Servicepunt moet meer stageplaatsen opleveren

ALMERE
In Almere moet een servicepunt voor stages komen waar ondernemers en scholen elkaar kunnen vinden. Dat wil de VVD.

De partij maakt zich zorgen omdat 150 MBO-leerlingen in Almere het afgelopen jaar niet konden afstuderen omdat ze geen geschikte stageplek vonden. Er is vooral een gebrek aan stageplaatsen in de bouw en bij zorginstellingen.

Het servicepunt moet volgens de VVD komen bij het Ondernemersplein in het Stadhuis. Bedrijven en scholen kunnen elkaar daar ontmoeten en vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen. De VVD dient donderdag een initiatiefvoorstel in tijdens de Politieke Markt.

reacties (6)

 • Jeroen

   

  Bij de stagair zelf? Je mag toch verwachten dat er door de MBO instellingen iets meer gedaan word om een plek te vinden dan nu het geval is? Je betaald voor een studie, en dan hoor je alle medewerking te krijgen om die studie te volbrengen. Ik ken gevallen van mensen die alleen op hun stageplek hun opleiding niet gehaald hebben, en daardoor nog een jaar lesgeld moesten betalen. Dat is makkelijk geld verdienen als school zijnde.

  reageer
 • Ikbenik

   

  Het grootste nadeel is dat je als bedrijf vaak moet betalen voor een stagiair, terwijl de opbrengsten behoorlijk tegenvallen voor jou als bedrijf. Om nog maar te zwijgen over de eisen die aan jou als bedrijf worden gesteld. Vroeger had je die regels niet en was het veel makkelijker om aan een stageplaats te komen.

  reageer
 • jan smit

   

  heel almere is naar hel ze hebben geen mogelijkheden almere wordt steeds maar duurder slaapstad

  reageer
 • Petra

   

  Leg de verantwoordelijkheid daar waar hij moet liggen. En dan is niet bij de bedrijven, maar bij de potentiële stagiair zelf. Stage is oefenen voor een baan; daar hoort ook het zoeken naar een stage bij lijkt me. En dat kan net zo goed buiten Almere. Andere kant, toch leuk initiatief van de VVD. De complete fractie en daar omheen heeft een mooi netwerk, dus als iedereen nou eventjes zijn of haar verantwoordelijk neemt voor drie plekken, dan komt het helemaal goed. En natuurlijk kan de VVD een secretaressestagiair gebruiken en een koffiestagiair. Zo ook een marketingstagiair, een marktonderzoekstagiair, een archiefstagiair, een stagiair uiterlijke verzorging om de boel te kappen en op te knappen. Ben ik nog iets vergeten? Gaat helemaal goed komen in Almere. Super initiatief!!!!

  reageer
 • Frenky

   

  Eigen initiatief mag wel hoor. Voor een dubbeltje op de eerste rang doen we niet aan!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sandra

   

  Ligt deze verantwoording niet ook bij de MBO instellingen? Jij als leerling betaald toch lesgeld en een school geeft jou een opleiding. Een stage hoort hierbij. Anders is het makkelijk incasseren voor zo een school: 'sorry we kunnen geen stage voor je vinden, ga maar naar huis. Je mag over een half jaar pas afstuderen. Maar we innen wel jouw geld want je staat bij ons ingeschreven. ' En als je zelf een stage wil regelen vinden ze dit geen goed idee...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert