Raad achter extra opvang vluchtelingen

ALMERE
Een meerderheid van de Almeerse gemeenteraad staat achter het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om 600 extra opvangplekken voor asielzoekers te scheppen. Dat blijkt uit een telefonische rondgang van Omroep Flevoland langs de fracties, al was de PVV niet bereikbaar.

Het college wil vluchtelingen uit Syrië, Irak en Eritrea voor aanvankelijk twee jaar onderbrengen in een uitgebreid centrum op het Fanny Blankers Koenpark. Een nieuw centrum met 2000 opvangplekken in het stadsdeel Oosterwold ziet het college niet zitten.

De meeste fracties zijn het hiermee eens. Zij vinden dat eerst de bestaande locatie maximaal moet worden benut.


reacties (19)

 • Peter

   

  snapt u zelf nog wat u heeft geschreven? Uw onveiligheid zit tussen uw oren en nergens anders. Schaam u!

  reageer
 • pfff..

   

  wim dat is niet de schuld van asielzoekers dat zijn de mensen die NL regeren!

  reageer
 • pfff..

   

  goed zo jeroen!! deze mw is zo vreselijk verwent deze mw zal het nooit begrijpen hoe het is om te moeten vluchten voor je leven! hoop dat ze op zen minst wel god danbaar is zoals ze hier leeft!! als zulke verwende mensen als haar dat zouden mee maken wat al die asielzoekers meemaken dan had ze nooit overleeft en opgegeven of ze had alleen zich zelf gered en haar gezin laten vallen..

  reageer
 • pfff..

   

  beste jan, dat al die asielzoekers binnen worden gehaald is niet hun schuld! als NL dit wel toelaat dan moeten ze ook alle hulp waarmaken en verlenen! als NL dit niet kon dan hadden ze deze mensen vanaf het begin niet hier toe moeten laten maar nu ze dat wel gedaan hebben moet NL ze ook helpen en niet laten vallen! volgens mij wilt u niet snappen hoe verschrikkelijk het is voor deze mensen om hun eigen vaderland te moeten vluchten voor hun leven! dat er op ouderen hier in NL bezuinigd wordt is niet hun schuld! en nee ik ben absoluut niet rijk! maar ik hoef mijn land niet verlaten vanwege oorlog, en ik heb iedere dag wat te eten en mijn kinderen mijn gezin is veilig en hebben dak boven ons hoofd, en daar ben ik danbaar voor! en dit geluk wens ik iedereen over hele wereld! mijn hart verscheurt al als 1 van kinderen wat overkomt laat staan dat ze in een land zouden wonen waar ze ieder moment van de dag beschoten of door bommen raketten om het leven zouden komen, iedereen heeft recht op vredig bestaan!!

  reageer
 • wim

   

  Ruim 10.000 mensen\ouderen wachten op dit moment op een plek in een verpleeg- of verzorgingstehuis. Wachtentijden van een jaar of meer zijn eerder regel dan uitzondering. Echter kunnen er wel steeds meer vluchtelingen en gelukzoekers naar Nederland komen welke we vanaf dag 1 helpen en begeleiden. Hier is nog steeds genoeg geld voor. Wie zich verplicht voelt deze mensen moet dat dan maar uit eigen zak doen en neemt dan maar eens een gezin in huis. Het is makkelijk om politiek correct te zijn en te roepen dat iedereen hier welkom is, zolang het je zelf niets kost en je er zelf het werk en de last niet van hebt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Ik heb je reactie 3 keer gelezen, maar werd er nog niet veel wijzer uit. Er zijn asielzoekers die binnen een jaar beter Nederlands schrijven. Schaam je!

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik kan hier zo kwaad om worden! U voelt zich niet veilig, kom op nou zeg. Deze mensen hebben jarenlang in de meest verschrikkelijke oorlogen geleefd, maar u voelt zich niet veilig.

  reageer
 • David

   

  Jan je heb gelijk hoor,we zitten vol,en het zijn kostenposten voor ons,wij maar bezuinigen op alles.nog ff en we zijn zelf een armtierig landje aan het worden.

  reageer
 • steef

   

  iedereen praat altijd over dit soort dingen maar de pvv gaat niks doen en mag niks zeggen over dit soort dingen triest want iedereen weet dat pvv best wel gelijk hebben soms en worden niet serieus genomen jammer want denk echt wel dat we in een fijn land kunnen wonen met zijn allen

  reageer
 • Jan

   

  Zo te lezen val jij precies in de categorie mensen waar ik al over schreef. Zolang je maar gezond bent, idd, want zo niet, dan heb je in ons land een groot probleem, dat elk jaar groter wordt door alle bezuinigingen. Maar voor asielzoekers wordt altijd weer extra geld, en dat is enorm veel, gevonden. Rara waar dat vandaan is gekomen. En dan durf je dat gezeur te noemen. Heb je wel enig idee wat het kost per jaar om een asielzoeker op te vangen? Vraag je je wel eens af hoe die mensen het voor elkaar krijgen helemaal vanuit Syrie hiernaar toe te komen? Wat is er mis met de buurlanden? Bovendien is het nu al duidelijk dat alle asielzoekers die hier ooit zijn binnengelaten uiteindelijk niet meer teruggaan naar het land van herkomst wanneer het daar weer veilig is. Zou ik ook niet doen als ik uit een arm en onderontwikkeld land kwam. Maar zeker toch niet de bedoeling van opvang van vluchtelingen lijkt mij. Ook gezeur? Wacht maar tot je zelf in de positie komt waarin je afhankelijk wordt van de voorzieningen in ons land die voor de eigen inwoners stukje bij beetje zijn afgebroken. Dan verandert je perspectief vanzelf wel.

  reageer
 • Den

   

  Zo is het pfffff. Voor een ieder die vindt dat hij/zij niet had beslist om hiervoor te betalen, dat heb je wel. Dat heet democratie. De link die wordt gelegd met veiligheid en asielzoekers is erg bedenkelijk.

  reageer
 • EZ

   

  je voelt je niet veilig in Almere en toch woon je nog hier? Dan zal het allemaal wel meevallen toch? Hoezo zouden asielzoekers het ineens minder veilig maken hier? Die mensen waren pas echt niet veilig in hun vaderland. ..waar ga jij het dan over hebben met je niet veilig gevoel in een land waar al zown 70 jaar geen oorlog is geweest!

  reageer
 • pfff..

   

  nou nou nou jan! wat een gezeur zeg, zolang je veilig en gezond bent en dagelijks iets te eten hebt mag je dankbaar zijn dat jij niet in de schoenen staat van 1 van die asielzoekers! op wereld is genoeg plek voor iedereen en ieder mens is verantwoordelijk voor anderen die hulp nodig hebben! wees dankbaar dat jij je land niet hoef uit te vluchten dat je veilig bent met je gezin en dak boven je hoofd hebt wees positief en dankbaar!

  reageer
 • almeerse dame

   

  ik voelde me al niet veilig in almere en dan al helemaal niet meer en fijn om weer even te weten ook waar mijn belastinggeld naar toe gaat zonder mijn toestemming helaas want ik heb liever dat het aan de oudjes wordt gespandeerd maar het is in almere Horen Zien en Zwijgen

  reageer
 • Dennis

   

  sluit me aan bij je wie gaat het betalen burgers weer de lul waar is de PVV nu

  reageer
 • Dennis

   

  het kan in Almere

  reageer
 • almeerder

   

  bezuinigen met alles, alles wordt duurder. maar wel weer een opvang openen. hoe zal het gaan met de criminaliteit in almere? durven we zo nog wel op straat te lopen?? ach t zal wel gezien worden als een incident. b&w waar zijn we mee bezig??????

  reageer
 • Jan

   

  Geen geld voor thuiszorg, maar de heren en dames op het pluche vinden dit blijkbaar belangrijker, want mensen die thuiszorg nodig hebben kunnen niet demonstreren, en voor hun wordt ook niet gedemonstreerd door de linkse kliek die zo nodig alle asielzoekers, ongeacht uit welk land of met welke reden ze hier komen, met open armen ontvangen. Kijk maar eens naar de groep uitgeprocedeerde asielzoekers in Amsterdam die worden omring door dit soort personen. Waar de ouderen en zieken die in dit land geboren zijn het van moeten doen interesseert ze blijkbaar niets. Er wordt steeds weer gezegd dat wij het hier zo goed hebben. Jaja...je zal maar in het verdomhoekje zitten waar steeds dezelfde klappen vallen, hoger en onbetaalbaar wordend eigen risico, geen thuiszorg enz enz... Je kan maar beter onderhand gaan emigreren en dan als asielzoeker weer terugkomen. Opeens word je met alle zorg en liefde omringd.

  reageer
 • almere

   

  en wie gaat deze ongein betalen hier ?, laat alle leden van de raad ze lekker in huis nemen want het blijft niet bij 2 jaar dus wat mij betreft opvangen in de eigen regio

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert