SP-raadslid Lou Verhage stopt

NOORDOOSTPOLDER
SP-gemeenteraadslid Lou Verhage in Noordoostpolder stopt als raadslid. Volgens Verhage heeft hij gemerkt dat hij liever op de achtergrond werkt. Hij voelt zich niet thuis bij het snel reageren op uitspraken van raadsleden van andere partijen. Verhage blijft actief voor de SP. Zijn raadszetel wordt ingenomen door natuurkundige Juup Nijholt.

De SP is over het opstappen van Verhage boos op de griffier en de burgemeester. De partij had de griffier gevraagd wat de procedures zijn als een raadslid wil stoppen. Dat werd vervolgens doorverteld aan de burgemeester en de rest van het college. Daardoor lag het nieuws op straat.

De SP vindt dat er niet goed is omgegaan met vertrouwelijke informatie. De partij gaat daarover vragen stellen.

reacties (9)

 • Prezhdh

   

  Inderdaad, onlangs nog stemde een CDA raadslid tegen de eigen regels in mee voor een bestemmingsplan dat de waarde van zijn eigen woning doet toenemen, ten koste van die van andere woningen. Corruptie ten top bij het CDA.

  reageer
 • Carry

   

  Er is inzicht genoeg. Vooral in de al decennia zittende zogenaamde christenen. Die zorgen er wel voor dat alles wat hun zogenaamde zondagsrust zou kunnen verstoren niet gebeurd. Ten koste van de werkgelegenheid. Hoe stom toch dat mensen nog steeds op deze partijen stemmen. Miljoenen verspillen aan prestige objecten waar de burger voor kan opdraaien .

  reageer
 • Swiebertje

   

  klopt, of kun je inhoudelijk reageren?

  reageer
 • swiebertje

   

  niet alleen cda, ook pu en cu/sgp spant samen in dezen. zo kan men mooi haar eigen beleid enkel gericht op agrariërs voortzetten ten koste van enige echte vooruitgang in de polder. de sp is niet voor niets buiten de collegebesprekingen gehouden. stel je eens voor een frisse wind in de polder....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is niet goed of het deugt niet, natuurlijk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Espelaar

   

  Niet capabel... Dat geldt blijkbaar ook voor de gekozen raadsleden. Ernstig dat je voor de verkiezingen nauwelijks inzicht krijgt in de kwaliteiten, achtergronden e.d. van de kandidaten.

  reageer
 • Hoe vreedzaam zijn we in de polder

   

  Bedankt Lou voor de bewezen diensten het ga je goed. Jammer dat het C.D.A.(christen democraten) nog steeds ook vanaf dat de polder is ingericht in samenhang met hun geloofsgenoten moet samenspannen.Dergelijke omgang maakt dat men zich buitengewoon hooghartig gedraagt en dat men alles geoorloofd vindt binnen gezichtsveld van hun politieke zielsvrienden.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Een griffier en burgemeester die hun mond niet kunnen houden, het zegt weer genoeg over de politiek hier in de polder. Totaal niet capabel de mensen daar. Je weet toch in beide functies dat je geen politicus bent en dus gewoon simpelweg je werk moet doen. Maar ja, als er dan een keer wat spannends gebeurd dan zijn het net een stel kleuters en lukt het niet om dit even voor zich te houden. Vriendjespolitiek, dat is het hier.

  reageer
 • Ome Henk

   

  ontslag voor die griffier lijkt mij op zijn plaats! zo'n man/vrouw bedrijft op deze wijze politiek en dat kan niet in die positie!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert