"Waar blijft mijn man dacht ik in het begin"

DRONTEN
De zorg is te duur en dat moet goedkoper worden door mantelzorg. We moeten meer naar elkaar omzien. Dat horen we vaak de laatste tijd. In onze serie over woongroepen dinsdag een gemeenschap die hierop inspeelt.

Op de Wiekslag in Dronten wonen 55-plussers op zichzelf, maar toch samen. In een maatschappij waar veel mensen hun buren niet meer kennen is dat volgens bewoonster Charlotte Oost Lievense hier anders. Zij kent al haar buren.

In het begin was het wel even wennen. Als haar man het vuilnis wegbracht, bleef hij lang weg omdat hij dan weer iemand tegen het lijf liep. Dus het tempo moest even worden aangepast. Nu wil ze niet meer anders. Ze gaat pas weg bij de woongroep tussen zes plankjes.

reacties (1)

 • Dick

   

  De zorg zelf is helemaal niet te duur, de kosten rijzen de pan uit door dure managers die met hun bedrijf verplicht moeten concurreren. Ik vind het heel raar, marktwerking zou de zorg juist goedkoper maken alleen het tegendeel gebeurt. Dur ergo, marktwerking opheffen en weer vaste prijzen, budgette en wat dies meer zij. Marktwerking is echt niet de zalvende oplossing die onze politiek zo graag doet voorkomen.

  reageer
 • Anthe

   

  Mee eens....

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert