en winter. Ze hebben dus een eigen plek maar zoeken elkaar op en ondernemen veel met elkaar.

Ze brouwen bier en hebben een gezamenlijke moestuin. De bewoners halen er voldoening uit om samen in de tuin te werken. Ze vinden het een mooie en gezellige manier van samen leven en omgaan met de mensen en de natuur om je heen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel