Omwonenden Underground boos over overlast

LELYSTAD
Bewoners van het Stadshart van Lelystad klagen over de geluidsoverlast die zij in het weekend ervaren. Zij hebben via de fractie van de Inwonerspartij aan de gemeente hun ongenoegen geuit.

De overlast zou vooral komen van poppodium Underground, wanneer daar bezoekers buiten staan te roken. De concertzaal reageert verbaasd op de klachten. Volgens directeur Bart Drost zijn er uitstekende contacten met de wijkraad en heeft hij via die weg nooit iets gehoord.

Hij is van plan omwonenden uit te nodigen, zodat zij kunnen zien wat de popzaal zoal heeft gedaan om overlast tegen te gaan. Verdere maatregelen zijn volgens Drost in het huidige pand van de Underground eigenlijk niet mogelijk.

reacties (17)

 • Marco

   

  De klager gaan gewoon verhuizen naar de Oostvaardersplassen. O ja daar worden ze gewekt door de runderen.

  reageer
 • Marco Brink

   

  Ach, nou ja je woont in het centrum je weet dat het daar zo ie zo onrustiger is dan elders.. Neem Artifest nou zat ook lekker thuis op de bank en hoefde er niet eens naar toe.. Heb de tv zelfs een toontje lager gezet... Kijk is nog is handig.

  reageer
 • Janet

   

  Dit alles vind ik zo opgeblazen gedoe,,altijd maar klagen en zeuren,dit alles hoort in een centrum,mocht diegene last hebben moeten ze gaan verhuizen hutje op de hei ..... Zelf woon ik ook in het centrum heb er niemand over gehoort,met deze klacht.....,die mensen hebben niks beters te doen dan achter de geranium of zeuren en overal op letten van anderen.... Zou zeggen gewoon door gaan met feesten, gezellig :-)

  reageer
 • lely

   

  Ik zou wel eens willen weten hoeveel klagers er zijn over de underground. Heel groot zal de groep klagers niet zijn denk ik. Als je een hekel aan uitgaansrumoer hebt ga je toch niet in het centrum wonen, klager(s) ga lekker op een industrieterrein wonen ofzo, jullie hebben toch geen enkele meerwaarde voor het centrum.

  reageer
 • nij

   

  tja binnen roken mag niet dus het gevolg is dat mensen dan buiten gaan staan roken

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ester

   

  Ongelofelijk wat een azijnzeikerds zijn er in Lelystad. Ga er dan niet wonen, dat krijg je als in het centrum wilt wonen. De lusten van de winkels in de buurt, dan ook de lasten van uitgaansgelegenheden. Zeuren jullie niet zo.

  reageer
 • m.

   

  Hoezo underground moet weg? Hoezo geen meerwaarde? Dit is dé plek waar je gezellig uit kan gaan als je niet tot diep in de nacht naar een club wil. Zelf ben ik er jaren elk weekend heen gegaan en mijn broer heeft er nog gewerkt! Voor mij (een NIET nachtbraker) was dit ideaal! Je kon hier uitgaan, een gezellige avond hebben maar toch nog op tijd in je bed liggen! Ik heb hier jaren de tijd van m'n leven gehad. En zoals al eerder gezegd, ja de mensen gaan buiten roken maar er wordt door iedereen opgelet dat dit rustig gaat en inderdaad als je niks wil horen moet je niet midden in de stad gaan wonen! En waarom wordt hier wel over geklaagd maar alle andere cafeetjes in de stad niet? Want ook daar wordt gerookt en ook daar staan er mensen buiten net zoals bij underground! Niet zeuren, je weet dat je wat kan horen als je in het centrum woont!

  reageer
 • Jeroen

   

  Dit is toch te gek voor woorden! Het centrum is al helemaal uitgestorven, en nog is het niet genoeg. Ga lekker in een hutje op de hei wonen.

  reageer
 • Loulou

   

  Kom op zeg! Gaan we hier nou ook al over klagen? Er is al niet veel te doen in Lelystad voor de jeugd (en oudere jongeren). De Underground weet juist altijd alles goed te regelen. Koop een paar oordoppen voor als het te erg wordt.

  reageer
 • klager

   

  Underground moet WEG ! Naar een industrieterrein ofzo ! Geeft toch geen enkele meerwaarde aan het centrum.

  reageer
 • Gerda

   

  Wat word het volgende waar ze over gaan klagen? De trein maakt teveel herrie?

  reageer
 • Marco

   

  Wij zijn afgelopen winter verschillende keren naar de Underground geweest. Er staan wel mensen op straat een sigaret te roken maar niet te schreeuwen of kabaal te maken gewoon buiten een sigaretje te roken. We willen toch dat er in het centrum wat te doen is. Ik heb familie in het stadhart wonen die zegt je hoort wel is wat maar geen overlast. Dit hoort bij het stadshaart. Anders moet je op Een hutje op de hei gaan wonen dan is het stil.

  reageer
 • lily

   

  valt ook beetje te verwachten als je in hartje centrum woont... je kan beter als je geluid vervelend vind in een rustige woonwijk gaan wonen. Niet pal boven uitgaansgelegenheden.

  reageer
 • Kitty

   

  Underground zit daar al jaren en mensen die besluiten daar te gaan wonen, weten waar ze aan beginnen?

  reageer
 • Poe

   

  Ja inderdaad, verhuizen moet de Underground. Panden genoeg die leeg staan.

  reageer
 • Rutger

   

  Inderdaad, dan moet je niet in de stad gaan wonen. Daar hoort een beetje rumoer erbij.

  reageer
 • Loofhutten

   

  Ik zeg; "Verhuizen als je er last van hebt. Worden huizen genoeg aangeboden."

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert