Medewerkers Zorggroep protesteren tijdens commissievergadering

NOORDOOSTPOLDER
Zo'n twintig thuiszorgmedewerkers hebben maandagavond tijdens een commissievergadering van de gemeente Noordoostpolder geprotesteerd tegen de ontslagen bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Wethouder Hennie Bogaards moest tijdens het vragenhalfuur aan verschillende raadsfracties uitleg geven over de achtergronden bij het ontslag. Bij de Zorggroep verdwijnen per maart volgend jaar honderden banen. Dat komt doordat de gemeenten Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland de thuiszorg anders willen gaan regelen en het contract met de zorggroep daarom hebben opgezegd.

De wethouder benadrukte dat de op handen zijnde ontslagen een gevolg zijn van een genomen collegebesluit en noodzakelijk zijn om de zorg voor inwoners overeind te houden.

reacties (4)

 • Fien

   

  Deze gemeente heeft wel geld om een nieuw cultuurhuis te bouwen van vele miljoenen omdat er toch al vijf jaar over gepraat wordt maar geld om fatsoenlijke zorg te bieden is er niet. In de vergadering van vanavond zegt de burgemeester en wethouder dat er veel draagvlak is in de gemeente om een nieuw cultuurhuis te bouwen. Hoelang wil je deze mensen nog hebben?

  reageer
 • henk stubbe

   

  ze kunnen beter bij hun werkgever protesteren...

  reageer
 • Aaltje Gerrits

   

  het is gewoon een schande hoe wij worden behandeld

  reageer
 • Carry

   

  Ze gaan het helemaal niet regelen. Ze breken alles af onder het mom dat er geen geld voor is. Dat is er wel want er zijn genoeg gemeenten waar de thuiszorg blijft zoals hij is. Ra ra hoe kan dit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert