RTV Almere wil extra geld van gemeente

ALMERE
De lokale omroep RTV Almere wil dat de gemeente Almere met extra geld over de brug komt om de omroep overeind te houden. Er is een gat op de begroting van 38.000 euro.

De omroep vindt dat de gemeente dat bedrag zou moeten betalen. Voorzitter Liesbeth van der Heiden zal dat donderdag bespreken met gemeenteraadsleden in een ronde tafelgesprek op de Politieke Markt. Daar wordt gesproken over de problemen van de lokale omroep.

Ook een rapport van oud-wethouder Henk Smeeman komt daar aan de orde. Uit dat rapport bleek twee maanden geleden dat er geen toekomst meer zou zijn voor RTV Almere.

reacties (19)

 • Reneetje

   

  Niets aan toe te voegen. Met alleen vrijwilligers red je het ook niet. Afzeggen, weg blijven van mensen, zelf ondervonden. Paar full-timers, Uitzenden van 06:00 tot 0:00uur, 0:00 uur op Non-Stop. Verder eens met Anton.

  reageer
 • Johan

   

  Heeft de media gehoord dat er de afgelopen twee weken een leegloop aan vrijwilligers heeft plaatsgevonden? Door de verbeteringen waar de voorzitter het in de krant over heeft, zijn er bijna 20 mensen opgestapt of uit de omroep gezet.! Ook misschien eens vragen naar hoe men met vrijwilligers (zijn ook mensen) omgaat. (alleen maar omdat radio Splash fm de boel overneemt misschien)

  reageer
 • hans

   

  Het probleem is dat mevr. Liesbeth allerlei wilde plannen heeft om allerlei nieuwe programma's te maken. Maar ze vergeten dat je eerst moet werken aan een fundering. Maar ja deze dame heeft oor- oogkleppen op

  reageer
 • Anton Hartsuiker

   

  In eerste instantie is het verstandig vast te stellen in hoeverre er behoefte bestaat aan centrale oplossingen waar het gaat om het brengen van onafhankelijke journalistieke informatie en op welke wijze deze ook daadwerkelijk onafhankelijk gebracht kunnen worden. Anderzijds, maar helder voor wie je dit allemaal doet. Wie is de ontvanger van deze informatie en welke behoeften leven er aan de zijde van de ontvanger(s) Zolang de omroep volledig geëxploiteerd wordt door overheidssteun enerzijds en er geen beleidsafspraken worden nagekomen anderzijds kan de journalistieke onafhankelijkheid en vooral de stap naar professionaliteit niet ontkiemen. De exploitatie van de omroep heeft, zeker in Almere de laatste 8 jaar, alleen maar geleid tot emotie, strijd, voer voor collega media en zeer weinig meerwaarde voor de kijker, lezer en luisteraar. Een gezamenlijke visie van omroep en gemeente uitgewerkt een helder toekomstbestendig plan zouden de ingrediënten moeten zijn van een samenwerking tussen diverse partijen welke in staat zijn op een professionele wijze invulling te geven aan deze visie ondersteunt en gebaseerd op de afspraken tussen de VNG en de OLON van 2012 door een landelijke visie met betrekking tot omroepen in zijn algemeenheid (zie ook de beschikbare informatie op de OLON pagina's) Het gaat mijns inziens niets oplossen nu (weer) een zak geld te verstrekken om vervolgens voort te gaan op dezelfde weg en in 2015 (en daarna) tegen dezelfde uitdagingen aan te lopen en het op deze wijze vooruit te schuiven. Gemeente en Omroep, zomaar een paar suggesties; - stel een gezamenlijke visie op - bepaal hoe je daar samen gaat komen (wie, wat, hoe) - bepaal een evenwichtige en reële bekostiging - zorg voor een helder medewerkersbeleid en ga voor een paar vaste krachten - zorg voor een goede samenwerking met regionale en lokale omroepen in de provincie - sta open voor veranderingen, suggesties en ideeën vanuit de doelgroepen - zorg voor een capabele groep mensen welke deze veranderingen ook kunnen begeleiden en een gezamenlijk doel en de weg hoe daar te komen voor ogen hebben - last but not least, hou je aan je taken en verantwoordelijkheden, respecteer de mediawet en zoek en blijf in dialoog met alle belangenbehartigers

  reageer
 • Peter Aggenbach

   

  Als Almere de helft van van de inwoners van Flevoland heeft, dan zou Omroep Flevoland de helft van hun capaciteiten (iig 4 miljoen) aan Almere moeten besteden. Dat gebeurt bij lange na niet. Je moet op deze website zoeken naar berichten over Almere. Bovendien zeg ik: geef de €750,000,- (mag ook de helft zijn) die Almere Dichtbij nu krijgt voor de Stadhuis-aan-Huis pagina’s maar aan RTV Almere. Als mensen dan info over de gemeente willen kunnen ze dat op hun TV terugvinden in plaats van in dat flut krantje van TMG.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Omroep Flevoland doet natuurlijk veel meer dan lokaal Almeers nieuws brengen Peter. Je vergelijkt nu appels met peren

  reageer
 • Peter Aggenbach

   

  Ondertussen gaan journalisten en politici wel in gesprek over lokale journalistiek en politiek. Donderdag 11 september 2014 | 18:30 - 20:30 uur | Burgerzaal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 Almere > Zie Villa Media. Is er in Almere wel lokale 'journalistiek'? Er is in Almere wel lokale 'journalistiek', maar de gesubsidieerde pers Omroep Flevoland (€8 miljoen pj.), Almere Dichtbij (€750.000,- pj.) én Annemarie Jorritsma, inclusief haar hele lokale politieke entourage, zwijgen die liever dood. Ze vinden het blijkbaar niet interessant genoeg en/of ze voelen zich niet netjes behandeld. Stel dat iemand een ongepaste vraag stelt? De types die dat doen zijn niet welkom. Bovendien heeft de gemeente Almere de afdeling 'Eigen Media' aan Stadhuisplein 1 ingericht. Daar werken tegenwoordig de geschoolde journalisten die de webmedia, maar ook Dichtbij en Omroep Flevoland voorzien van het 'nieuws'. Vroeger werkten die journalisten bij de krant, nu kauwen ze het ordinair gecensureerde 'nieuws' voor dat klakkeloos wordt overgenomen. Controle op het lokale bestuur en politiek in Almere is er nagenoeg niet, omdat het bestuur van de stad de media minutieus regisseert! Het zal dus wel toeval zijn dat onderstaan bijeenkomst juist in #Almere wordt georganiseerd?

  reageer
 • Een ondernemer

   

  Ik heb ook een gat in mijn begroting. Kan ik dan ook bij de gemeente aankloppen?

  reageer
 • Lilian Wiekenkamp

   

  Absoluut mee eens. Bestuur radicaal vervangen en meer bevlogen mensen met minder ego aantrekken. Neuzen dezelfde kant op en gaan!

  reageer
 • frits

   

  In het Gemeentefonds is een bedrag opgenomen van €1,30 per wooneenheid voor de bekostiging van de lokale omroep. Verschillende lokale omroepen die te weinig kregen hebben al rechtszaken gewonnen tegen de gemeenten.

  reageer
 • Almere Buiten

   

  Hoeveel mensen kijken naar deze zender? En hoe vaak komt Almere aan bod op Omroep Flevoland? Mijn conclusie: geen geld in RTV Almere stoppen.

  reageer
 • Reactie

   

  Nog 1 kleine donatie voor een mooie afsluiting op radio en tv. En dan is het mooi geweest.

  reageer
 • Robert

   

  Een goed functionerende lokale omroep kan een zeer goede aanvulling en spreekbuis zijn in het lokale medialandschap. Omroep Venlo is daar bijv. een treffend voorbeeld van. Het feit dat Almere geen eigen dagblad (meer) heeft maakt de markt voor zo'n omroep eigenlijk alleen nog maar beter. Maar één van de vereisten is daarbij wel dat zo'n omroep continu een journalistiek- en kwalitatief goed product weet neer te zetten met een duidelijke lokale binding. RTV Almere slaagt daar echter, op af en toe een uitzondering na, al jaren niet in. De subsidiekraan dichtdraaien en wachten of er een nieuwe organisatie opstaat die wél aan die voorwaarden kan en wil voldoen lijkt daarmee inderdaad een correcte stap.

  reageer
 • CitaatRTVAlmere

   

  "AlmereFM is achter de schermen druk bezig met het doorvoeren van verbeteringen op verschillende fronten. Zowel de techniek als de programmering worden momenteel aangepast, vernieuwd en verbeterd." Prioritering mist bij die club dus totaal !

  reageer
 • almere

   

  rtv almere heeft geen meerwaarde meer en ook geen toegevoegde waarde dus lekker opdoeken

  reageer
 • Lex

   

  Ik ook

  reageer
 • Danny

   

  Lokale Radio is niet meer van deze tijd.

  reageer
 • Sven

   

  Kansloos dat RTV Almere geen pakkende naam, geen pakende huistijl niks unieks

  reageer
 • Almeerder

   

  nog meer geld om weg te gooien? Ze willen alleen maar meer geld om hun schulden te kunnen betalen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert