Gedragscode windmolens heeft geen gevolgen

FLEVOLAND
De nieuwe gedragscode voor windmolenexploitanten heeft geen gevolgen voor omwonenden van windmolens in Flevoland, omdat daar al goede afspraken bestaan. Dat zegt de provincie.

Volgens de gedragscode van de Nederlandse Wind Energie Associatie krijgen omwonenden jaarlijks zo'n 3.000 euro van de turbine-eigenaren. Van dat geld zouden voorzieningen voor de lokale gemeenschap betaald kunnen worden.

In Flevoland zijn al eerder afspraken gemaakt voor financiële vergoedingen aan omwonenden van toekomstige windmolenparken. Die kunnen oplopen tot 10.000 euro per jaar voor mensen die dichtbij een molen wonen.

In Oostelijk en Zuidelijk Flevoland worden de komende jaren 300 nieuwe windturbines gebouwd. Deze vervangen zo'n 460 oude molens.

reacties (2)

 • joop

   

  een paar weken terug was er een mevrouw met een actie tegen windmolens op Omroep Flevoland. Nu is alles goed geregeld!!!!!!!!! de actie borden staan er nog!!!!!!!!

  reageer
 • Molenaar

   

  Er wordt helemaal niks gebouwd, de landelijke norm zou haalbaar kunnen zijn maar zoals de provincie het nu wil wordt het niks

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert