Nieuw pand Spiritueel Centrum Flevoland in Almere

ALMERE
Spiritueel Centrum Flevoland gaat een pand bouwen op stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Het centrum heeft groen licht gekregen van Staatsbosbeheer, de eigenaar van de grond.

Het 3200 vierkante meter grote terrein bestaat momenteel uit bos. Voor de bouw van het centrum zal een klein deel van de bomen moeten wijken. Het pand krijgt vier zalen voor onder andere Yoga en mindfullness.

Het onderkomen kost tussen de vijf en zes ton. Voor de financiering is het Spritiuteel Centrum in gesprek met de bank. Ook moet een deel via crowdfunding betaald worden.
Het centrum wil in juni 2015 de deuren openen.

reacties (21)

 • Jos

   

  Spiritualiteit is een containerbegrip, je kunt er alles inflikkeren. Je kunt je er in verdiepen tot je een ons weegt of van de stress 100 kilo... begrijpen doe je het nooit. Hoeft ook niet iedereen moet geloven wat hij wil en laat daar vooral ruimte voor zijn. Mario zelfs niet geloven is een geloof!

  reageer
 • Mario Withoud

   

  Grappig dat mensen die zeggen dat je niet moet oordelen zelf direct met een oordeel klaar staan. Maak je geen vreugdedansje omtrent spiritualiteit, dan doe je dat omdat je er niks van af weet of kortzichtig bent, is hun oordeel. Zou het ook in die mensen opkomen dat bijvoorbeeld ik me er in de loop der jaren ruim in verdiept heb en dus op basis van kennis kritisch ben over spiritualiteit?

  reageer
 • Maris

   

  Fantastisch initiatief, dit heeft Almere nodig en kom graag meedoen aan leuke workshops en meditaties. Ik geloof niet dat ik mezelf zielig vind dus hoop dat ik dan ook mag komen ;-) Jammer dat mensen dit (kortzichtige) idee hebben bij spiritualiteit. Het is een verrijking! En voor de "zielige" mensen vaak een prachtige manier om snel bij de kern te komen en handvatten aangereikt te krijgen om zo op die manier weer de flow in hun leven te krijgen, prachtig toch? Voor alle sceptici: Eerst echt verdiepen, dan een mening vormen, dan eventueel kritiek aanleveren....wordt de wereld zoveel mooier van. Heb ik geleerd tijdens mijn zoektocht binnen de spiritualiteit ;-) Kom ook! :-)

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, maar dat kan je aan niemand factureren. Er moet geld verdiend worden. Handel!

  reageer
 • Johan

   

  Ha, ha die moet bij het cabaret. Trekt volle zalen vol met zuurpruimen, maar kunnen die wel lachen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  Deze reactie stelt mij gerust. Gelukkig is er in jouw stad nog ruimte voor vrijheid en blijheid.

  reageer
 • Monique Vork

   

  ha Theo, wij kennen elkaar ook...oud collega's van de StadTV. Je bent niets veranderd...nog steeds een mopperkont :) Heel jammer dat je oordeelt zonder dat je weet waar je het over hebt. En idd, je kent me goed genoeg om te weten dat ik "niet weerbare zielen" nooit zal beschadigen.... En die wichelroede zou ik maar eens laten checken....die van mij wijst iets heel anders aan!!! :)

  reageer
 • Johan

   

  Wat ben ik blij dat ze 10 hectare van het 1.000 hectare grote boswachterij Almeerderhout hebben omgehakt zodat er ook een mooie plek is voor elk wat wils (mensen). Spiritueel Centrum welkom op deze plek. Mij zul je er niet zien, maar er valt nog zoveel anders te kiezen.

  reageer
 • MJ

   

  Monique ik vind je een kei! Dit in zo korte tijd zo groot laten worden is pure spiritualiteit op den top. Juist voor mensen die nog steeds denken dat spiritualiteit theebladeren lezen inhoud word dit DE plek om met de voetjes op of misschien wel in de aarde te komen en de ogen te openen voor spiritualiteit wat meer inhoud als waarzeggerij en fantasie. Tegen al die mensen zou ik willen zeggen .... kom eens binnen, kijk en luister eerst eens naar wat er tussen hemel en aarde bestaat voor u een oordeel klaar zet. Succes Monique en alle medewerkers van spiritueel nederland.

  reageer
 • 13xx

   

  je hebt met die wichelroede wel azijn gevonden.

  reageer
 • Mario Withoud

   

  Ik gun Almere en iedereen die er woont van alles. Almere is een prachtige stad waar heel veel goede dingen zijn en komen. Iedereen mag - binnen grenzen - doen en vinden wat hij of zij wil. Net zoals ik mag vinden wat ik vind. Zelf mag bepalen wat ik wel en niet goed vind en daar voor uit mag komen.

  reageer
 • Jos

   

  @Mario. Een beetje zure reactie van onze oud stadsdichter. Gun deze stad veelzijdigheid en veelkleurigheid. Voor elk wat wils. Prima dit soort initiatieven op een plek waar 15 jaar geleden heel veel mensen van zeiden dat het nooit iets zou worden en zie nu waar initiatief toe leidt.

  reageer
 • Theo Faber

   

  Hmmm, al die 'tonnen' moeten natuurlijk terugverdient worden, dat wordt dus betalen voor al die hulp-zoekende-verdwaalden. Die zijn beter gebaat bij professionele hulp, of zelfs wat goede gesprekken met mensen die te vertrouwen zijn. Want helaas zijn beschadigde, niet weerbare zielen een prachtige doelgroep. We kennen de initiatiefneemster van vroeger en vermoeden geen kwade opzet. Maar Monique, ik heb ter plekke wat met een wichelroede rondgelopen en het lijkt mij een slecht plan. De stok wees alsmaar naar een bordje waarop stond; 'Doolhof'

  reageer
 • johan

   

  In gesprek met de bank...en crowdfunding... dus, dat komt er niet.

  reageer
 • Monique Vork

   

  Het bos zal zo min mogelijk gekapt worden. Het is namelijk een prachtig stuk natuur waar we alleen ruimte in vrij willen maken (de lage begroeiing zal weg moeten) om het pand te bouwen. Het bestaande kabouterpad blijft en de hoge populieren blijven staan! Dus we zullen alle moeite doen om de natuur te laten voor wat het is....juist het bos maakt deze plek zo mooi :)

  reageer
 • Paulus de Boskabouter

   

  Zonde van dat bos om dat te kappen met een paar bankjes te plaatsen op zo"n plek kun je er lekker even zitten en je hoofd even leegmaken van al zulke "snode" plannen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Spiritualiteit is dus ook een markt geworden.

  reageer
 • kees d.

   

  SBB weer! Weer een excuus om hout te hakken en te verkopen.

  reageer
 • Monique Vork

   

  Hoi Mario, we kennen elkaar.....wist niet dat je theebladeren kon lezen :) Natuurlijk is het pand er nog niet....Maar het ontwerp is al klaar, het pand kent een bouwtijd van 4 maanden. Dus we staan in de startblokken. De Rabobank staat 100% achter ons plan en beslist nu over de grote van de financiering....dus we zijn al een eind op weg. IK heb er alle vertrouwen in!!!!!!!!!!!! Als ondernemer weet ik dat niets voor niets gaat en dat je er heel veel voor moet doen....

  reageer
 • monique

   

  Het project kost tussen de vijf en zes ton, er moeten bomen wijken, het is een behoorlijk groot terrein en er komt een pand met meerdere zalen..is dat nou allemaal nodig om spritiuteel in het reine te komen? Mijns inziens wordt hierdoor het materialisme benadrukt en niet de meditatie.

  reageer
 • mario withoud

   

  Dat is wel heel stellig allemaal. Ik moet nog maar zien dat het pand er daadwerkelijk komt Het enige zekere is dat Staatsbosbeheer toestemming heeft gegeven voor de bouw. Het pand is er daarmee nog lang niet. Zo moet er nog geld worden gevonden bij een bank. Daarna moet het pand nog ontworpen en gebouwd worden. Een boel onzekerheden en mitsen en maren dus allemaal. Om het zeker te weten heb ik echter wat theebladeren gelezen en die voorspellen niet veel goeds...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert